Au mami, mă doare burtica: cum putem imbunătăți digestia copilului
Au mami, mă doare burtica ...ce să fac?
Indigestia este un termen medical pentru problemele cauzate de un stomăcel deranjat. Indigestiei i se mai spune și dispepsie. Dispepsia este senzaţia de arsură sau durere apărută în partea superioară a abdomenului şi care este însoţită de obieci de greaţă, balonare, senzaţie de plenitudine şi uneori vărsături.
Alinan® Digestie usoară contine un complex de 8 enzime digestive care actionează asupra unei mari varietati de alimente, asigurând digestia acestora. Produsul este special conceput pentru bebeluși și copii mici, tinând cont de necesitătile fiziologice ale acestora, dar se poate administra și adulților.
- veti citi:
Au mami, ma doare burtica - cum ne ajutam copilul?
Durerea abdominală funcțională
Cel mai bun tratament pentru durerea de burtica?
Ce este indigestia?
Alinan® Digestie usoara
Enzimele prietenoase pentru stomacelul copilului se afla in Alinan® Digestie usoara
Au mami, ma doare burtica - cum ne ajutam copilul?
Foarte muti copilasi se plang de dureri de burtica aproape in fiecare saptamana. In continuare va vom ajuta sa intelegeti ce se intampla cu stomacelul copilului si cum putem imbunatati digestia sa - astfel incat sa nu il mai doara asa de des burtica.
Problemele abdominale sunt atât de frecvente încât aproape jumătate dintre copilasi (fie ca sunt la gradinita sau scolari) suferă mai mult de un simptom gastrointestinal săptămânal, potrivit unui studiu efectuat la revista americana Pediatrics din 2012.
Aceste situații nu sunt grave decât dacă afectează copilul la școală sau în activitățile sale. În unele cazuri, un copil poate avea pur și simplu o problemă temporară (sau nu vrea să meargă la școală!). Dar dacă simptomele persistă sau sunt deosebit de deranjante, veți dori să discutați cu medicul pediatru. Ghidul nostru pentru probleme atât pe termen scurt cât și pe termen lung vă va ajuta să înțelegeți ce se întâmplă cu micutul dvs.
Durerea abdominală funcțională
Aproximativ 15% dintre copii se plâng de dureri periodice în jurul buricului, dar medicul lor nu găsește semne de blocaj, umflare sau infecție (cum ar fi febră sau durere severă). Fără un motiv fizic clar pentru probleme, diagnosticul va fi durere abdominală funcțională (FAP), de asemenea cunoscut sub numele de stomac deranjat.
Cu toate acestea, durerea este reală. Doctorii cred că unii copii sunt pur și simplu mai sensibili la presiunea din intestine cauzată de declanșatoare cum ar fi gazul, mâncarea (mai ales dacă este picantă) și stresul - ceea ce are sens atunci când considerați că atât multe terminații nervoase trăiesc în tractul digestiv oamenii de stiinta numesc al doilea creier.
Cel mai bun tratament pentru durerea de burtica?
Medicii recomanda parintilor sa să ajutați copilul să identifice și să minimizeze declanșatoarele comune. Învață-l cum să se distragă atunci când simte durerea care vine, poate ascultând muzică sau jucând un joc iPad. O alta abordare recomandata este imbunatatirea digestiei prin enzime.
Ce este indigestia?
Indigestia este un termen medical pentru problemele cauzate de un stomac deranjat. Indigestiei i se mai spune si dispepsie. Dispepsia este senzaţia de arsură sau durere apărută în partea superioară a abdomenului şi care este însoţită de obieci de greaţă, balonare, senzaţie de plenitudine şi uneori vărsături.
De cele mai multe ori este rezultatul unei mese abundente sau bogată în grăsimi, prăjeli sau condimente, consumului de lichide în timpul mesei, a ingerării rapide a alimentelor sau a unei mese luate într-o situaţie stresantă. Indigestia poate fi şi rezultatul altor boli sau a unui ulcer gastro-duodenal.
Cele mai frecvente simptome ale indigestiei sunt: durere, arsură sau discomfort în partea superioară a abdomenului, eructaţie (râgâială) sau sunete intestinale puternice (borborisme), greaţă, constipaţie, diminuarea apetitului, diaree, flatulenţă (eliminarea gazelor pe cale anala).
Indigestia (dispepsia) este o problema comuna a copiilor si adultilor. Stresul, somnul insuficient, bauturile carbogazoase sau condimentele pot contribui si provoca aceste crize de indigestie.
Alinan® Digestie usoara - toate informatiile pentru parinti aici
Alinan® Digestie usoara
Alinan® Digestie usoara contine un complex de 8 enzime digestive care actioneaza asupra unei mari varietati de alimente, asigurand digestia acestora. Produsul este special conceput pentru bebelusi si copii mici, tinand cont de necesitatile fiziologice ale acestora, dar se poate administra si adultilor.
Alinan Digestie usora nu modifica gustul sau mirosul alimentelor/ bauturilor in care a fost dizolvat. Pulberea din plicurile de Alinan Digestie usoara nu ar gust si miros.
Avantaje
Alinan® Digestie usoara reprezinta soluția perfectă pentru digestia zilnică a copiilor:
- combate si previne simptomele neplacute ale indigestiei si intolerantelor alimentare
- favorizeaza absorbtia nutrientilor necesari cresterii si dezvoltarii organismului: minerale, vitamine liposolubile etc.
- stimuleaza dezvoltarea florei intestinale normale. Recomandarile de administrare le gasiti aici.
Enzimele prietenoase pentru stomacelul copilului se afla in Alinan® Digestie usoara
Alinan® Digestie usoara înlătură simptomele neplacute ale indigestiei si intolerantelor alimentare (dureri și crampe abdominale, balonare, senzația de preaplin, eliminarea de gaze, eructații, greață, diaree).
Alinan® Digestie usoara favorizeaza, de asemenea, absorbtia nutrientilor necesari cresterii si dezvoltarii organismului, fapt important in special in cazul copiilor care, desi se alimenteaza normal, au o greutate corporala redusa.
Proteaza:
- asigura digestia proteinelor vegetale si animale pana la stadiul de aminoacizi usor asimilati de organism;
- scade concentratia de proteine digerate incomplet, cu potential alergen.
Lipaza:
- asigura digestia grasimilor animale si vegetale;
- stimuleaza secretia biliara;
- imbunatateste puterea de digestie a celorlalte enzime.
Amilaza este cea mai importanta enzima ce rupe legaturile chimice ale carbohidratilor pana la stadiul de dextrine si oligozaharide.
Glucoamilaza continua actiunea amilazei, rupand lanturile de dextrine pana la molecule simple de glucoza ce pot fi absorbite de organism si utilizate in procese metabolice.
Lactaza:
- digera lactoza din lapte si produse lactate;
- previne balonarea, diareea si crampele abdominale dupa consumul de lapte si lactate.
Celulaza:
- ajuta la digestia celulozei - fibra insolubila din fructe, legume, cereale;
- inlatura senzatia de preaplin si reduce balonarea cauzata de fermentatia celulozei.
Pectinaza:
asigura digestia pectinei din coaja legumelor si fructelor, din gemuri si jeleuri;
echilibreaza flora intestinala;
sustine sanatatea si motilitatea intestinala.
Fitaza:
favorizeaza absorbtia mineralelor (fier, calciu, magneziu, zinc) din vegetale si cereale;
previne aparitia diverselor carente minerale la vegetarieni.
*Activitate enzimatica exprimata in unitati specifice fiecarei enzime. Mai multe informatii despre aceste enzime digestive gasiti aici.
Pentru intrebari medicale, va asteptam cu intrebari pe forumul Clinica Desprecopii.
autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2019