15 alimente care stimuleaza imunitatea
Este iarna si acum e sezonul racelilor, al nasului infundat si al durerilor de gat. Ce facem? Cum sa ne stimulam imunitatea in mod natural, fara sa apelam la pastilute si siropele "magice"? Iata ca printr-o alimentatie sanatoasa, putem avea grija si de aceasta problema!
Cititi care sunt cele 15 alimente care stimuleaza imunitatea:
in acest articol veti citi mai multe despre:
Socul
Este un remediu popular vechi. Acest fruct este incarcat cu substante nutritive numite antioxidanti, si poate ajuta la combaterea inflamatiei. In unele studii de laborator, un extract din boabe pare sa blocheze virusurile gripale. Dar oamenii de stiinta avertizeaza ca este nevoie de mai multe studii. Cu siguranta aveti nevoie de o vaccinare anuala impotriva gripei!
Ciupercile
Acestea va ofera seleniu mineral, vitaminele B, riboflavina si niacina, ajutandu-va in mai multe moduri. Daca aveti un nivel scazut de seleniu, este posibil sa raciti mai urat. Riboflavina si niacina joaca un rol important intr-un sistem imunitar sanatos.
Fructe de Acai
Culoarea lor inchisa este un semn ca au o multime de nutrienti numiti antociani. Nu exista studii care sa arate ca fructele de acai sunt buna pentru orice conditie specifica. Dar, in general, antioxidantii din alimente reprezinta o parte esentiala a unui stil de viata sanatos.
Ad-Extra3:
Stridiile
Stridiile contin zinc, care pare sa aiba niste puteri de lupta impotriva virusilor. Zincul ajuta la crearea si activarea celulelor albe din sange implicate in raspunsul imun. De asemenea, va ajuta sistemul imunitar, vindecand ranile.
Pepene
Nu este doar revigorant. Cand este copt, pepenele verde are de asemenea un numar mare de antioxidanti ce imbunatatesc sistemul imunitar, astfel incat acesta sa poata combate infectia.
Germeni de grau
Germenii de grau sunt bogati in nutrienti, precum zinc, antioxidanti si vitamine B, fibre, proteine si unele grasimi sanatoase.
Iaurt
Probioticele, gasite in iaurt si alte produse fermentate, pot usura severitatea racelilor. Cautati etichete care precizeaza "culturi vii si active". De asemenea, cautati vitaminele D adaugate. Studiile arata ca persoanele cu niveluri scazute de vitamina D pot avea mai multe sanse de a raci.
Ceai
Simtiti-va liber sa alegeti ceai alb, verde sau negru. Fiecare furnizeaza polifenoli si flavonoide impotriva bolilor. Acesti antioxidanti cauta radicalii liberi si ii distrug.
Cartof dulce
Ca si morcovii, cartofii dulci au beta-caroten. In corpul nostru, acesta se transforma in vitamina A, risipind radicalii liberi daunatori. Acest lucru ajuta la sustinerea sistemului imunitar si poate chiar imbunatati procesul de imbatranire.
Broccoli
Este usor de gasit si este un element fundamental de stimulare a imunitatii. Veti obtine o multime de substante nutritive care va protejeaza corpul impotriva daunelor. Are vitaminele A, C si antioxidanti.
Usturoi
Usturoiul face mai mutl decat sa dea un gust bun mancarurilor.El poate ajuta in lupta impotriva infectiilor pielii datorita capacitatii sale de a lupta impotriva bacteriilor, virusilor si ciupercilor. Pentru a obtine avantajele usturoiului, trebuie sa il utilizati ca atare, nu cel pulbere, de la plic. Un supliment de usturoi poate ajuta si la scaderea colesterolului.
Miso
Acest condiment traditional japonez, obtinut din soia fermentata, contine probiotice, bacteriile "bune" gasite in iaurt, si ajuta la combaterea diareei infectioase, precum si a altor tipuri.
Supa de pui
Exista o stiinta dificila in spatele remediului preferat al bunicii. Supa de pui de casa poate intr-adevar sa va usureze simptomele si va poate ajuta sa va faceti bine mai repede. In plus, exista o substanta chimica denumita carnosina care va poate proteja corpul de virusul gripal.
Suc de rodie
Vechii egipteni au stiut ceva cand au folosit acest fruct colorat pentru a trata infectiile. Pana in prezent, majoritatea cercetarilor moderne s-au concentrat asupra extractului de rodie, dar sucul arata promisiunea: poate ajuta organismul sa lupte impotriva bacteriilor si a mai multor tipuri de virusi, inclusiv gripa.
Ghimbir
Ghimbirul poate usura simptomele de greata si varsaturile. Dar asteptati - are mai multe beneficii. Aceasta radacina este, de asemenea, o sursa buna de antioxidanti, care functioneaza cel mai bine in corpul nostru cand il luam direct din fructe si legume.
Despre imunitate, merita citit si:
Cum crestem imunitatea copilului in perioada de toamna
6 moduri de a creste imunitatea copilului in sezonul rece
Microbii de la gradinita sau cresa si bolile copilului: ce trebuie sa stim
Cafea cu ulei de nuca de cocos: sau cadoul zilnic de energie si imunitate
Forumurile parintilor informati: Clinica Virtuala DC: Consultanta medicala online.
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII