Vine vara, v-ati pregatit copilul pentru soare?

Vine vara, v-ati pregatit copilul pentru soare?

Vine vara, v-ati pregatit copilul pentru soare?

Chiar si cateva arsuri solare grave pot creste riscul de cancer de piele al copilului.

 

Copiii nu trebuie sa fie la piscina, la plaja sau in vacanta pentru a obtine prea mult soare. Pielea lor are nevoie de protectie impotriva razele ultraviolete (UV) daunatoare ale soarelui ori de cate ori sunt in aer liber.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Cum ne protejam copiii de soare?
Efectele expunerii indelungate la soare
Metode prin care putem linisti o arsura solara la copii

Cum ne protejam copiii de soare?

Cautati umbra

Razele ultraviolete sunt cel mai puternice si mai daunatoare in timpul pranzului, deci este mai bine sa planificati activitatile si plimbarile la o ora mai tarzie. Daca nu este posibil, cautati umbra sub un copac, o umbrela sau un cort. Utilizati aceste optiuni pentru a preveni arsurile solare, nu pentru a cauta ajutor dupa ce s-a intamplat. Orele destinate plimbarilor sunt in intervalul 08.00 - 10.00 si dupa 18.00!

Acoperiti cat mai mult pielea

Cand este posibil, camasile vaporoase din materiale naturale, cu maneci lungi, pantalonii si rochitele lungi, pot oferi protectie impotriva razelor UV. Un tricou umed ofera o protectie UV mult mai mica decat un tricou uscat, iar culorile mai inchise pot oferi o protectie mai mare decat culorile mai deschise (DA - ati citit corect!). Unele hainute si palarioare certificate conform standardelor internationale, au informatii despre factorul de protectie la radiatii ultraviolet.

Ad-Extra3:

Nu uitati sa acoperiti capusorul!

Palariile care umbresc fata, scalpul, urechile si gatul sunt usor de folosit si ofera o protectie foarte buna. Sepcutele sunt populare printre copii, dar nu le protejeaza urechile si gatul. De aceea, daca vreti o protectie mai mare, incercati palarioarele speciale pentru protectie solara dim dm. Acestea sunt din bumbac organic si protejeaza capusorul sensibil al micutului cu un SPF 50+. Ideale pentru micii exploratori!

Invatati copiii sa poarte ochelari de soare

Ochelarii de soare protejeaza ochii copilului de radiatiile ultraviolete, care pot duce la cataracta mai tarziu in viata. Cautati in dm ochelari de soare care urmeaza conturul fetei si blocheaza cat mai mult razele UVA si UVB.

Aplicati protectie solara

Utilizati protectie solara cu protectie SPF mare, UVA si UVB (spectru larg) de fiecare data cand copilul se afla afara. Pentru cea mai buna protectie, aplicati crema cu 30 de minute inainte de a iesi din casa. Nu uitati sa protejati si urechile, nasucul, buzele si varfurile degetelelor.

Luati protectia solara in geanta pentru a o reaplica in timpul zilei, mai ales dupa daca copilul inoata sau transpira. Protectia solara babylove sensitiva pentru bebelusi cu SPF 50+, este lipsita de parfum, asigura o protectie imediata, este rezistenta la apa si special conceputa pentru pentru pielea sensibila a copiilor. Contine vitamina E dar nu si nanoparticule sau aluminiu.

Retineti ca protectia solara nu este menita sa permita copiilor sa petreaca mai mult timp in soare decat este recomandat!

Nu neglijati hidratarea

Hidratarea este deosebit de importanta si previne aparitia insolatiei - dati copiilor sa bea in timpul expunerii la soare apa plata sau sucuri de fructe diluate. Este recomandat ca in timpul verii copiii sa consume fructe bogate in beta-caroten si vitamina C naturala, cu efect antioxidant - morcov, caise, piersici.

Efectele expunerii indelungate la soare

Avertisment: Chiar si cateva arsuri solare grave pot creste riscul copilului de a face cancer de piele.

 Pielicica roz? Pielea neprotejata poate fi deteriorata de razele UV ale soarelui in NUMAI 15 minute. Cu toate acestea, poate dura pana la 12 ore pentru ca pielea sa prezinte efectul complet al expunerii la soare. Deci, daca pielea copilului arata astazi "putin roz", ar putea fi arsa maine dimineata. Pentru a preveni arderea ulterioara, evitati sa mai tineti copilul in soare sub orice forma!

 Piele bronzata? Nu exista alta modalitate de a spune - bronzul pielii dauneaza. Orice schimbare a culorii pielii copilului indica deteriorarea cauzata de razele UV.

 Vreme rece... nori? Copiii au nevoie de protectie. Razele UV, nu temperatura, produc daunele. Norii nu blocheaza razele UV, le filtreaza - si uneori doar putin.

Expunerea la soare neprotejata vine cu o multime de probleme: arsuril solare, herpes solar, alergii solare si cancer cutanat.

Metode prin care putem linisti o arsura solara la copii

Metodele traditionale sunt de o eficacitate indoielnica - diversele remedii populare au cel mult un efect de auto-sugestie.

Medicii recomanda utilizarea produselor dedicate arsurilor solare, disponibile in farmacii. In cazul in care arsurile sunt grave si sunt insotite de febra, varsaturi, frisoane, dureri de cap - se recomanda sfatul unui medic. Pana la vindecarea completa a arsurilor, trebuie evitata total re-expunerea la soare!

Daca, in ciuda masurilor de protectie pe care le-ati luat, copilul sufera totusi o arsura solara, incercati sa remediati cat mai repede problema. Iata cateva masuri rapide:

 aplicati comprese reci pe zonele afectate, de 3 - 4 ori pe zi, cam 10- 15 minute;
 ungeti zonele afectate cu un unguent hipoalergenic pe baza de aloe vera, pentru a calma pielea;
 daca zona afectata se umfla, dati-i copilului o doza de acetaminofen sau ibuprofen (un anti-inflamator), dar numai la recomandarea medicului pediatru.

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII