Cum facem cunostință pisicii cu nou-născutul și cum ne asigurăm că știe regulile

Cum facem cunostinta pisicii cu nou-nascutul si cum ne asiguram ca stie regulile

Cum facem cunostință pisicii cu nou-născutul și cum ne asigurăm că știe regulile

Pisicile sunt de obicei foarte blande si iubitoare cu bebelusii - dar e bine sa ii facem pisicii un mic antrenament de gazda buna.

Cand aduceti acasa nou-nascutul, tratati evenimentul intr-o maniera concreta si nu faceti prea mult tam-tam (chiar daca este important, bineinteles!). Vreti ca pisicuta sa inteleaga ca ce se intampla este absolut normal. Nu fortati introducerea. Dar daca pisica actioneaza interesata, permiteti-i sa miroase piciorul bebelusului (cu acea soseta "parfumata"), sa il priveasca, sa il miroase si sa atinga acea creatura care este atat de diferita. Va intelege ca nu este nimic de temut.

Si desigur, NU exista nici un adevar in "povestea" ce spune ca pisicile "sug respiratia" sugarilor... dar iata cum facem cunostinta pisicii cu nou-nascutul.

in acest articol veti citi mai multe despre:
De ce este important sa facem cunostinta pisicii cu nou-nascutul?
Ce e de facut inainte ca bebelusul sa vina acasa?
Pregatiti pisica pentru venirea nou-nascutului acasa
Cand nou-nascutul ajunge acasa
Laudati pisica cand se comporta intr-o maniera sigura si calma

Pisicile si bebelusii se pot intelege foarte bine, dar nu trebuie niciodata sa ramana nesupravegheati

Pisicile sunt animalute de companie ce cauta caldura si care se bucura de apropierea de un corp cald. De aceea, dorm adesea in brste pe picioarele noastre si pot fi atrase sa doarma aproape sau chiar langa un copil. Respiratia bebelusului, care miroase ca laptele, poate provoca curiozitatea unei pisici, mirosindu-l indeaproape. Pisicile si bebelusii se pot intelege foarte bine, dar nu trebuie niciodata sa ramana nesupravegheati, deoarece ar putea sa se raneasca neintentionat unul pe celalalt. Interactiunea supravegheata este importanta.

De ce este important sa facem cunostinta pisicii cu nou-nascutul?

Tine minte ca pisica a fost prima venita in casa. Daca nu a fost niciodata expusa la sugari sau copii mici si a fost doar in jurul adultilor, pune-te in locul ei. Comparativ cu un proprietar adult, acesti oameni mici ar putea fi si creaturi de pe Marte pentru pisicute! Copiii miros diferit, sunet ciudati, cu voci mai inalte si arata ciudat, deoarece sunt mai aproape de nivelul pisicii si se misca diferit.

Ca atare, pisica se poate speria si poate deveni defensiva, incercand sa indeparteze creatura infricosatoare. Niciuna dintre optiuni nu este buna.

Ce e de facut inainte ca bebelusul sa vina acasa?

Daca sunteti insarcinata, incepeti pregatirea pisicii inainte ca bebelisul sa se nasca. Aveti noua luni sa va pregatiti.

Atunci cand incepeti sa redecorati o camera pentru nou-nascut, ganditi-va si la pisica, mai ales daca a avut acces la zona. Efectuati modificarile treptat. Permiteti-i sa investigheze noile lucruri, astfel incat sa nu se simta lasata pe dinafara. Dar, fiti constienti de faptul ca, probabil, va IUBI sa doarma in patutul sau cosuletul bebelusului...

Inregistreaza sunetul unui bebelus care plange pentru ca pisicuta ta sa se obisnuiasca cu el. Pisicile folosesc sunete pentru a comunica, iar strigatele sugarilor se aseamana cu cel al unui pisoi mic, astfel incat poate fi suparator pentru pisici. Fii pe faza, si daca pisica investigheaza sunetul sau actioneaza calm, rasplateste-o cu o lauda. Daca este suparata, incercati sa jucati un joc preferat inainte de a porni inregistrarea, astfel incat sa aiba un timp distractiv si sa asocieze plansul cu un beneficiu propriu.

Ad-Extra3:

Pregatiti pisica pentru venirea nou-nascutului acasa

Incepeti sa folositi treptat putina pudra pentru bebelusi sau ulei pentru baita, cu cateva saptamani inainte de nasterea bebelusului. In acest fel, pisica asociaza aceste mirosuri cu cineva pe care il cunoaste si il iubeste deja. Va trebui sa va schimbati rutina odata cu nasterea micutului, asa ca schimbati-o incet inainte de nastere, ca pisica sa nu se supere cand brusc, nu va mai primi atentie ca inainte, iar in schimb, un "strain" care miroase "ciudat" primeste ce e al ei de fapt.

Cand nou-nascutul ajunge acasa

Odata ce bebelusul s-a nascut, innainte de a-l aduce acasa, rugati pe cineva sa duca acasa o hainuta imbracata de bebe, astfel incat pisica sa se obisnuiasca cu mirosul. Amintiti-va ca pisicile comunica prin miros, recunoscandu-si astfel prietenii. Acesta este motivul pentru care se freaca de noi. Deci, va fi de ajutor ca pisica sa aiba ocazia sa simta mirosul inainte de marea intalnire.

Un alt truc care poate ajuta pisica sa accepte mai repede bebelusul, este sa mangai pisica cu o soseta a bebelusului, apoi sa i-o pui micutului in piciorus (peste o alta desigur si cu partea ce a avut contcat cu pisica in afara). In acest fel, bebelusul miroase ca pisica, asa ca pisica identifica copilul ca parte a familiei.

Pisicile sunt de obicei foarte blande si iubitoare cu bebelusii. Cand aduceti acasa nou-nascutul, tratati evenimentul intr-o maniera concreta si nu faceti prea mult tam-tam (chiar daca este important, bineinteles!). Vreti ca pisicuta sa inteleaga ca ce se intampla este absolut normal. Nu fortati introducerea. Dar daca pisica actioneaza interesata, permiteti-i sa miroase piciorul bebelusului (cu acea soseta "parfumata"), sa il priveasca, sa il miroase si sa atinga acea creatura care este atat de diferita. Va intelege ca nu este nimic de temut.

Laudati pisica cand se comporta intr-o maniera sigura si calma

Odata ce pisicuta intelege ca tratarea bebelusului ca membru al familie si in mod respectuos este in avantajul ei, nu ar trebui sa existe nici o problema. Joaca-te cu ea in timp ce iti hranesti bebelusul, arunca-i o jucarie, foloseste un punct lase (pisicile il adora) sau accepta-i prezenta langa tine daca vrea. Pe masura ce bebelusul creste, il veti invata si pe el sa respecte pisicuta. Respectul reciproc si introducerea atenta se poate transforma intr-o relatie iubitoare..”

► Citeste si 10 lucruri ciudate dar total normale despre bebelusul nou-nascut

Animalele de companie ii protejeaza pe copii de bolile respiratorii

Decizia de a-i darui copilului un animal de casa nu este intotdeauna usor de luat. Chiar daca va simtiti coplesiti de dorinta micutului de a avea grija de un animalut si vi se pare draguta ideea de a-l vedea zi de zi fericit, jucandu-se cu un animal de casa, nu puteti sa nu va ganditi si la consecintele mai pragmatice.

Un animal in casa inseamna, deopotriva, responsabilitati in plus, cheltuieli suplimentare si, de multe ori, o grija deosebita in ceea ce priveste curatenia citeste mai departe aici >

Despre animalutele de casa, va recomandam sa mai cititi :

Animalele de companie ii protejeaza pe copii de bolile respiratorii
Alegerea unui animal de casa
Terapia asistata cu animale
Copiii si animalele de companie
Proprietarii de caini traiesc mai mult


Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte

 autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2021

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII