Contracțiile care anunță inceperea nașterii: cum se monitorizează și regula 5-1-1

Contractiile care anunta inceperea nasterii -  cum se monitorizeaza si regula 5-1-1

Contracțiile care anunță inceperea nașterii: cum se monitorizează și regula 5-1-1

Frecvența și intensitatea contracțiilor sunt indicatori buni care vă vor ajuta să determinați cât de avansat este travaliul și să stabiliți când trebuie să mergeți la spital; ruptura apei este un alt aspect important. La una dintre examinările din trimestrul al treilea, discutați cu medicul despre momentul în care trebuie să mergeți la spital și urmați instrucțiunile date.

→ Iată ce trebuie să știți despre contracțiile care anunță începerea nașterii și cum se monitorizează. Puteți folosi ca idee graficul de mai jos pentru a vă ajuta și
aplicația de sarcină Odiseea Sarcinii.

in acest articol veti citi mai multe despre:

Grafic de monitorizare a contractiilor
Cand e momentul sa mergeti la spital?
Declansarea nasterii - regula 5-1-1
Dupa inceperea contractiilor, puteti incerca tehnici de respiratie
Pregatirea corpului pentru nastere
Lista pentru maternitate

Frecventa si intensitatea contractiilor sunt indicatori buni despre declansarea nasterii si pot anunta cand trebuie sa mergem de urgenta la spital

Cand incep contractiile, e bine sa le monitorizam. Notati momentul in care incepe prima contractie si cat dureaza aceasta, iar apoi marcati cand incepe urmatoarea. Mentineti aceste intervale timp de cel putin o ora pentru a vedea daca exista un tipar sau daca contractiile sunt mai dese. La inceput, poate fi dificil sa recunoasteti contractiile daca durerea este usoara, dar daca intrati cu adevarat in travaliu, acestea ar trebui sa devina mai evidente in timp. Contractiile din timpul travaliului sunt regulate si arata un model care devine progresiv mai puternic si mai apropiate una de alta, fiecare avand o durata de aproximativ 30-70 de secunde.

Poate doriti ca partenerul sa va cronometreze travaliul. In acest fel, va poate ajuta iar voi aveti o grija in minus.

Grafic de monitorizare a contractiilor


 

Cand e momentul sa mergeti la spital?

Frecventa si intensitatea contractiilor sunt indicatori buni care va ajuta sa determinati cat de avansat este travaliul si sa stabiliti cand trebuie sa mergeti la spital; ruperea apei este un alt aspect important. La unul dintre examenele trimestrului al treilea, discutati cu medicul despre momentul in care trebuie sa mergeti in spital si urmati instructiunile date. Citeste detalii importante aici: Cand se rupe apa: cum, de ce si ce urmeaza

Ad-Extra3:

Declansarea nasterii - regula 5-1-1

contractii nastere

Semnul principal al inceperii travaliului (procesul nasterii) apare la nivelul colul uterin. Când incepe faza de travaliu adevărat, colul uterin se subțiază și se deschide. Nu veți putea detecta când a începuregula 5-1-1.

Aceasta înseamnă că ar trebui să-ți suni medicul și să mergi la spital atunci când:

- Contracțiile apar la fiecare cinci minute sau mai des
- Fiecare contracție durează un minut
- Acest model al contractiilor dureaza timp de cel puțin o oră

<<< puteti folosi aplicatia de sarcina Odiseea Sarcinii pentru a monitoriza contractiile.

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI
Te invitam sa descarci 
aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI

Cand ajungeti la spital, echipa medicala va avea grija de voi, deci nu este nevoie sa va mai faceti griji cu privire la monitorizarea contractiilor.

Echipa de medici va continua sa monitorizeze contractiile si va masura gradul de dilatare a colului uterin. Dupa ce contractiile sunt mai dese si dureaza aproximativ 60-90 de secunde, este posibil sa simtiti nevoia de a impinge. Spuneti personalului medical cand sunteti gata sa impingeti, astfel incat medicul sau moasa sa poata verifica daca sunteti complet dilatata. Daca nu sunteti complet dilatata, poate fi necesar sa va abtineti, deoarece impingerea prea devreme va poate impiedica si chiar poate provoca umflarea colului uterin. Cand este momentul, medicul va va spune.

Dupa inceperea contractiilor, puteti incerca tehnici de respiratie

Dupa inceperea contractiilor, puteti incerca tehnici de respiratie si relaxare pentru a va ajuta sa va concentrati. Cand ajungeti la spital, echipa medicala va va ajuta la fiecare pas. Daca aveti un plan de nastere, asigurati-va ca medicul are o copie atunci cand ajungeti la spital. Asigurati-va ca ati discutat optiunile de ameliorare a durerii cu medicul, cum ar fi do epidural sau nu. Citeste informatii utile aici: Travaliul si lectiile de yoga: O nastere mai usoara este la doar o respiratie distanta

Pregatirea corpului pentru nastere

Aceasta etapa are loc atunci cand capul sau alte parti ale corpului copilului incep sa se deplaseze in jos spre cavitatea pelviana. Inainte ca aceasta sa se intample, vei putea sa simti capul copilului plutind pe langa marginile pelvisului. Dupa aceasta nu il vei mai putea simti. Unii oameni spun ca fatul coboara in pelvis atunci cand este pregatit.

Adeseori, veti observa ca atat timp cat se afla in abdomen, copilul nu mai are dimensiunea pe care o avea inainte de a coborî in pelvis. Procesul de pregatire al copilului in pelvis este cunoscut sub numele de iluminare si este posibil sa simtiti crampe si dureri timp de cateva ore, pana cand ligamentele pelviene se adapteaza noii situatii. Citeste pe larg despre pregatirea corpului copilului pentru nastere.

Lista pentru maternitate

In cazul in care veti naste intr-un spital de stat, lista de mai jos se poate dovedi extrem de utila.

Cititi si verificati lista, inlaturati sau bifati elementele pe care le-ati indeplinit sau pe care nu le considerati necesare, adaugati lucruri de care credeti ca veti mai avea nevoie completand la final casuta de text si apasand tasta ENTER, apoi printati listuta sa o aveti mereu la indemana! Nimic mai simplu si de ajutor.

Despre pregatirea pentru maternitate - ce trebuie luat la spital, mai cititi

Bagajul pentru maternitate: liste de verificat
Pe ultima suta de metri inaintea nasterii, cum ne pregatim pentru acea zi

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decat sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de August 2024)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

autor: o mamica de la Desprecopii - toate drepturile rezervate © 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Ana -Maria Pencea
    Ana -Maria Penceatrimis la 27/10/2023

    Buna dimineata.Sunt insarcinata in 37 de saptamani si 2 zile.Bebelusul meu misca f rar ÅŸi lent.Sa-mi fac griji?

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII