9 strategii cand iți vine să țipi la copil - sfatul specialistului

9 strategii cand iti vine sa tipi la copil - sfatul specialistului

9 strategii cand iți vine să țipi la copil - sfatul specialistului

Ai țipat vreodată la copii și apoi te-ai simțit groaznic? Ei bine, nu ești singura/ul! Cu toții am fost acolo, într-o criză de nervi, când tu urli, iar copilul tău se retrage în mica lui cochilie. Se întâmplă, și da, nu ne face mândri.

Hai să discutăm despre o strategie care te poate ajuta să rămâi calm/ă și să eviți crizele de nervi în viitor. Spoiler alert: s-ar putea chiar să-ți păstrezi vocea intactă! 😅

in acest articol veti citi mai multe despre:
Mareste-ti sansele de succes
Calmeaza-te singur
Redu-ti asteptarile
Doar sopteste
Fii strategic
Adopta o mantra
Incearca minunatul squeeze
Fa exercitii fizice
Invinge starea negativa
Cum sa te abtii de la a tipa la copii chiar si atunci cand simti ca innebunesti

Ai tipat vreodata la copii iar apoi ai regretat foarte tare acest lucru?

E foarte posibil sa te afli la un moment dat in mijlocul unei crize de nervi - in care tu sa urli iar copilul tau sa intre intr-o cochilie din care refuza sa mai iasa. Se intampla. Acum sa trecem in revista o anumita strategie prin care sa te asiguri ca nu mai intri in criza si nu mai tipi/urli la copilul tau.

1. Mareste-ti sansele de succes

Fa lucrurile sa reziste atingerii copiilor sau asigura-te ca lucrurile care nu ar trebui sa fie luate de copil sunt tinute departe, astfel incat el sa nu poata ajunge la ele.

2. Calmeaza-te singur/ă

Identifica momentul in care te superi si asculta muzica, apoi, roaga-ti sotul sau bona sa aiba grija completa de copil in acel timp si bucura-te de muzica.

3. Redu-ți asteptarile

Sa astepti ca un copil sa fie linistit intreaga ora in care te afli in mall nu este foarte practic. intelege situatia si incearca sa te adaptezi la realitate.

Ad-Extra3:

4. Doar sopteste

parenting calm

Dacă vrei să îți disciplinezi copilul, metoda vorbirii blânde - mai incet decat normal - este o abordare eficientă și empatică. Această metodă se bazează pe comunicarea calmă și respectuoasă cu copilul, în locul abordărilor autoritare sau agresive.💕

Acesta este un lucru foarte dificil de facut, dar daca este pus in aplicare, indiferent de cat de nervos esti vreodata, copilul nu se va inspaimanta. Iti poti salva fata de la a deveni urata si copilul invata politetea de la tine.

5. Fii strategic/ă

Acorda intotdeauna prioritate copilului si planifica-ti ziua in functie de acesta. Vasele din bucatarie pot fi spalate sau magazinele pot fi vizitate dupa ce copilul a mers la somn.

6. Adoptă o mantra

Adopta o mantra pe care o poti canta in mod repetat, si care sa iti aminteasca ca el sau ea este doar un copil. Atunci cand esti pe punctul de a varsa fasolea, iti poti repeta in mine „are doar un an.”

7. Incearca minunatul squeeze

Pentru reducerea stresului, sunt disponibile in magazine jucariile squeeze. Cine stie, poate functioneaza si pentru tine. Deci, cumpara o jucarie si elimina-ti stresul.

8. Fa exercitii fizice

Fa niste exercitii, yoga, jogging, sarituri, ciclism, etc., pentru a te mentine calm si linistit; fapt ce te va ajuta sa nu mai tipi la copii.

9. Invinge starea negativa

Daca ajungi sa constientizezi ca esti la ultimul nerv si nu te poti descurca cu copilul, lasa copilul intr-un loc foarte sigur. Iesi din mediul care iti declanseaza furia si intoarce-te atunci cand ai revenit la simturile normale. Copiii sunt lampa unei case; va invit sa nu-i aruncam in intuneric chiar de catre persoana lor favorita, tu, tipand la ei.

Cum sa te abtii de la a tipa la copii chiar si atunci cand simti ca innebunesti

Ai încercat vreodată să te abţii de la a ţipa la copii atunci când eşti cu adevărat depăşita de situaţie si cand singura solutie pare a fi tipatul? Cu siguranta ca stii la ce ma refer ...Partea negativa este ca dacă nu ai nici un plan de acţiune, acest comportament îţi va distruge în timp relaţia cu copiii. Si cu siguranţă, nu acesta este lucrul pe care îl vrem ...Iata sfaturi concrete despre ce trebuie sa te faci pentru ca sa te abtii de la a tipa la copii chiar si atunci cand simti că innebunesti...

10 pasi pentru a te calma atunci cand iti vine sa tipi la copilul tau: minighid de calmare

Unul dintre cele mai dificile aspecte ale meseriei de parinte tine de felul in care reusim sa ne stapanim propriile emotii si trairi pe care le avem fata de propriii copii si fata de situatiile carora trebuie sa le facem fata in aceasta ipostaza deloc usoara....citeste in continuare aici >

10 lucruri grave pe care nu trebuie sa le spui copilului tau la nervi: situatii care trebuie neaparat evitate

Orice parinte stie ca sunt si momente si situatii cand... ne pierdem controlul verbal in fata copiilor. Situatii incordate pot duce la declaratii care pot afecta increderea de sine a copilului. Incearca sa eviti aceste situatii si aceste apostrofari grave care il pot face pe copil sa se simta neiubit, vulnerabil si nesigur pe tine. Fii un parinte calm si gandeste cu dragoste inainte de a da drumul unor cuvinte care taie in sufletul copilului citeste in continuare aici >

 

Mai multe despre psihologia copilului aici >

autor: Amalia Averescu - psiholog - Kinder- en jeugdpsychologie - specializat in Psihologia Copilului, Zwolle, Olanda. 
In exclusivitate pentru Desprecopii.com © 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII