Cum influenteaza alaptarea tensiunea arteriala a bebelusului
Bebelusii care sunt alaptati in primele sase luni de viata au tensiunea arteriala mai scazuta decat copiii care primesc lapte formula.
In plus, laptele natural este mai putin gras, conform cercetarii VUmc (Universitatea Libera din Amsterdam).
in acest articol veti citi mai multe despre:
Scaderea tensiunii arteriale
Multe mame opresc alaptarea dupa trei luni
Alaptarea exclusiva a bebelusului: 9 sfaturi pentru a reusi
15 Alimente de evitat in timpul alaptarii
Ghid de alaptare
Bebelusii care sunt alaptati in primele sase luni de viata au tensiunea arteriala mai scazuta decat copiii care primesc lapte formula
Aceasta este o veste buna, deoarece excesul de greutate si hipertensiunea arteriala sunt cauze importante ale bolilor cardiovasculare, la o varsta mai tarzie. Cercetarea a fost efectuata in cadrul unui studiu care a insumat peste doua mii de copii din Amsterdam. Medicul padiatru Marieke de Beer a studiat relatia dintre crestere si nutritie la copii, in primii cinci ani de viata.
Scaderea tensiunii arteriale
De Beer a aratat ca nu numai la copiii care primesc lapte matern timp de sase luni s-au vazut rezultate, ci si la cei care au fost alaptati in doar primele trei luni de nastere. Tensiunea arteriala a acestor copii a fost mai mica decat cea a copiilor care au fost hraniti cu lapte formula. "Am prefera sa vedem ca mamele continua sa alapteze timp de cel putin sase luni, pentru ca acum suntem siguri ca are un efect bun asupra tensiunii arteriale a copilului", spune De Beer. Ea suspecteaza ca acest lucru are legatura cu compozitia dietei si modul in care copilul absoarbe mancarea.
Multe mame opresc alaptarea dupa trei luni
80% din mame alapteaza dupa nastere. Dupa sase luni, procentul este de numai 39%. Multe mame opresc alaptarea dupa trei luni, deoarece incep sa lucreze dupa concediu. Pomparea la locul de munca este inca privit negativ de un numar mare de mame, mai ales ca acest loc nu este intotdeauna un loc potrivit pentru o perioada lunga de timp.
Ad-Extra3:
Alaptarea exclusiva a bebelusului: 9 sfaturi pentru a reusi
Laptele matern este alimentul ideal pentru orice copil, pentru cea mai buna crestere si dezvoltare din punct de vedere mental, emotional si fizic. Dar, laptele matern nu este crucial doar pentru un copil, ci si pentru mama: alaptarea o ajuta sa piarda kilogramele mai usor si ajuta la prevenirea depresiei postpartum.
Laptele matern este o substanta pe care numai proaspetele mamici o pot produce si care este plina de nutrienti vitali pentru sanatatea bebelusului. Poate ca cea mai mare calitate a laptelui matern este aceea ca este un aliment viu, cu alte cuvinte, compozitia laptelui matern se schimba in ficare zi, in functie de nevoile specifice nutritionale ale nou nascutului.
Alaptarea exclusiva este atunci cand un bebelus primeste numai lapte matern, fara alimente sau bauturi suplimentare, si fara ceai sau apa, pana la varsta de 6 luni. Pentru a reusi sa isi alaptezi exclusiv bebelusului - iata 9 sfaturi pentru a reusi.
15 Alimente de evitat in timpul alaptarii
Exista alimente care ar trebui evitate in perioada alaptarii? - iata o intrebare frecventa pe forumul special dedicat alaptarii de la Desprecopii.
Un regim alimentar bine echilibrat, plin cu alimente care va plac este cel mai bun, dar anumite alimente, indiferent de cat de mult va plac, s-ar putea sa strice bebelusului. Daca bebelusul este agitat, scuipa mult, sau are colici, eruptii cutanate, sau congestie, urmatoarele alimente pot fi vinovate! Iata 15 alimente de evitat in timpul alaptarii.
Citeste mai departe articolul complet <<AICI>>
Ghid de alaptare
Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii.
Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare
Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.
Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII