Vitamina D si bacterii lactice benefice florei intestinale sanatoase a bebelusului: Bonflor Imuno, combinatia ideala
Vitamina D este esentiala pentru crestere si dezvoltare sanatoasa a bebelusului. Un aport insuficient de vitamina D inseamna o deficienta care ii poate expune riscului de rahitism, o boala care afecteaza modul in care oasele cresc si se dezvolta. In plus, studiile recente au demonstrat ca bacteriile lactice (Bifidobacterium animalis lactis) au actiune complexa de sustinere a functiei imunitare si a bunei functionari a sistemului digestiv. Iata de ce o combinatie intre Vitamina D si bacterii lactice este un supliment ideal pentru bebelusi.
Vitamina D si bacterii lactice benefice florei intestinale sanatoase a bebelusului: Bonflor Imuno, combinatia ideala.
in acest articol veti citi mai multe despre:
Cum obtinem vitamina D?
Cum stiu daca bebelusul meu este expus riscului de deficit de vitamina D?
Cata vitamina D ar trebui sa primeasca bebelusul meu?
De ce bebelusii alaptati au nevoie de un supliment de vitamina D?
Copiii care sunt hraniti cu formula necesita un supliment de vitamina D?
Importanta vitaminei D pentru bebelusi
Conform Academiei Americane de Pediatrie, bebelusii ar trebui sa primeasca 400 UI (unitati internationale) de vitamina D pe zi, iar copiii din comunitatile nordice sau care au alti factori de risc (cum ar fi pielea inchisa la culoare) ar trebui sa primeasca 800 UI de vitamina D pe zi, intre lunile octombrie si aprilie, cand exista mai putina lumina solara.
Dar vitamina D nu se da doar sugarilor. Ea trebuie administrata copiilor pana la 15 ani, sustine noua recomandare a Academiei Americane de Pediatrie. Aceasta deoarece s-a observat ca doza zilnica de vitamina D atenueaza simptomele astmului, dar si riscul infectiilor respiratorii de sezon.
Si pentru bebelusii din Romania, recomandarea este ca de la 2 saptamani dupa nastere sa se inceapa administrarea vitaminei D la toti bebelusii. Substanta uleioasa se ia zilnic, pana la 1 an si jumatate.
Cum obtine bebelusul vitamina D necesara?
Vitamina D provine din diferite surse:
Lumina soarelui: Vitamina D se formeaza natural atunci cand pielea este expusa la lumina soarelui. De asemenea, produsele de protectie solara si imbracamintea, care protejeaza bebelusii de efectele nocive ale soarelui, nu vor permite formarea vitaminei D.
Suplimente: Pentru bebelusi, vitamina D se prezinta sub forma lichida si se administreaza zilnic cu un picurator. Este important sa ii oferiti un supliment care este destinat copiilor. Cititi cu atentie instructiunile pentru a va asigura ca ii dati cantitatea corespunzatoare. Daca nu sunteti sigura, discutati cu medicul.
Recomandarea actuala a Academiei Americane de Pediatrie este de 400 unitati international (UI) pentru bebelusi pana la 12 luni si 600 IU pentru copii si adolescenti.
Cum stiu daca bebelusul meu este expus deficitului de vitamina D?
Bebelusii sunt cei mai expusi sa aib deficit de vitamina D daca:
Sunt alaptati - Toti copiii alaptati ar trebui sa primeasca un supliment zilnic de vitamina D
Mamele lor nu au suficienta vitamina D
Au pielea mai inchisa la culoare
Locuiesc in comunitatile din nord
De ce bebelusii alaptati au nevoie de un supliment de vitamina D?
Laptele matern este cel mai bun aliment pe care il puteti oferi bebelusului in crestere. Chiar si atunci cand incepeti diversificarea, puteti continua sa alaptati pana la varsta de 2 ani sau mai mult.
Insa laptele matern are cantitati mici de vitamina D (4 pana la 40 UI pe litru), ceea ce poate sa nu fie suficient pentru a satisface nevoile copilului. De aceea, bebelusii alaptati ar trebui sa primeasca un supliment zilnic de vitamina D, de la nastere pana cand vor procura o cantitate suficienta din dieta lor.
Este obligatorie pentru dezvoltarea scheletului si aparatului osteoarticular, se tine cont intotdeuna de fontanela. Ea isi are rolul nu numai in metabolismul calciu –fosfor, ci are rol pe sistem imun, la nivelul cordului, la nivelul pancreasuluiIntreaga comunitate medicala recomanda administrarea vitaminei D pana la 15 ani. Se utilizeaza zilnic, intre noiembrie si aprilie, doua picaturi sau echivalentul a 800 de unitati de vitamina D.
Daca alaptez si mananc alimente bogate in vitamina D, trebuie sa mai dau copilului meu un supliment?
Da. Desi unele alimente sunt surse incarcate de vitamina D, ele nu vor furniza suficienta vitamina D pentru a va imbogati laptele matern, la nivelul la care are nevoie bebelusul. Daca alaptati, discutati cu medicul in ce masura un supliment de 2000 UI / zi este potrivit pentru dumneavoastra.
Bacterii lactice benefice florei intestinale sanatoase a bebelusului
Consumul de culturi vii si active (un alt cuvant pentru bacterii bune), cum ar fi cele gasite in multe iaurturi, poate reduce frecventa bolii la copii, in special infectiile gastrointestinale, potrivit cercetarilor de la
In calitate de parinti, dorim sa ne protejam copiii impotriva bacteriilor cauzatoare de boli cum ar fi strep si E. coli, dar prin sterilizarea a tot ceea ce ating copiii nostri reducem de asemenea contactul lor cu bacteriile bune necesare in intestin. Un grup de oameni de stiinta suedezi au descoperit recent ca, copiii ai caror parinti nu au sterilizat si igienizat totul au fost mai putin susceptibili de a dezvolta eczeme si astm. Astfel, parinti au crescut expunerea copilului la bacterii, ceea ce la randul lor a contribuit la consolidarea dezvoltarii sistemului imunitar al copilului.
Combinatia ideala: vitamina D si probiotice
« Bonflor® Imuno picaturi
Aport de vitamina D si bacterii lactice benefice florei intestinale sanatoase. Sustine dezvoltarea si buna functionare a sistemului imunitar.
Bonflor® Imuno picaturi este un supliment alimentar pe baza de bacterii lactice (Bifidobacterium animalis lactis) si vitamina D, care poate fi administrat inca din prima zi de viata a nou-nascutilor. Are actiune complexa de sustinere a functiei imunitare si a bunei functionari a sistemului digestiv. Bifidobacterium animalis lactis este una dintre tulpinile de probiotice cel mai intens studiate si sigure, care a fost identificata si izolata din tubul digestiv al sugarilor alaptati la san.
Bonflor® Imuno picaturi asigura o colonizare eficienta a intestinului la copiii:
- nascuti prematur, cu greutate mica la nastere deoarece la acesti copii bariera de aparare intestinala nu este suficient dezvoltata, acestia fiind mai sensibili in cazul contactarii unor bacterii rele (patogene) care afecteaza sanatatea;
- nascuti prin cezariana, la care nu are loc contactul bebelusului cu bacteriile lactice benefice din vaginul mamei. La acestia este necesar un aport suplimentar de Bifidobacterium animalis lactis, ce favorizeaza dezvoltarea unei flore intestinale sanatoase;
- alimentati cu formule de lapte praf sau celor carora li s-a intrerupt alaptarea la san si li s-a diversificat alimentatia;
- care urmeaza un tratament cu antibiotice - detalii despre Bonflor® Imuno picaturi aici.
Despre vitamina D si importanta sa pentru sanatatea copilului mai cititi:
Vitamina D - necesarul zilnic pentru copil
Rahitismul la copil
Prevenirea rahitismului la copil
Carenta de vitamina D afecteaza grav sanatatea copiilor
Cand este nevoie sa-I dau suplimente de vitamine?
Esti o mamica ce are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
► In plus - pe sectiunea speciala: Diversificarea alimentatiei bebelusului vei gasi multe sfaturi si retete pentru bebelusi.
referinte medicale: Jurnalul Academiei Americane de Pediatrie: https://jamanetwork.com/journals/jamapediatrics/fullarticle/2681630