De ce mi-as dori ca bebelusul meu sa foloseasca o suzeta si care este cea mai buna alegere?

De ce mi-as dori ca bebelusul meu sa foloseasca o suzeta si care este cea mai buna alegere?

De ce mi-as dori ca bebelusul meu sa foloseasca o suzeta si care este cea mai buna alegere?

Suzeta calmeaza si linisteste bebelusul, folosindu-si instinctul natural de alaptare.


Un alt mare avantaj al suzetelor este ca tind sa-i impiedice pe copii sa-si dezvolte obiceiul de a-si suge degetul. Acesta poate fi un obicei foarte greu de rupt (credeti-ma!), asa ca merita sa aveti niste suzete la indemana.

Ca proaspat parinte, alinarea bebelusului este una dintre prioritatile cele mai inalte si pot gasi o suzeta ca fiind foarte utila.

Unii bebelusi pot fi linistiti in brate si leganati, altii sunt multumiti sa fie alaptati, ins aexista si cei greu de multumit :)

O suzeta nu este un substitut pentru hranire sau atentie, desigur, dar daca bebelusul tau este inca agitat dupa ce il hranesti, il imbraci, il schimbi, il legeni si te joci cu el, atunci vei simti nevoia sa ii oferi o suzeta.

Exista un alt beneficiu pentru utilizarea suzetei: unele studii au aratat ca bebelusii care folosesc suzete la culcare si in timpul somnului au un risc mai scazut de SIDS (sindrom de deces brusc la sugari). Aceste studii nu arata ca suzeta in sine impiedica SIDS, ci ca ca exista o puternica asociere intre utilizarea ei si un risc mai mic de SIDS.

Cand ar trebui sa introduc suzeta in viata bebelusului?

Se recomanda sa asteptati cel putin 1 luna dupa nastere inainte de a introduce suzeta unui bebelus alaptat. Personal, as recomanda sa asteptati si mai mult, pana cand aprovizionarea cu lapte matern este bine stabilita, adica pe la aproximativ 6-8 saptamani.

NUK, dupa lansarea, acum peste 60 de ani, a primei suzete ortodontice, a dezvoltat si mai mult forma originala. Modelata dupa forma sanului mamei, cand alapteaza, noua suzeta NUK se potriveste optim in gura bebeblusului atunci cand acesta suge. Rezultatul:

 Fara confuzie fata de san atunci. 92% dintre mamele care alapteaza confirma faptul ca noua suzeta NUK nu afecteaza alaptarea*
 Este usor de acceptat. Noua suzeta Nuk se potriveste perfect in gura bebelusului. 95% dintre sugari o accepta*.
 Este recomandata de ortodonti. 100% dintre medicii ortodonti confirma faptul ca noua suzeta NUK nu cauzeaza probleme, deformarea maxilarului si nealinierea dintilor**.

Faceti o vizita la cel mai apropiat dm si alegeti pe indelete suzeta preferata!

Suzete NUK

Mamele care alapteaza confirma faptul ca noua suzeta NUK nu afecteaza alaptarea

Exista vreun dezavantaj in folosirea suzetei?

Exista unele dezavantaje dovedite si nedovedite a folosirii suzetei.

Introducerea suzetei mult prea devreme la un nou-nascut este uneori asociata cu o interferenta la alaptare. Exista o anumita diferenta intre a suge un mamelon si o suzeta, iar copiii tind sa fie foarte constienti de aceasta diferenta. Utilizarea timpurie a suzetei este legata de scaderea alaptarii exclusive si de o durata mai mica a alaptarii in ansamblu.

Dupa cum am mentionat, este bine sa asteptati cel putin 4-6 saptamani inainte de a introduce suzeta.

Ad-Extra3:

Cand trebuie sa renuntam la suzeta?

In general, nu este recomandata utilizarea prelungita a suzetei; poate duce la diverse probleme care nu merita. Expertii recomanda incetarea folosirii suzetei dupa varsta de 2 ani, desi multi o tin pana la 4 ani - nimic nou in asta.

Majoritatea copiilor nu vor avea probleme sa renunte singuri la suzeta, dar unii vor avea nevoie de ajutor suplimentar in acest sens. Daca simtiti ca este timpul sa renunte la suzeta, incercati sa il distrageti cu jucarii preferate sau activitati interesante.

Exista vreo situatie cand nu ar trebui sa-i dau bebelusului suzeta?

Daca bebelusul are dificultati in a castiga greutate sau aveti probleme cu alaptarea, nu este o idee buna sa introduceti suzeta.

De asemenea, in cazul in care copilul dumneavoastra a avut probleme cu infectii ale urechii, probabil ca veti dori sa opriti folosirea suzetei, deoarece poate creste riscul unor astfel de infectii la copiii cu antecedente.

(* studiul independent, 307 mame, Germania, 2017. ** studiu independent 50 medici ortodonti, Germania, 2017)

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII