Cum avem grija de bebelus cand sta la soare?

Cum avem grija de bebelus cand sta la soare?

Cum avem grija de bebelus cand sta la soare?

Cat timp bebelusul este micut, cel mai bine este sa eviti razele directe ale soarelui. Odata ce a implinit varsta de 6 luni sau mai mult si doreste sa se tarasca si sa se joace afara, indreapta-l spre umbra si protejeaza-i pielea delicata cu o palarie de soare, hainute lejere si protectie solara. Este recomandat sa evitati statul in soare, intre orele 11:00 si 13:00.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Cum pot sa imi protejez bebelusul de soare?
Ce fel de protectie solara ar trebui sa folosesc pentru bebelusul meu?
Ce ar trebui sa fac daca bebelusul are arsuri solare?

Soarele straluceste, afara este cald si frumos, deci, vreti sa iesiti si sa va bucurati cu copilul. Cititi mai departe atunci:

Cum pot sa imi protejez bebelusul de soare?

Incercati sa tineti bebelusul la umbra cat mai mult posibil, sub copaci, sub o umbrela, un baldachin sau un cort de soare.

Daca micutul nu este inca mobil, nu veti avea probleme. Daca in schimb a inceput sa se tarasca sau sa se plimbe, incurajati-l sa stea si sa se joace la umbra. Este deosebit de important sa ramaneti in afara soarelui in mijlocul zilei cand soarele este cel mai puternic.

Pastrati pielea acoperita cu hainute usoare, din tesaturi naturale cum ar fi bumbacul sau inul.

O palarie speciala de soare ii va proteja urechiusele, fata si gatul.

Ochelarii de soare pentru bebelus pot proteja ochii sensibili. Nu trebuie sa fie scumpi, dar trebuie sa fie ochelari de buna calitate. Cand cumparati ochelari de soare pentru copilul dvs., cautati:
- marcajul CE
si standardul britanic (BSEN 1836: 2005)
- eticheta UV 400, care va spune ca ochelarii de soare ofera 100% protectie UV
- sa aiba o curea reglabila din cauciuc sau neopren pentru a nu-i pierde

Cand plimbati bebelusul in carut, atasati-i si o umbreluta. Nu uitati sa verificati in mod regulat daca umbreste de soare si ajustati-o cand este nevoie. Daca nu puteti scapa de razele soarelui, atunci urmatorul nivel de protectie este protectia solara.

bebe in soare

Ce fel de protectie solara ar trebui sa folosesc pentru bebelusul meu?

Odata ce bebelusul a implinit varsta de 6 luni, puteti folosi lotiuni sau spray-uri care sunt special concepute pentru bebelusi si copii mici. Nu putem fi siguri de siguranta sau eficienta folosirii protectiei solare la copiii mai mici. De aceea se recomanda sa tineti bebelusul la umbra in primele 6 luni.

Atunci cand bebelusul are minim 6 luni, alegeti un produs de protectie solara cu un SPF (Sun Protection Factor) de cel putin 15. De asemenea, verificati daca eticheta indica faptul ca produsele de protectie solara reprezinta un brand cu spectru larg, cu rating de patru sau cinci stele. Aceasta inseamna ca ofera protectie buna UVA si UVB.

Recomandarea este sa dati bebelusul cu protectie solata, cu aproximativ 15 minute inainte de a iesi afara. Va trebui sa o aplicati din nou cel putin la fiecare doua ore si dupa ce s-a jucat in apa, chiar daca protectia solara este rezistenta la apa.

Unele branduri fac creme de soare colorate, ceea ce le face usor de vazut daca s-au sters. Cititi mai multe despre Creme de protectie solara pentru copii recomandate de mamicile Desprecopii

Daca bebelusul are eczeme sau pielea sensibila, verificati lista ingredientelor pentru orice stiti ca este posibil sa ii irite pielea sau sa declanseze o reactie alergica.

Testati orice produs nou de protectie solara pe o mica suprafata a pielii inainte de aplicare. Daca copilul dezvolta o eruptie sau o roseata pe zona testata, alegeti o formula hipoalergenica. Aplicati mai intai emolienti sau tratamente pentru eczeme si apoi puneti crema de soare la o jumatate de ora mai tarziu.

Ce ar trebui sa fac daca bebelusul are arsuri solare?

Pielea bebelusului este foarte delicata. In ciuda eforturilor noastre cele mai bune de a o proteja, din pacate, arsurile solare pot avea loc ocazional.

S-ar putea sa nu realizati ca bebelusul are arsuri solare imediat. Ar putea dura cateva ore inainte ca roseata si durerea sa apara.

Daca arsurile sunt rosii si dureroase, iata ce puteti face:

- inmuiati o carpa in apa rece, stoarceti bine apa si apoi plasati-o usor si treptat pe zona afectata, timp de 10 pana la 15 minute. Faceti acest lucru de mai multe ori pe zi.
- faceti-i bebelusul o baita in apa calda pentru a raci pielea si pentru a reduce roseata
- aplicati usor un hidratant sau un emolient pentru a-i calma durerea
- alaptati-l la cerere sau hidratati-l cu apa/lapte, pentru a inlocui lichidele pierdute prin transpiratie

Daca arsurile sunt severe, iar pielea este foarte sensibila si rosie, umflata si cu blistere, sunati medicul. Acesra va poate prescrie o crema, un pansament pentru blistere si/sau paracetamol pentru discomfort.
.

Primul contact cu nisipul plajei al bebelusului

Primele momente cu bebelusul la plaja pot fi diferite de cele la care va asteptati ...
Stim ca sunteti sunteti cu adevarat mari iubitori al marii si plajei, insa ce faceti cand bebelusul incepe sa tipe din momentul in care l-ati asezat pe nisip?

Sau, imediat ce este asezat pe nisip incepe sa il care in gurita...citeste in continuare ce trebuie sa stii despre primul contact al bebelusului cu nisipul plajei ...

Despre cum protejam copilul de razele soarelului, merita citit si:

Canicula: sfaturi de urmat pe timp de canicula 
Concediul de vara al familiei, sfaturi si recomandari de sanatate

 Daca vreti mai multe opinii despre cremele din top, de la mamici care le recomanda si nu numai sau daca aveti alte propuneri de produse pentru protectia solara a copiilor, va asteptam cu drag pe forum, la topicuri dedicate acestui subiect:

Creme de vara: recomandari si experiente ...
creme de protectie solara pentru copil - de care ?
Prima vara cu bebe
Crema BUNA cu protectie solara

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII