De ce sa spalam hainutele bebelusului cu detergent special?
Esti proaspat parinte? Daca da, atunci bine ai venit in lumea muntilor de rufe! :)
Exista imbracaminte, lenjerie de pat, prosoape, bavetele si multe altele. Chiar si scutece textile daca te hotarasti sa le foloseti.
in acest articol veti citi mai multe despre:
De ce detergentul obisnuit de rufe nu este bun pentru bebelusi
Dar cum stii care detergent functioneaza cel mai bine?
Pot sa folosesc un dezinfectant pentru hainele bebelusului?
Pot sa spal si jucariile de plus?
Daca esti preocupata de detergentul pe care il vei folosi pe hainele micutului, atunci citeste in continuare acest articol ... Ai fi uimita de tipurile de substante chimice si cati iritanti se gasesc in detergentii obisnuiti ...
De ce detergentul obisnuit de rufe nu este bun pentru bebelusi
Sigur, detergentii obisnuiti iti vor curata hainele. Nu pot nega acest lucru. Dar problema este ca TOTI detergenti de rufe lasa un reziduu pe material, chiar si dupa clatire - reziduu care nu il poti vedea. Acest reziduu poate provoca o multitudine de probleme, cum ar fi iritarea ochilor sau a pielii, intreruperea endocrina si alergii.
De ce sa iti supui bebelusul acestui risc? Sigur ca nu ai facea-o! Mai ales pentru ca poti evita acest lucru foaret usor si la un pret acceptabil!
Deci, acum stii ca detergentul obisnuit de rufe nu este bun pentru micutul tau. Ce faci?
Din fericire, exista detergenti speciali pentru bebelusi, eficienti si in acelasi timp la un pret bun. Acestia nu contin toate substantele chimice si parfumurile pe care ii veti gasi in detergentii de rufe de uz general.
Dar cum stii care detergent functioneaza cel mai bine?
Exista trei caracteristici esentiale ale unui detergent bun pe care sa-l folosesti pe hainele si scutecele textile ale bebelusului. Orice detergent bun nu contine aceste substante chimice si parfumuri, iar toate alegerile mele se incadreaza in acest criteriu:
Ad-Extra3:
1. Este bland pe pielea bebelusului
Dupa cum am mentionat, multi detergenti de masa, contin o multitudine de substante chimice si parfumuri care pot irita pielea. Din moment ce bebelusii au pielea mult mai sensibila, ei sunt, de asemenea, mai sensibili la focare si eczeme, provocate de acesti detergenti.
2. Este lipsit de substante chimice toxice si parfumuri
Ia un detergent obisnuit si vei fi uimita de numarul de substante chimice enumerate pe eticheta. Lucruri ca petrolium, fenoli (disruptoare endocrine cum ar fi BPA), aroma chimica (ftalati), clor. Orice detergent bun, sigur, nu va contine aceste ingrediente.
3. Este eficient in scoaterea petelor
Sa fim reali: avem nevoie de un detergent eficient. Cacuta, urina si laptele sunt primii dusmani ai hainutelor.
Dupa o proprie investigatie si testare am ajuns la o concluzie simpla. Am nevoie de un detergent bun pentru copilul meu, eficient si la un pret acceptabil. Asa ca am ramas la Denkmit detergent Ultra Sensitive pentru bebelusi si copii mici, de la dm.
Detergentul Denkmit Ultra Sensitive are o solubilitate deosebit de buna in apă. Ca urmare, rufele albe si foarte murdare vor fi curatate fara reziduuri. Fara aditivi parfumati, coloranti si conservanti - pentru o compatibilitate foarte buna cu pielea..
Detergent color lichid Ultra sensibil - fara vopsele, fara parfum, vegan
Denkmit Color Detergent Ultra Sensitive curata fibrele colorate si se distribuie in intregime, fara parfumuri, coloranti si conservanti. Rezultatul este o compatibilitate foarte buna cu pielea. Acesta combina excelenta putere de spalare cu un risc redus de alergie. Detergentul color a fost dezvoltat impreuna cu Asociatia germana de alergie si astm bronsic si testat dermatologic.
Pot sa folosesc un dezinfectant pentru hainele bebelusului?
Bacteriile se "nasc" pe haine in timpul zilei. Un copil va varsa lapte, voma sau ii va curge nasucul. Va face pipi si caca in scutec, si toate aceste situatii prezinta rufe contaminate. Aceste bacterii pot rezista spalarii si detergentilor. Nu uitati ca, bacteriile vin in contact direct cu pielea bebelusului si ii pot face rau, mai ales daca acesta are pielea foarte sensibila. Prin urmare, este esential ca hainele copilului sa fie igienizate, nu doar spalate. Multi dezinfectanti ajuta la uciderea celor mai multe bacterii prezente in haine. Uciderea bacteriilor de pe haine este foarte importanta, mai ales daca spalati hainele bebelusului la o temperatura sub 60°C. La o temperatura scazuta, bacteriile supravietuiesc spalarii si chiar se transfera de la un articol de imbracaminte la altul.
Emolient pentru tesaturi Ultra Sensitive
Emolientul pentru tesaturi Ultra Sensitive de la Denkmit va mentine rufele moi si pufoase, fara parfum, coloranti si conservanti. Rezultatul: compatibilitate foarte buna cu pielea si un risc redus de alergii. Balsamul de tesaturi Ultra Sensitive a fost dezvoltat cu Asociatia germana de alergie si astm bronsic si testat dermatologic.
Pot sa spal si jucariile de plus?
Da. Chiar si jucariile de plus trebuie spalate, mai ales daca le lasati la indemana micutilor. Se va folosi acelasi tip de detergent ca si pentru haine, si se va evita balsamul de rufe! Jucariile de plus se vor spala cu apa fierbinte la masina de spalat, iar pentru uscare (la uscator) se va folosi aerul cald spre rece, NU fierbinte.
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII