Piureuri la borcănel pentru bebe: Cât de sănătoase sunt?

Piureuri la borcanel pentru bebe -  Cat de sanatoase sunt?

Piureuri la borcănel pentru bebe: Cât de sănătoase sunt?

Multe mamici sunt circumspecte cand vine vorba de piureurile pentru bebelusi la borcanele. Insa acestea sunt, de fapt, o metoda sigura si comoda pentru concedii, calatorii, vizite sau plimbari mai lungi.

In acest articol discutam despre borcanasele pentru bebelusi, cat de sanatoase sunt, de unde sa le cumparam si la ce sa fim atenti cand citim lista ingredientelor.

Sunt piureurile la borcanele sanatoase?

Conform producatorilor  - Mancarea pentru bebelusi, la borcanele, este atent preparata, echilibrata si specifica varstei. In plus, exista si varianta bio a piureurilor din fructe sau legume - o varianta ceva mai scumpa, dar mult mai sanatoasa.

De asemenea, portionarea borcanaselor este una corecta si ne ajuta sa ii oferim bebelusului o cantitate suficienta de mancare, nici prea mult nici prea putin.

In plus, sa nu uitam cat de practice sunt piureurile pentru bebelusi la borcanele. Cand sunteti plecati in vacanta, intr-o calatorie, in vizita, cu masina sau cu avionul, la mare sau la munte, borcanelele salveaza situatia. Cat credeti ca rezista un piure de fructe sau de legume,fiind pus el chiar si intr-o geanta frigorifica? Nu mult. Piureul cumparat la borcanel, fiind pasteurizate si inchis ermetic, nu se va mai strica atat de repede. In plus, nimeni nu ne garanteaza prospetimea produselor folosite in restaurante, deci sa nu ne bazam pe asta.

Dar sa raspundem la intrebarea de mai sus "Sunt piureurile pentru bebelusi la borcanele sanatoase?": Da, unele marci de borcanele pentru bebelusi sunt sanatoase si NU contin conservanti, fiind pregatite cu ingrediente bine tolerate de bebelusi. Cu toate acestea, merita citita foarte atent eticheta pentru a va asigura de ingredientele folosite si prezenta conservantilor.

Ce cumparam si de unde cumparam?

In momentul in care incepem diversificarea alimentatiei, poate fi dificil sa alegem ingredientele cele mai bune, meniuri corect echilibrate si sa le avem pregatite in timp util. De aceea, mamicile apeleaza adesea la branduri consacrate cu experienta sau branduri cu credibilitate foarte mare.

De ce? Pentru ca mancarea pentru bebelusi la borcanele, de la cele mai cunoscute branduri, nu contine coloranti, conservanti si arome artificiale, iar cantitatea de sodiu este foarte mica, in conformitate cu normele U.E. In plus, materia prima este de calitate, iar marile branduri garanteaza in acest sens.

La ce trebuie sa fim atenti?

Verificati intai capacul borcanelului (care nu trebuie sa aiba centrul bombat pentru a putea apasa cu degetul, astfel aplatizandu-se), sa fie inchis ermetic, eticheta sa fie intacta, data de expirare sa fie usor de citit, sa fie trecuta recomandarea de varsta si sa cunoasteti ingredientele folosite. 

Ad-Extra3:

De unde cumparam mancarea de bebelusi la borcanel?

Este chiar atat de important locul din care cumparam piureul la borcanele? Bineinteles! Recomandarea este ca mancarea pentru bebelusi sa fie cumparata din farmacii, unde in general regulile de stocare sunt mai stricte, sau din lanturi mari de magazine, unde marfa este in continua miscare si unde se respecta conditiile de stocare.

Varianta cumpararii online a piureurilor pentru bebelusi (mai ales pentru cei cu varsta cuprinsa intre 4 luni si 1 an) nu este 100% sigura, deoarece: nu ai suficienta informatie despre locul depozitarii si nu ai acces la verificarea produsului. Daca totusi nu avem alta optiune decat cea online, atunci putem sa le cumparam, insa numai dintr-un loc din care am mai achizitionat produse.

► Citeste in continuare Din borcanas sau din blender? Care e cea mai buna papica pentru bebelus? Iata variantele si sfatul medicului.

Retete de papica pentru bebelusi:

12 retete spectaculoase cu quinoa pentru bebelusi si copii
12 retete cu caise uimitor de simple si foarte sanatoase - pentru bebelusi
12 Retete cu cartofi dulci pentru bebelusi
10 retete cu fulgi de ovaz, pentru bebelusi
Introducerea nautului in alimentatia bebelusului
Retete pentru bebelusii cu varsta cuprinsa intre 18 luni si 3 ani
Retete pentru bebelusii cu varsta cuprinsa intre 12-18 luni
Autodiversificarea: alimente pentru bebelusii fara dintisori >>> vezi aici si mai multe retete pentru bebelusi.

Aplicatie mobila - Diversificarea Alimentatiei Bebelusului, retete si sfaturi despre diversificare

Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului. (autor Desprecopii)

 Functionalitati ale aplicatiei: sute de retete cu instructiuni video de preparare, ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului. Atentie, aplicatia nu este gratuita (cost 4,99 euro - one time).

► Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.

► Aici poti descarca aplicatia pentru IOS (Iphone)

autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii, realizat cu sfaturile dnei medic pediatru Stefana Zamfir
Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2021

referinte medicale: Academia Americana de Pediatrie

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII