Cat timp dedicam periajului dentar la copii?

Cat timp dedicam periajului dentar la copii?

Cat timp dedicam periajului dentar la copii?

Daca sunteti preocupati de a tine pasul cu o buna igiena orala pentru copilasul vostru, s-ar putea sa va intrebati cat timp trebuie sa ii spalati dintisorii pentru obtinerea celor mai bune rezultate.


Vreti sa fiti siguri ca are dintii curati. Deci cat timp de periaj este suficient de bun? 

in acest articol veti citi mai multe despre:
Cat timp dureaza un periaj adecvat?
Tehnica de periere adecvata este probabil mai importanta decat timpul
Un periaj indelungat poate fi daunator?
De cate ori pe zi trebuie periati dintisorii?

dm 

Cat timp dureaza un periaj adecvat?

Multi stomatologi sunt de acord ca o periere adecvata dureaza cel putin doua minute, insa recomandarea este de trei minute - un minut si jumatate dedicat dintilor superiori apoi celor inferiori. Majoritatea oamenilor nu se apropie nici macar de periajul timp de doua minute, sa nu mai vorbim de trei. Trei minute poate parea mult timp - mai ales pentru cei mici. De aceea, utilizarea unui cronometru poate face procedeul mai distractiv. Iar pentru a vedea timpul cum trece, puteti folosi cu incredere clepsidra DONTODent de la dm, de 3 minute. O clepsidra speciala pentru copilasi, care le arata cum se scurg cele 3 minute :)

Tehnica de periere adecvata este probabil mai importanta decat timpul

Desi este important sa acordati atentie timpului de periaj, este chiar mai important sa va asigurati ca toate suprafetele sunt curate. Tehnica de periere adecvata este probabil mai importanta decat timpul. Amintiti-va sa periati folosind miscari scurte, deplasandu-va inainte si inapoi impotriva dintilor si gingiilor, in jurul suprafetei fiecarui dinte. Utilizati varful periei pentru a ajunge in spatele fiecarui dinte frontal pe partea superioara si inferioara. In plus, nu uitati sa folositi si ata dentara speciala pentru copii, pe care tot de la dm o puteti procura - este la fel de importanta ca si periajul.

Daca nu ii spalati dintii suficient de mult, este posibil sa nu va asigurati ca sunt suficient de curati. Daca raman bacterii pe dinti dupa periaj, acestea pot duce la probleme grave. In plus, studii recente au constatat ca placa greoaie din gura poate duce la acumularea placii in artere.

Un periaj indelungat poate fi daunator?

Nu este o problema daca periati dintii prea mult, este totusi o problema daca se aplica o presiune prea mare atunci cand se spala. Utilizarea presiunii prea mari poate provoca abraziunea smaltului si a tesutului gingival, ceea ce poate duce la sensibilitatea dintilor. Incercati sa folositi mana non-dominanta - puteti fi uimita cat de multa presiune aplicati.

Ad-Extra3:

De cate ori pe zi trebuie periati dintisorii?

Ar trebui sa va asigurati ca cei mici se spala (sau ii spalati) de doua ori pe zi - atat dimineata, cat si seara inainte de culcare.

Dar, in timp ce periajul dupa orele de masa poate proteja dintii, trebuie sa va asigurati ca asteapta putin dupa ce au terminat de mancat. Este important sa asteptati cel putin 30 de minute dupa ce au mancat, deoarece smaltul este temporar vulnerabil datorita acizilor, facandu-l mai moale si susceptibil de indepartat.

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Andrada
    Andradatrimis la 27/4/2021

    Fetiţa mea de 1 an are doar 6 dinţişor dar are început de carii la ei. Ce se poate face? mulţumesc

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII