Cum alegi cea mai buna suzeta pentru bebelusul tau?
Cele mai bune suzete sunt cele pe care copilul le accepta
Dar cu atatea alegeri, de unde stii de unde sa incepi si ce sa alegi prima data? Fiindca prima alegere este cea mai importanta... Iata sfaturile noastre:
Eu personal, ador suzetele. Mamici, va mai amintiti cat de mult poate ajuta suzieta un bebelus stresat sau obosit? Aceeasi suzeta v-a ajutat si pe voi sa aiba parte de cateva minute in liniste cand simteati ca nimic nu il mai poate calma pe bebe. Si in plus, nu-i asa ca sunt adorabile!?
Uneori, pentru un bebelus agitat nu este nimic mai magic decat linistea pe care o suzeta i-o poate oferi. Si sa recunoastem, in momentele critice, chiar si cea mai calda imbratisare a mamei nu poate linisti un pui mult prea obosit.
Din nefericire, in timp ce pentru unii parinti suzetele sunt mereu la indemana si acceptate de cei mici, unele mame descopera ca micutii lor, in special cei care sunt alaptati, nu vor sa aiba de-a face cu ele.
Ganditi-va la dezvoltarea fizica continua a bebelusului atunci cand alegeti o suzeta
Cel mai bine este sa folositi acele suzete care sunt ventilate. Ventilatia permite aerului sa treaca prin suzeta, pe masura ce bebelusul suge si scade presiunea care este cauzata de palat si de dezvoltarea dintilor.
Bebelusii alaptati, de obicei, accepta suzetele cu forma mamelonului mai rotunjita.
NUK, dupa lansarea, acum peste 60 de ani, a primei suzete ortodontice, a dezvoltat si mai mult forma originala. Modelata dupa forma sanului mamei, cand alapteaza, noua suzeta NUK se potriveste optim in gura bebeblusului atunci cand acesta suge. Rezultatul:
Fara confuzie fata de san atunci. 92% dintre mamele care alapteaza confirma faptul ca noua suzeta NUK nu afecteaza alaptarea*
Este usor de acceptat. Noua suzeta Nuk se potriveste perfect in gura bebelusului. 95% dintre sugari o accepta*.
Este recomandata de ortodonti. 100% dintre medicii ortodonti confirma faptul ca noua suzeta NUK nu cauzeaza probleme deformarea maxilarului si nealinierea dintilor**.
Suzetele NUK ar trebui sa fie in arsenalul fiecarei mamici! Aruncati o privire pe rafturile din dm - aveti de unde alege :)
Ce e bine si ce NU e bine sa faceti cu o suzeta
Este recomandat sa:
Mentineti suzeta curata. Aceasta colecteaza bacterii si germeni rapid, asa ca spalati-o si sterilizati-o in mod regulat. Puteti sa o aruncati pur si simplu in masina de spalat vase sau sa o fierbeti in apa inainte de a o da copilului.
Lasati bebelusul sa ceara suzeta. Nu il fortati! Daca suzeta ii cade din gurita si nu pare sa o vrea, lasati-l asa; bebelusii stiu cel mai bine atunci cand vine vorba de suzeta.
Asteptati pana cand rutina de alaptare este bine stabilita, ceea ce inseamna cel putin 4-6 saptamani. Acest lucru va reduce la minimum sansele oricarei confuzii din cauza folosirii suzetei.
Oferiti suzeta atunci cand stiti ca bebelusul nu este infometat. Copilul infometat va deveni mai agitat si nervos daca se asteapta sa primeasca sanul, dar va primi in schimb suzeta.
Ad-Extra3:
Sa NU faceti asta:
Nu acoperiti suzeta cu zahar sau cu alte substante dulci, in incercarea de a-l face pe micut sa o foloseasca. Acest lucru poate duce la carii.
Nu utilizati suzeta ca inlocuitor pentru atentia dvs. sau pentru a intarzia timpul de hranire.
Nu legati suzeta de bebelus, de patut, de carucior sau de orice altceva. Daca suzeta cade pe jos, sterilizati-o si este ca noua.
(* studiul independent, 307 mame, Germania, 2017. ** studiu independent 50 medici ortodonti, Germania, 2017)
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII