Ce stie sa faca bebelusul la 14-15 luni?
Bebelusul de 14-15 luni are un un vocabular care consta din "Mama" si "Tata" plus cel putin alte trei cuvinte, de obicei substantive, si, bineinteles, favoritul tuturor timpurilor, "Nu!" sunt, de asemenea, cuvinte comune precoce.
La 14-15 luni, bebelusul poate urma si comenzi simple, cum ar fi "Adu-mi pantofii" sau "Pune cartea jos". De asemenea, intelege semnificatiile expresiilor precum "Nu", "Vino aici", "Arata-mi" si "Uite".
in acest articol veti citi mai multe despre:
Limbajul bebelusului la 14-15 luni
Ce poti sa faci pentru a-l ajuta
Folosirea instrumentelor si jocul imaginar la 14-15 luni
Limbajul bebelusului la 14-15 luni
La aceasta varsta, majoritatea (aproximativ 75%) dintre copii au un vocabular care consta din "Mama" si "Tata" plus cel putin alte trei cuvinte, de obicei substantive, si, bineinteles, favoritul tuturor timpurilor, "Nu!" sunt, de asemenea, cuvinte comune precoce. La 14-15 luni, bebelusul poate urma si comenzi simple, cum ar fi "Adu-mi pantofii" sau "Pune cartea jos". De asemenea, intelege semnificatiile expresiilor precum "Nu", "Vino aici", "Arata-mi" si "Uite".
Ce poti sa faci pentru a-l ajuta
Una dintre cele mai bune modalitati prin care puteti incuraja vorbirea este sa continuati sa discutati cu el si sa il ascultati. Chiar daca nu intelege tot ceea ce ii spuneti sau intreaba, uitati-va in ochii lui cand incearca sa comunice - asta il va motiva sa continue sa incerce.
Daca copilul nu vorbeste prea mult, petreceti mult timp impreuna. Chiar daca va uitati la carti ilustrate, asta il va ajuta sa stocheze informatiile pentru o utilizare ulterioara. Incercati sa evitati sa vorbiti chiar dvs ca un bebelus, deoarece poate fi confuz pentru el. Daca micutul spune "ham-ham" in loc de "caine", spune pur si simplu "Da, e un catelus", mai degraba decat sa repetati versiunea lui de cuvant.
Pana acum, copilul ar fi putut avea dificultati sa stea timp indelungat sa rasfoiasca carti, cu exceptia cazului in care este ora de culcare. Dar incepand cu aproximativ 15 luni, copiii devin interesati sa priveasca carti ilustrate, fie cu mama, fie cu tata sau singuri. Citeste Cum vorbim cu bebelusul si de ce este important acest lucru
Folosirea instrumentelor si jocul imaginar la 14-15 luni
La 14-15 luni, bebelusul intelege ca o lingura este folosita pentru a manca si va incerca sa o utilizeze in scopul propus. Il loc sa traga o matura in spatele sau, acum va incerca sa mature podeaua cu ea. Si cand iti dai o perie de par, va incerca sa se pieptene. Intelegerea modului in care sunt folosite obiectele se coreleaza cu capacitatea copilului de a folosi cuvinte si de a-si exprima ideile. Va incepe sa fie capabil sa gandeasca inainte cum functioneaza lucrurile si care va fi rezultatul actiunilor sale.
Daca jucati un scenariu familiar, cum ar fi timpul mesei, va veti incuraja copilul sa-si foloseasca imaginatia. Lasati-l sa fie bucatarul si dati-i un castron din plastic si o lingura.
De indata ce copiii incep sa foloseasca limbajul - adica inteleg cuvintele si incep sa le foloseasca - au, de asemenea, capacitatea de a pretinde. Va lua o lingura si se va preface ca mananca din ea. Sau o sa-si puna capul in poala si va pretinde ca doarme. Foloseste simboluri pentru a-si exprima ideile, dar in acest stadiu, "prefacerea" reflecta indeaproape comportamentul real. In lunile si anii ce vor urma, veti observa ca micutul face salturi in capacitatea sa de a gandi in afara realitatii.
Desi urmatorul lucru are adesea loc dupa a doua aniversare, copilul se poate preface ca este altcineva, totusi puteti experimenta jocul de rol. De exemplu, va prefaceti ca sunteti un caine si lui ii sugerati sa fie o pisica, apoi schimbati rolurile. Copiii primesc o multime de satisfactie si incredere din acest tip de inversare a rolului..
Ad-Extra3:
15 luni: educatia unui copil inca bebelus
Este usor sa faceti greseala de a astepta prea mult de la micutul dumneavoastra de 15 luni. Arata asa de diferit de bebelusul care se tara in patru labe de acum cateva luni incat multi parinti cred ca micutul nu mai este un bebelus. Si, chiar daca un copil de 15 luni este un vartej de activitati si are o curiozitate extraordinara, ii lipseste simtul pericolului si nu se teme de nimic. Sfaturile urmatoare au rolul de a va ajuta sa va bucurati ca parinti de copilul de 15 luni si sa va mentineti increderea in aptitudinile dumneavoastra de parinti...mai departe AICI
Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.
Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.
Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.
Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.
Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forurile mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori | Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII