Cand pot bea bebelusii apa?

Cand pot bea bebelusii apa?

Cand pot bea bebelusii apa?

Cand pot bea bebelusii apa? In general, bebelusul nu trebuie sa bea apa pana la varsta de 6 luni. Pana atunci, el primeste toata hidratarea de care are nevoie din laptele matern sau formula, chiar si in lunile de vara.

Dupa ce bebelusul implineste 6 luni, este bine sa-i dati putina apa cand este insetat. Nu exagerati, totusi, deoarece ii puteti provoca o durere de burtica sau ii umpleti stomacelul si nu va mai manca.

veti citi
De ce nu este ok sa dam apa bebelusilor pana in varsta de 6 luni
Este bine sa diluam formula cu apa?
Ce facem daca copilul devine deshidratat?
Despre apa si bebelusi

Dupa prima sa aniversare, atunci cand bebelusul consuma alimente solide si bea lapte, il puteti lasa sa bea cat mai multa apa, cat doreste.

De ce nu este ok sa dam apa bebelusilor pana in varsta de 6 luni

Oferirea unui bebelus mai mic de 6 luni a unei cantitati prea mari de apa poate interfera cu capacitatea corpului sau de a absorbi nutrientii din laptele matern sau formula.

In cazuri rare, un bebelus care bea prea multa apa poate dezvolta o afectiune cunoscuta sub numele de intoxicare cu apa, care poate provoca convulsii si chiar o coma. Intoxicatia cu apa are loc atunci cand prea multa apa dilueaza concentratia de sodiu din organism, suparand echilibrul electrolitic si provocand umflarea tesuturilor.

Citeste pe larg Bebelusul la 6 luni - ce trebuie sa stii

Este bine sa diluam formula cu apa?

Nu incercati sa diluati formula cu mai multa apa decat este recomandat - urmati cu atentie instructiunile de pe pachet si utilizati cantitatea recomandata de apa. Adaugarea unei cantitati prea mari de apa in formula bebelusului nu risca doar sa devina intoxicatie cu apa, inseamna si ca bebelusul dumneavoastra ia mai putini nutrienti decat are nevoie.

Ce facem daca copilul devine deshidratat?

In unele cazuri, daca copilul are gastroenterita, de exemplu, medicul va poate sfatui sa-i dati o bautura electrolitica, pentru a preveni deshidratarea.

Ad-Extra3:

Despre apa si bebelusi, merita citit si:

Ce apa dam bebelusului? Intrebari si raspunsuri pentru sanatatea bebelusului

Nu da apa si ceai bebelusului pana la 6 luni - iata de ce

Retete sanatoase pentru copii - pe care le puteti face in casa, cu usurinta:

Terci de ovaz 
Briose din ovaz si mere 
Pate vegetal cu alune 
Desert crocant din ciocolata si ovaz 
Placinta ciobanasului 
Tortilla cu somon afumat 
Pate de pastrav afumat 
Biscuiti din ovaz si ciocolata 
Burgeri din carne de pui 
Compot de rubarba si cirese 
Pulpe de pui glasate cu miere 
Supa de dovleac 
Salata de couscous 
Budinca cu fructe 
Amestec crocant de ovaz si mere / cititi mai multe retete sanatoase pentru copii aici.

Aplicatie mobila - Diversificarea Alimentatiei Bebelusului

Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului. (autor Desprecopii)

 Functionalitati ale aplicatiei: sute de retete cu instructiuni video de preparare, ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului. Atentie, aplicatia nu este gratuita insa a necesitat multa munca.

► Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.

► Aici poti descarca aplicatia pentru IOS (Iphone)

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2020

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII