Cum spalam hainele bebelusului si ce detergenti folosim?
In sfarsit, ai nascut si te bucuri de micul tau puiut, noul membru al familiei. Wow, cat e de mic! Dar acel micut pachet de bucurie si dragoste genereaza munti de rufe! De la saliva pana la "explozii" ale scutecelor, bebelusii trec prin multe tinute intr-o zi, ceea ce iti poate face capul sa se roteasca asemenea unei masini de spalat.
Vei petrece mult timp spaland hainute pentru copii. Dar ai nevoie de un detergent special? Iata ce trebuie sa stii despre cum trebuie spalate hainele pentru bebelusi / copii si cum sa ai grija de pielea lor sensibila.
in acest articol vei citi mai multe despre:
Cum spal hainele pentru bebelusi si copii mici?
Ce sa NU faci in timp ce speli haine pentru copii
Sfaturi pentru spalarea hainelor pentru bebelusi
Detergenti accesibili si de calitate
Pe masura ce incepi sa te ocupi de acel munte de sosete minuscule si body-uri, te vei intreba: trebuie sa spal hainele pentru copii separat de ale noastre sau pot sa le arunc cu restul rufelor? Am nevoie de un detergent special?
Ei bine, aici sunt cateva lucruri despre ce e bine si ce nu e bine sa faci in privinta spalarii hainelor bebelusului tau:
Cum spal hainele pentru bebelusi si copii mici?
Utilizeaza un detergent care nu contine coloranti sau parfumuri pentru a reduce posibilitatea reactiilor alergice. Acesta trebuie sa fie special pentru copii sau etichetat ca fiind sigur din aceste puncte de vedere.
Spala toate articolele de imbracaminte inainte de prima purtare sau prima utilizare, fie ca este vorba doar de o pereche de sosete noi, recomanda Academia Americana de Pediatrie (AAP). Unii producatori folosesc substante chimice de finisare pentru a face hainele sa fie impecabile si ar putea fi daunatoare pielii bebelusului. De asemenea, daca produsele au fost fabricate in strainatate, unele tari permit chimicale precum formaldehida ca si conservant in timpul transportului maritim, pentru a reduce mucegaiul si dezvoltarea bacteriilor.
Si nu uita de restul textilelor din viata copilului. Este important ca si protectia pentru saltea, paturile, plusurile sau orice altceva are contact direct cu pielea bebelusului sa fie spalat inainte de utilizare. Bebelusii se nasc cu pielea sensibila, iar aceasta nevoie de timp pentru a se adapta la mediul inconjurator.
Este important sa ramai la un singur detergent. Daca apare o problema a pielii, acest lucru va face mai usor identificarea problemei.
Spala hainutele pe dos pentru a preveni abraziunea suprafetei si fermoarele, butoanele sau capsele.
Respecta eticheta de intretinere a materialului. Acest lucru te va ajuta sa stii daca e necesar sa pui masina la un program cu apa mai rece sau calda.
Clateste hainele de doua ori, mai ales daca banui ca micutul are o alergie cutanata. Acest lucru va asigura ca reziduurile detergentului sunt scoase din imbracaminte.
Utilizeaza emolienti de tesaturi fara parfumuri!
Ce sa NU faci in timp ce speli haine pentru copii
NU...:
...supraincarca masina de spalat sau uscatorul cu hainute
...utiliza prea mult detergent
...utiliza detergenti, balsamuri sau alte produse cu parfum sau coloranti
...amesteca imbracamintea pentru bebelusi cu haine foarte murdare. Nu vrei un tricou de fotbal amestecat cu hainutele bebelusului
Sfaturi pentru spalarea hainelor pentru bebelusi
Cu exceptia cazului in care bebelusul are probleme la nivelul pielii sau aveti un istoric familial de eczeme, cel mai probabil nu vei irita pielea bebelusului prin spalarea hainelor sale cu cele ale familiei. AAP avertizeaza ca detergentul poate cauza probleme de piele cum ar fi iritarea, la unii copii. Aceasta arata ca o eruptie cutanata rosie si de obicei are loc imediat dupa contact. Eruptiile cutanate provoaca mancarime. Dar iritarea dispare atunci cand elementul este eliminat.
Detergentii pot cauza dermatita alergica de contact, o eruptie cutanata rosie si mancarime care nu apare imediat. Acest tip de iritare poate aparea de la o saptamana dupa expunere sau dupa mai multe expuneri. AAP spune ca eruptiile legate de detergent au tendinta de a se agrava in cazul in care imbracamintea este stransa si se freaca mai mult pe piele, cum ar fi bratele, picioarele si zona scutecului. Daca copilul are buze sau pleoape umflate, respira cu suieraturi sau tuseste, varsa, are diaree sau urticarie, eruptia nu este cel mai probabil cauzata de detergent si merita atentie imediata.
Ad-Extra3:
Detergenti accesibili si de calitate
Detergentii accesibili si de calitate de la Denkmit dm,sunt ajutorul ideal in curatarea si pastrarea curateniei zilnice din locuinta. In plus aceasta gama ofera si o sortimentatie variata de detergenti de rufe, moderni si de cea mai buna calitate, speciali pentru bebelusi.
Detergent pulbere ultra-sensibil - fara vopsele, fara parfum, vegan
Detergentul de spalare Denkmit Ultra Sensitive are o solubilitate deosebit de buna in apa. Ca urmare, rufele albe si foarte murdare vor fi curatate fara reziduuri. Acesta combina excelenta putere de spalare cu risc redus de alergie.
Detergent color lichid Ultra sensibil - fara vopsele, fara parfum, vegan
Denkmit Color Detergent Ultra Sensitive curata fibrele colorate si se distribuie in intregime, fara parfumuri, coloranti si conservanti. Rezultatul este o compatibilitate foarte buna cu pielea. Acesta combina excelenta putere de spalare cu un risc redus de alergie. Detergentul color a fost dezvoltat impreuna cu Asociatia germana de alergie si astm bronsic si testat dermatologic.
Emolient pentru tesaturi Ultra Sensitive
Emolientul pentru tesaturi Ultra Sensitive de la Denkmit va mentine rufele moi si pufoase, fara parfum, coloranti si conservanti. Rezultatul: compatibilitate foarte buna cu pielea si un risc redus de alergii. Balsamul de tesaturi Ultra Sensitive a fost dezvoltat cu Asociatia germana de alergie si astm bronsic si testat dermatologic.
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII