Sterilizarea biberoanelor si veselei bebelusului
Mai ales in primele 12 luni, este foarte important ca biberoanele, suzetele, tetinele si suzetele - toata asa numita vesela a bebelusului - sa fie foarte bine sterilizata, deoarece sistemul imunitar al bebelusului nu este suficient de dezvoltat si bacteriile isi fac foarte usor loc in ele.
Iata cum se poate face sterilizarea veselei bebelusului si unde puteti gasi cea mai larga gama de sterilizatoare.
Sistemul imunitar al bebelusului nu este suficient de dezvoltat si de aceea, igiena este foarte importanta
Mai ales in primele 12 luni, este foarte important ca biberoanele, suzetele, tetinele si suzetele - toata asa numita vesela a bebelusului - sa fie foarte bine sterilizata, deoarece sistemul imunitar al bebelusului nu este suficient de dezvoltat.
Reguli de igiena pentru biberoane si suzete
Clatiti bine biberoanele, tetinele si suzetele imediat dupa folosire, cu apa rece si spoi splalati-le bine cu apa si un sapun de vase, inainte de a le dezinfecta.
Dezinfectarea prin sterilizare nu are nici un efect daca raman resturi de lapte pe ele.
Metode de sterilizare
► In apa prin fierbere
Fierbeti tetinele, suzetele si biberoanele - cel putin 5 minute intr-o oala mare cu apa. Dupa ce apa a clocotit cel putin 5 minute, lasati totul in apa sa se raceasca, pana puteti sa le luati cu mana. Tot ce nu urmeaza sa fie utilizat imediat, pastrati intr-o punga curata, bine inchisa in frigider - pentru maxim 24 de ore. Dupa acest timp, se re-sterilizeaza din nou tot ce a stat in frigider.
Aici veti gasi cea mai larga gama de sterilizatoare pentru biberoane si vesela bebelusului - la cele mai bune preturi.
► Sterilizarea cu solutii chimice
Pe piata exista tot felul de solutii pentru sterilizarea veselei bebelusului - in forma de tableta sau lichid. Urmarind instructiunile, adaugand apa, se formeaza o solutie ne-periculoasa pentru bebelus insa care omoara bacteriile ce se formeaza si se cuibaresc pe biberoanele sau alte instrumente din gama de vesela a bebelusului.
Vesela trebuie lasata, conform instructiunilor in acea solutie, insa aceeasi operatiune se repeta iar la fiecare 24 de ore.
Atentie, chimicalele pot reactiona cu metalele deci folosititi acest mod de sterilizare numai pentru vesela din material plastic.
► Sterilizarea cu abur sau microunde
Un sterilizator cu abur sau prin microunde puteti gasi in multe magazine specializate pentru bebelusi. Ambele tipuri folosesc aburul pentru dezinfectare.
Despre igiena si ingrijirea bebelusului merita citit si:
Prima baie a bebelusului meu
Baita impreuna cu copilul - DA sau NU?
Cele 5 nevoi esentiale ale unui bebelus
80 de sfaturi si invataturi de la babe
Leziuni cutanate comune la nou-nascuti
Iritatia produsa de scutece
Traditii romanesti: prima scalda sau prima baita
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau
Pentru mamicil de bebelusi - Desprecopii a realizat aplicatia mobila Eu, Mămica care se poate descaca pe telefon tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.
Aplicatia - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.
Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2017
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII