Alăptarea după cezariană. Cum incepe și ce probleme pot apărea - sfatul specialistei în alăptare
Voi putea să imi alăptez bebelusul dupa nașterea prin cezariană?
Una din numeroasele intrebari ale mămicilor de la sectiunea de Intrebari este despre alăptarea bebelusului dupa ce va naste prin cezariană. Este alaptarea dupa cezariana mai dificila sau chiar imposibila?
• Iată raspunsul specialistei in alăptare (consultant international certificat pentru lactatie (IBCLC®)
- veti citi:
Cum voi putea să imi alăptez bebelușul după nasterea prin cezariană?
Iată raspunsul specialistei in alăptare (consultant internațional certificat pentru lactație (IBCLC®)
Am trei copii, toţi nascuti prin cezariană. I-am alăptat pe toți trei.
Iată ce trebuie să știi despre recuperarea după cezariană:
Poți 100% să alăptezi.
Cum trecem peste stresul primelor zile de alăptare
Alăptatul in primele saptămani: 4 lucruri pe care vei fi bucuroasă că le-ai stiut
Ghid de alăptare
Cum voi putea să imi alăptez bebelușul după nasterea prin cezariană?
Una din numeroasele intrebari ale mămicilor de la sectiunea de Intrebari este despre alăptarea bebelusului dupa ce va naste prin cezariană. Este alaptarea dupa cezariana mai dificila sau chiar imposibila?
Iata ce intreaba o graviduta:
Sunt la a doua sarcina si din planificarile mele, se va încheia probabil printr-o nastere prin cezariană. (Este propria mea alegere din timp ce m-am hotărât sa nu mai rămân însărcinată din nou decât dacă sarcina s-ar încheia cu o cezariană, nașterea vaginală e dureroasă, cel puțin a mea a fost)
Cum influenteaza operatia cezariană alăptarea bebelusului? Am vazut cateva discutii despre acest topic pe forumul de alaptare de la Desprecopii si vreau sa aflu parerea unei specialiste in alăptare. Vreau foarte mult să alăptez și, deși știu că mulți copii născuți prin intermediul cezarianei au fost alăptaţi cu succes, ar fi minunat să aud câteva saturi la obiect de la cineva care stie situatia...
Iată raspunsul specialistei in alăptare (consultant internațional certificat pentru lactație (IBCLC®)
Multumesc pentru intrebare, Exista intr-adevar un mit care circulă pe net, cum ca bebelușii născuţi prin cezariană sunt puțin probabili să fie alăptaţi.
De la inceput trebuie să intelegem că fiecare nastere este specială si diferita si desigur, fiecare pereche de sani este unică ... E foarte posibil ca unii bebelusi născuţi prin cezariană sa aiba probleme cu alăptarea. Dar, pe de alta parte, exista si o mulțime de bebeluşi născuţi natural iar mamicile lor au probleme cu alăptarea - deci nu putem sa generalizăm.
Am trei copii, toţi nascuti prin cezariană. I-am alăptat pe toți trei.
Am trei copii, toţi nascuti prin cezariană. I-am alăptat pe toți trei. Dificultățile mele cu primul meu copil nu au fost pentru că el s-a născut prin cezariană, ci din cauza alte circumstanțe atenuante. (el a fost măricel, a avut probleme cu suptul / probleme motorii, am avut cicatrici la sân apoi o traumă severă a mamelonului. Toate acestea au culminat cu probleme de alăptare non-stop ...Nu știam ce făceam sau cum să reacționez când lucrurile nu mergeau bine.)
Al doilea și al treilea bebeluș, au supt chiar de la început - NU am văzut niciodată dovezi că erau leneși sau slabi sau ceva de genul ăsta . Erau flamângioşi. Sânii mei au fost pregătiți cu colostru cu mult înainte de data de cezariană, iar atingerea sânilor de către bebeluşi a declanșat aprovizionarea cu lapte și contracțiile uterine postnatale, astfel încât faptul că nu am trecut prin travaliu nu a afectat alăptarea.
Ad-Extra3:
Iată ce trebuie să știi despre recuperarea după cezariană:
1) Vei primi antibiotice intravenos în timpul și după cezariană. Antibioticele înseamnă o probabilitate mai mare pentru tine sau pentru bebelușul tău să dezvoltaţi inflamaţii. Deci, vei dori să iei probiotice pentru a contracara acest lucru. Poţi să tă adresați moaşei sau consultantului de lactație despre momentul și dozaj potrivit - am început o doză de bază de probiotice cu câteva zile înainte de operație și am continuat timp de aproximativ șase săptămâni. (N-am făcut-o cu primul copil și acesta a avut o iritaţie blândă. La ceilalţi copii a fost bine).
2) Laptele meu matern părea să vină cu o întarziere mai mare decât la restul persoanelor. Nu ştiu daca e din cauza cazarianei sau o chestiune ce ţine de sâni- am trecut prin travaliu înainte de a avea cazariană de urgentă şi am avut ce parobleme, dar nu voi şti niciodată cu sigurantă, dacă laptele meu matern a avut întarziere pentru că nu am născut natural.
Pe Desprecopii am vazut ca sunt articole cu sfaturi despre cum poate fi îmbunatatit aportul de lapte matern scazut – suplimente ierboase, pomparea laptelui după ce ajungi acasa – este posibil să îţi fie de folos acestea. (Doar sa ai grija exagerezi, in caz de producţia de lapte nu este legată de natura naşterii. Consulta un expert)
3) Obține o bandă de compresie pentru stomac. Recomand o bandă de burtică. Da, acestea se comercializează sub formă de îmbrăcăminte subțire / pentru pierdere în greutate / vanitate, dar îţi schimbă viaţa dupa cezariană. Este un bun sprijin pentru incizie și incredibil de util pentru a te ajuta să te deplasezi în jur, pentru a te ridica și a te aseza în pat, fără durere. Am folosit doar unul cu cel de-al treilea copil și sincer, nu știu cum am trecut înainte prin perioadele de recuperare fără aşa ceva.
4) Odată ce incizia este bine și cu adevărat vindecată, puneți un pansament cu silicon pe ea. Acesta ajuta la minimizarea aspectului cicatricilor. De asemenea, discută cu medicul tău înainte pentru a afla dacă foloseşte capse sau cusături pentru a închide incizia. Am avut cusături și am fost mulţumită (cea de-a treia cicatrice a mea este micuţă), dar medicul tău ar putea obține rezultate similare cu capsele.
Poți 100% să alăptezi.
Și asta e tot ce am. Cezarianele nu sunt neapărat o plimbare în parcul de naşteri, chiar și atunci când sunt programate - depinde mult de anesteziolog, medic, asistentele medicale și de gestionarea durerii. Nu ţi se va permite să faci duș pentru o perioadă de timp, ceea ce nu este tocmai plăcut, și trebuie să aştepţi o perioadă de șase săptămâni până când vei fi complet recuperată și te vei putea implica în activități fizice. Acest lucru poate fi dificil atunci când ai deja copii mici de îngrijit. DAR. Poți 100% să alăptezi.
Cum trecem peste stresul primelor zile de alăptare
Stresul provocat de alaptarea bebelusului poate fi ameliorat prin aromaterapie si bai de plante, muzica linistitoare si un scaun confortabil. Cel mai important lucru este sa aveti incredere ca dvs. si copilul dvs. va veti creea curand acelasi ritm. Cand veti reusi acest lucru, alaptatul va deveni dintr-o corvoada, o adevarata bucurie!
Daca inca resimtiti durerile nasterii, nu va rusinati si cereti un masaj postnatal. Un terapeut specializat in acest domeniu poate sa va ajute sa treceti peste trauma nasterii atat pentru mama, cat si pentru copil.. Atentie - aveti la indemana o crema pe baza de lanolina pentru calmarea sfarsurilor iritate.
Furia laptelui, acea navala de lapte care umfla sanii si ii face ca doi pepeni verzi gata de explozie nu tine mai mult de 48 de ore. Senzatia se reduce treptat pe masura ce bebe incepe sa pape la cerere. Citeste detalii importante la Furia laptelui: 8 sfaturi esentiale in aceasta perioada
Alăptatul in primele saptămani: 4 lucruri pe care vei fi bucuroasă că le-ai stiut
Daca astepti pentru prima un bebelus, probabil ca iti imaginezi ca alaptarea bebelusului este ceva natural si simplu care va merge ca pe roate si ca nu trebuie sa iti bati capul cu problemele care ar putea aparea. Si totusi, cel mai bine este sa fii pregatita.
Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii.
Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput.
Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.
Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI
→ Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.
autor: Desprecopii.com, Redactor: Milena Sadova, Toate drepturile rezervate (c) 2022
Ne-a raspuns un consultant international certificat pentru lactatie (IBCLC®). Citeste mai multe informatii despre specialistele in alaptare: consultantele cu certificat international pentru lactatie din Romania
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Ultimile 2 comentarii
Draga A. A, exista si sectiune dedicata mamicilor care isi hranesc bebelusii cu formula :) https://www.desprecopii.com/info-id-14559-nm-Formula-de-lapte-Lapte-praf.htm
Buna ziua. Citesc peste tot "suport pentru alaptare ", "sustinem alaptarea " ...dar unde gasesc "suport pentru alimentatia cu lapte praf " sau " ghid daca nu doresti sa alaptezi "???? La urma urmei fiecare e liber sa aleaga in legatura cu corpul si viata sa, nu inteleg de ce nu se ofera solutii si in acest sens! In strainatate esti intrebat ce vrei sa alegi, la noi trebuie sa ti se puna copilul la san " ca asa e bine ", ei bine binele tau nu e si binele meu si invers. Aveti sugestii sau recomandari in ce directie te poti adresa sau ce poti face daca nu vrei sa alaptezi? Cine te poate informa cu privire la alimentatia cu lapte praf? multumesc.
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII