Alimentația vegetariană în timpul sarcinii: ghid și 12 sfaturi de urmat - pentru ca bebe să nu fie afectat

Alimentatia vegetariana in timpul sarcinii -  ghid si 12 sfaturi de urmat - pentru ca bebe sa nu fie afectat

Alimentația vegetariană în timpul sarcinii: ghid și 12 sfaturi de urmat - pentru ca bebe să nu fie afectat

Dacă ești vegetariană și afli că ești însărcinată, primul lucru la care te vei gândi este nutriția bebelușului din burtica ta. Te vei întreba, desigur, dacă alimentația vegetariană îi poate afecta sănătatea. Vestea bună este că bebelușul tău poate primi nutriția necesară pentru a crește și a se dezvolta chiar dacă tu, viitoare mamă, urmezi o alimentație vegetariană.

→ Iată o serie de recomandări pentru o alimentație vegetariană echilibrată și sănătoasă în timpul sarcinii: Ghid pentru alimentația vegetariană în timpul sarcinii.

- veti citi:
Nutriție în timpul sarcinii pentru femei vegetariene
Tipuri de vegetarieni
Alimentatia vegetariana in timpul sarcinii
Obiective pentru o alimentatie vegetariana sanatoasa: reguli de urmat

Nutriție în timpul sarcinii pentru femei vegetariene

Daca esti vegetariana si afli ca esti insarcinata, primul lucru la care te vei gandi este nutritia bebelusului din burtica ta. Te intrebi desigur daca alimentatia vegetariana ii poate afecta sanatatea. Vestea buna este ca bebelusull tau poate primi nutriția necesară pentru a crește și a se dezvolta chiar daca tu - viitoare mamica - urmezi o alimentatie vegetariana. Iată câteva recomandări pentru consumul vegetarian sănătos în timpul sarcinii.

Cum poti fi sigura ca ai un plna de nutritie corect in timpul sarcnii?  Iata regulile de baza pentru o nutritia echilibrata in timpul sarcinii:

Tipuri de vegetarieni

- Vegani - Această alimentatie include fructe, legume, fasole, cereale, semințe și fructe cu coajă lemnoasă. Toate sursele de proteine din animale - inclusiv carnea, păsările, peștele, ouăle, laptele, brânza și alte produse lactate - sunt excluse din dietă.

- Lacto-vegetariani - Această alimentatie  include produse lactate în plus față de alimentele enumerate mai sus în dieta vegană. Carnea, păsările, peștele și ouăle sunt excluse din dietă.

- Lacto-ovo-vegetariani - Această alimentatie include produse lactate și ouă în plus față de alimentele enumerate mai sus în dieta vegană. Carnea, păsările de curte și peștii sunt excluse din dietă.

- Pescatariani - Această alimentatie include produse lactate și ouă în plus față de alimentele enumerate mai sus în dieta vegană. Carnea și păsările de curte sunt excluse din dietă, însă este permisă pescuitul, concentrându-se pe soiurile mai bogate în omega-3.

Alimentatia vegetariana in timpul sarcinii

Este adevărat că alimentația mamei în timpul sarcinii are o influență majoră asupra dezvoltării sănătoase a fătului din burtica ei. Cercetările confirmă, totuși, că o alimentație vegetariană poate fi adecvată din punct de vedere nutrițional în timpul sarcinii.

În perioada sarcinii, este important să alegeți o varietate de alimente care să furnizeze proteine, calorii și substanțe nutritive pentru dumneavoastră și copilul dumneavoastră. În funcție de tipul de plan alimentar vegetarian pe care îl urmați, este posibil să trebuiască să vă ajustați obiceiurile alimentare. Urmați instrucțiunile de mai jos pentru o alimentație vegetariană sănătoasă în timpul sarcinii.

De asemenea, este important să selectați alimente sigure și să pregătiți mâncarea în siguranță, deoarece femeile însărcinate prezintă un risc crescut de intoxicație alimentară.

Ad-Extra3:

Obiective pentru o alimentatie vegetariana sanatoasa: 12 reguli de urmat

În timpul sarcinii, nu aveți nevoie de calorii suplimentare pentru primele trei luni. În ultimele șase luni, femeile cu greutate normală au nevoie de încă 300 de calorii din alimente bogate în nutrienți pentru a ajuta copilul să crească.
Mănâncă o varietate de alimente pentru a obține toate substanțele nutritive de care aveți nevoie.

Alegeți alimente bogate în carbohidrați complexi și fibre cum ar fi cerealele integrale, cerealele, pastele, orezul, fructele și legumele.

Mâncați și beți cel puțin patru porții de alimente bogate în calciu pe zi, pentru a vă asigura că obțineți 1200 mg de calciu în dieta zilnică. Sursele de calciu includ produsele lactate, laptele fortificat care nu este lactat (adică migdalele, soia, nuca de cocos), fructele de mare cu oase, legumele cu frunze verzi, fasolea uscată sau mazărea și tofu.

Vitamina D vă va ajuta organismul să utilizeze calciu. Cantități adecvate de vitamină D pot fi obținute prin expunerea la soare și în laptele fortificat, ouăle și peștele. Veganii ar trebui să primească 10-15 minute de lumină directă a soarelui pe mâini, față sau brațe de trei ori pe săptămână sau să ia un supliment așa cum este prescris de furnizorii lor de asistență medicală. Vitamina D3 (colecalciferol) este de origine animală și se obține prin iradierea ultravioletă a 7-dehidrocolului din lanolină. Vitamina D2 (ergocalciferol) este produsă din iradierea ultravioletă a ergosterolului din drojdie și este acceptabilă pentru vegani. Citeste Vitamina D in timpul sarcinii: ce trebuie sa stii

Mananca cel putin trei portii de alimente bogate in fier pe zi pentru a va asigura ca obtineti 27 mg de fier in dieta zilnica. Sursele de fier includ produse din cereale îmbogățite (cereale, paste, orez), ouă, legume verzi cu frunze, cartofi dulci, fasole uscată și mazare, stafide, prune și arahide. Citeste Suplimentele de fier in timpul sarcinii

Alegeți cel puțin o sursă de vitamină C în fiecare zi. Sursele de vitamina C includ fructele citrice (portocale, grapefruit, lămâi, limes), căpșuni, miere, broccoli, conopidă, germeni de Bruxelles, ardei verzi, cartofi copți, roșii și verde de muștar.

Alegeți cel puțin o sursă de acid folic în fiecare zi. Sursele de acid folic includ boabe întregi, cereale fortificate și boabe, legume de culoare verde inchis, verzi, cu frunze și leguminoase, cum ar fi fasole lime, fasole neagră, mazăre cu ochi negru și năut. De citit: Acidul folic si sarcina: importanta, surse si dozare

Alegeți cel puțin o sursă de vitamina A la fiecare zi. Sursele de vitamina A includ morcovi, dovleci, cartofi dulci, spanac, squash, verdeață, verde de sfeclă, caise și cantalupă.

Alegeți cel puțin o sursă de vitamină B12 pe zi. Vitamina B12 se găsește numai în produsele animale. inclusiv pește și crustacee, ouă și produse lactate. Nu există niciun fel de cantitate semnificativă de vitamină B12 activă în plantele alimentare necompensate. Pentru vegani, vitamina B12 trebuie obținută din utilizarea regulată a alimentelor fortificate cu vitamina B12, cum ar fi băuturile din soia fortificate și orez, unele cereale pentru micul dejun și analogii de carne. Veganii sunt expuși riscului de deficiență a vitaminei B12. Pentru vegani, B12 poate fi obținut din drojdie nutritivă; altfel, este nevoie de un supliment zilnic de vitamina B12. Citeste Sarcina si vitamina B12

Evitați alcoolul în timpul sarcinii. Alcoolul este asociat cu nașterea prematură și copiii cu greutate mică la naștere.

Limitați cafeaua până la nu mai mult de 300 mg pe zi (două cești de cafea de 5 uncii, trei cești de 5 uncii de ceai sau două sticle de cafeină cu 12 uncii de sodă). Rețineți că ciocolata conține cafeină - cantitatea de cafeină dintr-o bară de ciocolată este egală cu 1/4 cană de cafea. Citeste Cafeaua in timpul sarcinii: cat e ok si cat e prea mult

Utilizarea îndulcitorilor non-nutritivi sau artificiali, nu este incurajata in timpul sarcinii - ba dimpotriva. Utilizarea zaharinei este puternic descurajată în timpul sarcinii, deoarece poate traversa placenta și ar putea rămâne în țesuturile fetale. Discutați cu furnizorul dvs. de îngrijire a sănătății despre cât de multă îndulcitor non-nutritiv este acceptabil în timpul sarcinii. Citeste Indulcitorii artificiali - aspartamul: riscuri in timpul sarcinii

Nu tineti cura de slabire in timpul sarcinii. Atât dumneavoastră, cât și copilul dumneavoastră aveți nevoie de nutrienți adecvați pentru a fi sănătoși. Rețineți că veți pierde o greutate în prima săptămână după nașterea bebelușului.

Despre alimentatia din timpul sarcinii

Suplimentele de fier in timpul sarcinii
Ceaiurile si sarcina
Plante interzise & nerecomandate in timpul sarcinii
Alimente de evitat in timpul sarcinii
Dietele fara carbohidrati – sunt sigure in timpul sarcinii?
Soia si sarcina
Acidul folic si sarcina: importanta, surse si dozare
Sarcina si homeopatia
Poftele in timpul sarcinii
Consumul de nuci si alune in timpul sarcinii
Antibioticele si sarcina
Indulcitorii artificiali pot declansa nasterea prematura
Alimentatia nesanatoasa in timpul sarcinii 

cititi totul despre ALIMENTATIA IN SARCINA AICI.

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate. 

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI

 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

 autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2023

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII