Petele de pe talpi si picioare ar putea fi un semn de infectare cu coronavirus - spun medicii spanioli

Petele de pe talpi si picioare ar putea fi un semn de infectare cu coronavirus - spun medicii spanioli

Petele de pe talpi si picioare ar putea fi un semn de infectare cu coronavirus - spun medicii spanioli

Anumite pete de pe talpi si picioare ar putea fi un semn de infectare cu coronavirus - spun medicii spanioli si italieni

Anumite leziunile care arata ca niste pete sau vanatai intense, ar putea fi un simptom de infectare cu coronavirusul Covid-19

Niste pete intense, vinetii, care arata ca niste leziuni de varicela, rujeola - pe picioare, ar putea fi un semn de coronavirus, medicii spanioli și italieni raportează intr-o lucrare de specialitate.

semn coronavirus

Pacienții cu pete vinetii intunecate, în special copii și adolescenți, au fost testati pozitiv cu Covid-19 în Spania, precum și în Italia și Franța. Printre cazurile semnalate timpuriu a fost un băiat de 13 ani din Italia, care avea ceea ce se credea inițial că a fost o mușcătură de păianjen. El a mers la spital pe 8 martie după ce i-a dezvoltat tăieturi la nivelul pielii care au erupt înainte de a se crusta. Două zile mai târziu a dezvoltat fenomene, febră, dureri musculare, dureri de cap și mâncărime intensă și arsură la nivelul leziunilor piciorului.

Din cauza catastrofei de sănătate din Italia, baiatul a fost testat pentru coronavirus. Dar până la 29 martie, la cinci săptămâni după primul caz italian de Covid-19, a apărut primul raport oficial al leziunilor la copiii cu simptome Covid-19. Acum, unul din cinci pacienți din spitalele italiene se prezintă cu aceasta stare dermatologică ciudată.

Acest semn dermatologic ar putea fi util pentru identificarea copiilor și adolescenților cu forme minore de infecție, dar surse potențiale de infecție cu Covid-19

Un medic dermatolog din Bari, Mazzotta Troccoli, a declarat că a devenit din ce în ce mai frecvent în toată Italia. El a scris: „Dacă observații suplimentare și date de laborator vor confirma că ne confruntăm cu un semn clinic al COVID-19, acest semn dermatologic ar putea fi util pentru identificarea copiilor și adolescenților cu forme minime de infecție, dar surse potențiale de infecție suplimentară.”

Covid-19 afectează plămânii, provocând o tuse persistentă, probleme de respirație și febră ridicată. Cu toate acestea, există și rapoarte crescânde de diaree, durere testiculară și pierderea gustului și a mirosului ca semne „atipice” - în plus față de aceste descoperiri recente.

Consiliul general spaniol al dermatologilor a ridicat de asemenea, alarma cu privire la posibilul nou simptom al leziunilor de picior / Consiliul, care are 7.500 de membri profesioniști, a deschis o bază de date cu posibile cazuri Covid-19 și a celor care au avut tăieturi și vânătăi pe picioarele lor.

Consiliul a scris: „Sunt observate numeroase cazuri în diferite țări: Italia, Franța, Spania. Este o constatare curioasă care a început să se răspândească ieri în domeniul asistenței medicale, printre dermatologi și podologi, în mod fundamental: aceleași simptome sunt tot mai des detectate la pacienții cu Covid-19, în special la copii și adolescenți, deși unele cazuri au fost depistate și în adulți. „Acestea sunt leziuni de culoare violet (foarte asemănătoare cu varicele, rujeola sau pâlpile) care apar de obicei în jurul degetelor de la picioare și care se vindecă de obicei fără a lăsa urme pe piele.

Consiliul medical spaniol îndeamnă membrii săi să fie foarte vigilenți, deoarece acesta poate fi un semn al detectării COVID-19 care poate ajuta la evitarea contagiunii.

Consiliul dorește să transmită un mesaj de reasigurare părinților și potențialelor victime, având în vedere natura benignă a leziunilor și să-și amintească faptul că aceștia ar trebui să monitorizeze apariția altor simptome clinice caracteristice COVID-19, cum ar fi tuse, febră, detresă respiratorie. ”Consiliul a avertizat pe oricine cu răni pe picioare să se auto-izoleze așa cum ar face dacă ar dezvolta simptome mai tipice ale bolii noi.

Acesta a adăugat: „Când aceste cazuri sunt depistate de părinți sau rude, copilul trebuie să fie ținut în carantină, izolat și se poate aplica un corticosteroid topic și se poate efectua controlul temperaturii, întotdeauna cu asigurarea că acestea sunt leziuni benigne cu favorabile. evoluție, dar acționând cu precauție fiind un posibil purtător asimptomatic. „Pentru a evita contagiunea la persoanele afectate și la familiile lor, nu este recomandat să mergeți la centre de îngrijire primară și spitale doar din cauza apariției acestor leziuni dermatologice. '

Având în vedere timpul scurt care a trecut de la începutul focarului, nu există suficiente dovezi care să convinga comunitatea științifică, dar Consiliul spaniol al Dermatologilor îndeamnă medici să fie foarte vigilenți, deoarece acest lucru poate fi un semn al detectării COVID-19 iar stiind acest lucru poate ajuta la evitarea infectarii altor persoane. '

Citeste si Cum ne tratam acasa daca avem simptome usoare de infectare cu Covid-19 - sfatul medicilor

Despre infectarea cu coronavirusul Covid-19 mai puteti citi

Coronavirus: Imunitatea fiecaruia din noi va fi extrem de importanta in anii care vin

Pot tehnicile de respiratie ajuta in lupta contra coronavirusului? Iata ce spun expertii

Coronavirusul si gripa - asemanari si diferente

Cum se transmite coronavirusul: o tuse, un stranut in apropiere sau un sarut pe obraz

Coronavirus: 9 reguli esentiale de respectat daca avem in casa persoane din categoria de risc - sfaturi din presa italiana

Ce este coronavirus, virusul al carui focar a inceput in China si cum ne putem feri

Protejeaza-te impotriva coronavirusului cu un simplu pas

→  autor: redactor Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2020
Sursa stirii Bruises on feet ‘could be sign of coronavirus’, Spanish doctors claim

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 9 comentarii

  1. bogdan daniela
    bogdan danielatrimis la 13/4/2018

    incerc sa ma odihnesc mai mult, fac miscare si consum mai multe fructe si legume si iau si un complex de vitamine sin minerale.

    Raspunde la acest comentariu
  2. MUSTAFA  ERYN
    MUSTAFA ERYNtrimis la 13/4/2018

    Fac multă mișcare, consum fructe și legume.

    Raspunde la acest comentariu
  3. Harabagiu Elena
    Harabagiu Elenatrimis la 12/4/2018

    Fac sport, mă hidratez și iau suplimente de vitamine și minerale

    Raspunde la acest comentariu
  4. MUSTAFA  FILIZ
    MUSTAFA FILIZtrimis la 12/4/2018

    Fac multă mișcare, consum fructe și legume și încerc să mă odihnesc cât mai mult.

    Raspunde la acest comentariu
  5. pop raluca
    pop ralucatrimis la 11/4/2018

    Sfaturi pe care le practic eu, pentru evitarea asteniei de primavara: consumul de cruditati in cantitati cat mai mari (ridichi de luna, ceapa verde, castraveti, spanac, salata verde, etc.), petrecerea timpului in aerul liber practicand sportul, evitarea alimentelor grase, prajeli.

    Raspunde la acest comentariu
  6. Alinah
    Alinahtrimis la 11/4/2018

    Mișcare, consumam fructe și legume proaspete,odihnă

    Raspunde la acest comentariu
  7. Georgescu Mirela
    Georgescu Mirelatrimis la 11/4/2018

    Mananc multe legume si fructe.multe plimbari in aer liber dar suplimentez si cu vitamine.

    Raspunde la acest comentariu
  8. SIMONA SICA
    SIMONA SICAtrimis la 11/4/2018

    In primul rand prin alimentatie cat mai multe legume bogate in vitamine,corpul are nevoie de vitamine si proteine pentru a face fata schimbari de temperatura,sa facem miscare in aer liber sa stam la soare pentru ca avem nevoie de vitamina D care este importanta pentru imunitatea noastra,consum multe lichide..si iau suplimente de vitamine...

    Raspunde la acest comentariu
  9. ILIE TRICA
    ILIE TRICAtrimis la 11/4/2018

    Deoarece pe parcursul iernii consumam mai putine fructe si legume si facem mai putina miscare,ne confruntam cu astenia de primavara. Mananca fructe si legume proaspete pentru intarirea imunitatii Este foarte important sa profiti de bogatia verdeturilor de primavara. Ele au un rol esential in combaterea asteniei si ajuta la intarirea sistemului imunitar. Pot fi consumate cu succes urzici, leurda, spanac, loboda, stevie, salata verde, ceapa si usturoi verde, patrunjel, marar, leustean, in stare proaspata (salate sau sucuri), singure sau in combinatie.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII