Evita sa postezi online aceste 5 tipuri de fotografii ale copiilor

Evita sa postezi online aceste 5 tipuri de fotografii ale copiilor

Evita sa postezi online aceste 5 tipuri de fotografii ale copiilor

Am parcurs cu totii un drum lung de la cartile pentru copii si fotografiile facute cu camera cu film... Acum este era blogului, a forumurilor si a paginilor de Facebook.

Camerele foto ale telefoanelor noastre sunt chiar mai bune decat majoritatea aparatelor de fotografiat, fapt pentru care milioane de poze sunt incarcate pe internet in fiecare ora. Efectul acestei revolutii a fotografiei il reprezinta astazi documentarea asupra fiecarui eveniment in parte din vietile copiilor nostri. De cele mai multe ori, aceste poze sunt pentru rude si prieteni apropiati, pentru a-i tine la curent cu vietile noastre aglomerate, insa nu toate fotografiile sunt menite pentru a fi postate in mediul online.

Aici sunt 5 exemple de fotografii pe care le poti face, si pe care ar trebui sa le pastrezi doar pentru tine.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Nu incarca online poze nud ale copiilor
Fotografii care contureaza rutina ta zilnica
Fotografii jenante ale copiilor
Fotografii cu alti copii
Fotografii ce identifica locul in care locuiesti

Nu incarca online poze nud ale copiilor

Odata ce o poza este incarcata in spatiul public (da, asta inseamna si Facebook)  poate fi folosita pentru orice fara permisiunea ta. Adorabilele si inocentele poze ale copiilor tai, de la baitae de exemplu, pot fi modificate si posibil utilizate pentru promovarea industriei porno si a altor lucruri nepotrivite. Doar pentru ca tu vezi o fotografie intr-un anumit mod, nu inseamna ca toti ceilalti care o pot vedea – si anume, o multime de oameni – o vor percepe in acelasi mod ca tine. Cel mai bine este sa pastrezi fotografiile nud intr-un album cu amintiri de familie pentru viitor, fara a le posta pe internet.

Fotografii care explica rutina ta zilnica

O fotografie in parc la plimbarea ta de dimineata, urmata de una in fata scolii copiilor tai pot fi puse cap la cap pentru a ti se afla programul. Nu se intampla des, insa aceste poze pot fi utilizate pentru a se face planuri de ranire a ta sau a copiilor tai.

Rapirea copiilor de catre un strain reprezinta doar o mica parte din rapiri; insa este mai bine sa fii precaut, decat sa iti para rau. in afara de rapiri, hotii se pot folosi de postarile din mediul virtual pentru a sti cand sa tinteasca o anumita casa sau persoana. 54% dintre hoti au spus ca postarea rutinei lor in mediul virtual a fost cea mai frecventa greseala facuta de proprietarii de case.

Fotografii jenante ale copiilor

Ai putea crede ca sunt amuzante si adorabile, insa fotografiile jenante pot reveni pentru a-ti bantui copiii mai tarziu in viata lor. Cu o tehnologie avansata, o simpla cautare pe Google poate scoate la iveala mult mai mult decat ar vrea cineva sa stie. De exemplu, viitorii angajatori cauta informatii despre viitorii lor angajati. si chiar daca ei au fost intelegatori, lumea rusinii publice si a umilintei nu este. Nu stii niciodata cum vor reactiona copiii tai cand vor fi mai mari. Este posibil ca unii sa nu aprecieze viata vesnica ce a fost oferita unora dintre cele mai jenante momente ale lor.

copil online

Ad-Extra3:

Fotografii cu alti copii

Aceasta este doar o curtoazie obisnuita. Poate ca tu iubesti momentul acela cand iti apare copilul, din intamplare, pe pagina de facebook a unui prieten, insa pentru altii ar putea parea ca o invadare a vietii private. O regula buna de urmat este sa intrebi inainte de a posta. Daca esti la o zi de nastere si capturezi o fotografie perfecta a fiului tau si a prietenului sau jucandu-se, intreaba-i pe ceilalti parinti daca nu ii deranjeaza inainte de a posta poza pe site-urile media de socializare. Este usor, si astfel ai putea evita unele emotii negative ce s-ar putea dezvolta cu usurinta de la o simpla neintelegere a acestui fapt.

Fotografii ce identifica locul in care locuiesti

Zilele acestea o multime de poze sunt automat etichetate geografic (identificate si etichetate geografic), si daca nu te intereseaza acest lucru, este posibil sa nu realizezi niciodata ca poza pe care tocmai ai incarcat-o pe Facebook contine, de fapt, adresa ta sau a scolii copilului tau. Similar, pozele ce contin pe fundal un simbol de identificare sau numele unei strazi pot fi si ele utilizate pentru a identifica locatia. 78% dintre criminali au admis folosirea Facebook, Twitter, Foursquare si Google Street View pentru a-si alege victimele. Repetam, fiti constienti si setati-va corespunzator setarile de confidentialitate a postarilor.

Cu totii trebuie sa fim constienti de faptul ca internetul este public si ca pozele pe care le publicam pot fi utilizate pentru lucruri ce ies de sub controlul nostru. Nu lasa ingrijorarea sa te copleseasca, sau sa devii parintele acela nebun care nu isi lasa niciodata copilul sa paraseasca perimetrul casei, dar fii precaut. Gandeste-te putin mai mult inainte de a posta in mediul virtual si asigura-te ca nu postezi ceva ce ai putea regreta mai tarziu. Ca intotdeauna, fii inteligent cand vine vorba de copiii tai si tehnologie, si ai grija.

Pozele bebelusului pe Facebook – o alegere inteleapta?

Ne place sau nu sa admitem, retelele de socializare, indiferent daca este vorba de Facebook, de Twitter sau de alte nume cu rezonanta, au devenit parte din viata noastra cotidiana. Desigur, alegerea de a le folosi sau nu ne apartine. Nu ne putem sustrage insa avalansei de reactii a oamenilor din jur care, independent de alegerile noastre, ne conecteaza involuntar la aceste retele. "Ai vazut ce poze a pus X pe FB?", "Are o gramada de like-uri..." mai departe

Despre copiii nostri si Internet - merita citit si:

Copilaria mutilata de haosul virtual, isteria Facebook
Hartuirea virtuala a copilului: o problema contemporana de parenting
Ce fac adolescentii online: riscuri si pericole de care trebuie sa stie parintii
Obsesia parintilor pentru postarea pozelor cu copiii lor pe retele sociale

autor: Desprecopii.com  - 2017

 

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII