Ce stie sa faca copilul la 15-16 luni?

Ce stie sa faca copilul la 15-16 luni?

Ce stie sa faca copilul la 15-16 luni?

Incepand de acum veti observa ca bebelusul vostru are nevoie de mai putin somn in timpul zilei.


Iata ce altceva va putea sa faca micutul vostru la varsta de 15 - 16 luni:

 

in acest articol veti citi mai multe despre:

Nu renuntati usor la somnic!
Intre 16-16 luni, toddler-ul vostru poate sa...

15 luni: educatia unui copil inca bebelus

Nu renuntati usor la somnic!

Copilul trebuie sa se odihneasca in timpul zilei, asa ca ar trebui sa insistati sa se culce, sau cel putin sa se odihneasca, chiar daca refuza sa doarma. Dati-i niste carti si jucarii pentru a-si pastra amuzamentul si fiti fermi - nu il lasati sa se ridice pana cand pauza s-a terminat.

Desi bebelusul poate nu vrea sa stea intr-un loc mai mult de cateva minute, probabil ca incepe sa manifeste interes sa stea cu voi in timp ce ii cititi. Si in loc sa va asculte, ar putea prefera sa foloseasca acest timp pentru a va arata ce vede in carte, cum ar fi o vaca, minge sau masina. Incurajati-l sa repete aceste cuvinte pe masura ce cititi, pentru a-l ajuta sa isi imbunatatiti abilitatile lingvistice.

Copilul va incepe sa practice interactiunile sociale - este capabil sa cante, sa zambeasca, sa joace jocuri simple cum ar fi de-a v-ati ascunselea si sa urmeze instructiuni simple. De asemenea, este capabil sa arate afectiune si, probabil, va raspunde cu entuziasm la imbratisari si pupici.

Intre 15-16 luni, toddler-ul vostru poate sa:

rasfoiasca paginile unei carti
sa mearga si sa fuga
sa cante impreuna cu voi
sa fie suparat cand devine frustrat
sa mazgaleasca cu un creion

Probabil va fi in masura sa:

se catare
sa va ajute cu lucruri simple in casa
sa rosteasca pana la 15 cuvinte

Ad-Extra3:

Ar putea, de asemenea, sa:

sa se dezbrace de un articol de imbracaminte fara ajutor
sa danseze pe muzica
sa arate o preferinta pentru anumite alimente

Tot la aceasta varsta, copilul va rosti cuvinte noi in fiecare zi si va intelege ce ii vorbiti din ce in ce mai bine. Probabil adora rutina si anticipeaza ce urmeaza sa se intample.

Imaginatia este mereu in curs de dezvoltare si poate, de asemenea, sa va arate unde are nasul, ochii si gurita daca este intrebat.

15 luni: educatia unui copil inca bebelus

Este usor sa faceti greseala de a astepta prea mult de la micutul dumneavoastra de 15 luni. Arata asa de diferit de bebelusul care se tara in patru labe de acum cateva luni incat multi parinti cred ca micutul nu mai este un bebelus. Si, chiar daca un copil de 15 luni este un vartej de activitati si are o curiozitate extraordinara, ii lipseste simtul pericolului si nu se teme de nimic. Sfaturile urmatoare au rolul de a va ajuta sa va bucurati ca parinti de copilul de 15 luni si sa va mentineti increderea in aptitudinile dumneavoastra de parinti...mai departe AICI

 

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forurile mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comoriAlaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

 

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII