Desenam, decupam si invatam sa numaram!

Desenam, decupam si invatam sa numaram!

Desenam, decupam si invatam sa numaram!

Cu cat copiii incep mai devreme sa vada numere (si orice altceva) in raport cu diferite contexte, cu atat mai devreme si cu mai multa hotarare vor imbratisa citirea si expresia scrisa sau verbala. Invatarea abilitatilor matematice, poate ajuta copiii sa navigheze in situatii noi, in timp ce invata sa foloseasca indicii pentru a rezolva probleme necunoscute.

Numararea este o parte foarte importanta a dezvoltarii copilului si incepe cu varste cuprinse intre 3 si 4 ani. Ceea ce este important in procesul de invatare la varsta prescolara, este sentimentul copilului de a-si asuma proprietatea asupra procesului si de a avea un sentiment de "Pot sa o fac!". La fel de important pentru dezvoltarea intelectuala a unui copil este intelegerea cunoasterii in context.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Poate fi destul de usor sa ne invatam micul prescolar sa numere, cand ii oferim activitati distractive
Numerele sunt peste tot, iar oportunitatile de a invata abilitatile matematice ne inconjoara
Multi copii in schimb, invata cel mai bine atunci cand isi folosesc simtul tactil
O activitate simpla si distractiva
Suntem gata de joaca!

Poate fi destul de usor sa ne invatam micul prescolar sa numere, cand ii oferim activitati distractive

Numarati totul, de la cate degete aveti, jucarii preferate sau cate cesti de apa adaugati in supa. Numaratoarea este peste tot - trebuie doar sa ne angajam copilul sa o faca, dar intr-un mod distractiv! Urmareste entuziasmul copilului pe masura ce il inveti sa se distreze cu numerele.

Numerele sunt peste tot, iar oportunitatile de a invata abilitatile matematice ne inconjoara

Cand il invatam pe cel micut sa numere, este intotdeauna bine sa initiem numararea, sa o modelam si, mai presus de toate, sa o facem intr-un mod distractiv!

Intelegerea numerelor este esentiala in viata noastra de zi cu zi. La gradinita deja, majoritatea copiilor pot invata sa numere si sa dezvolte un simt de baza cu privire la functionarea numarului. Acest lucru este foarte important, deoarece ii pregateste pentru sarcinile matematice mai complexe cu care se vor confrunta in urmatorii ani scolari.

Cei mai multi prescolari isi pot aminti cele 10 numere destul de usor si le pot invata printr-un cantecel sau rime. Practicati aceasta abilitate de baza cu fiecare ocazie.

Multi copii in schimb, invata cel mai bine atunci cand isi folosesc simtul tactil

Lasati copiii sa atinga elementele pe care le numara. Acest lucru ii va ajuta sa dezvolte un sens pentru numere.

In acest mod am invatat si noi astazi jucandu-ne, sa numaram desenand. Jocurile simple de numarat cu copilul prescolar pot fi foarte distractive. Nu te complica, lauda-l pe cel micut si observa cum i se lumineaza fata pe masura ce invata abilitati noi. Lasa-i imaginatia sa zburde! Inspiratia a venit de la activitatile Danonino

Ad-Extra3:

Pentru o activitate destul de simpla si distractiva veti avea nevoie de:

o coala mare de hartie alba
 foarfeca scolara
 un creion
 creioane colorate
 niste hartie colorata

Ok, aici eu am adaptat putin lucrurile, fiindca la 3 ani e putin dificil sa manuiasca o foarfeca bine si sa deseneze singur o casuta, copaci sau nori. Astfel, m-am pregatit din timp si am desenat rapid pe o coala de hartie o scena frumoasa in aer liber, cer albastru, pajiste verde si o poteca. Si pentru ca ii place povestea cu cei 3 purcelusi, m-am aventurat si am desenat personajele din poveste :)

 

Separat, pe coli colorate desenati forma cifrelor 1, 2 si 3 (si 4 daca doriti), apoi decupati-le. Nu uitati, aceasta activitate este de fapt pentru copilasi, dar daca este mai micut, nu riscam sa se taie, astfel ca le dam o mana de ajutor.

In continuare, desenam forma a 3 case, copaci, un soare si norisori pufosi. Dupa ce am desenat toate formele, suntem gata de joaca!

 

Suntem gata de joaca!

Incepeti sa colorati fiecare casuta, copacel si norisor in parte. Daca aveti opilasi mai mici, puteti sa le dati un exemplu, aratandu-le cu ce culori se deseneaza fiecare in parte. Apoi lasati-i pe ei sa se distreze si sa coloreze. Ce conteaza daca norisorii au liniute verzi, sau casutele au acoperisul roz? Important este ca cel micut sa fie creativ si sa ii faca placere activitatea.

 

Acum, puneti impreuna cifrele pe acel peisaj frumos pe care l-ati desenat! Apoi, inventati o poveste si pe masura ce povestiti puneti norii, casele si copacii, conform cifrelor plasate anterior... E ca si cum ti-ai face propria banda desenata. Evident, am dat curs povestii noastre cu lupul si cei 3 purcelusi - a fost super amuzant si distractiv!

 

Sebi a fost super incantat de aceasta activitate si primul lucru care l-a facut dupa ce s-a trezit a fost sa mearga la plansa si sa aseze purcelusii la casutele lor si sa il certe pe lup :) 

 

 

Despre talent si cum stimulam copilul talentat, merita citit si

Ce tip de inteligenta are copilul tau: teoria inteligentei multiple
Primele semne care anunta ca un copil are un talent sau dar special

6 Secrete pentru a descoperi talentul copilului tau

Mai multe despre psihologia copilului aici >

Te asteptam pe forumul de Parenting, unde discutam cam totul despre educatia copiilor nostri.

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII