Ingrijirea unghiutelor bebelusului

Ingrijirea unghiutelor bebelusului

Ingrijirea unghiutelor bebelusului

Una dintre zecile de intrebari pe care si le pun prospetele mamici este legata de unghiutele bebelusului: le taiem sau nu? Si daca le taiem, cat de des trebuie sa o facem, cu ce si mai ales cum trebuie sa procedam pentru ca totul sa se petreaca in cele mai bune conditii? Iata, asadar, cum o intrebare naste altele si cum un lucru aparent banal ne da uneori batai de cap. Iata insa si raspunsurile, care sunt, in fond, cat se poate de simple.

in acest articol veti citi mai multe despre:
De ce sa taiem unghiutele bebelusului?
Cat de des taiem unghiutele?
Cu ce taiem unghiutele?
Cum procedam pentru ca totul sa se petreaca bine?

De ce sa taiem unghiutele bebelusului?

Unghiile unui bebelus sunt foarte moi si mult mai putin dure decat ale unui copil mai mare sau ale unui adult, insa si ele cresc si se rup, iar un bebelus are prea putin control asupra acestui lucru, astfel incat se poate zgaria foarte usor sau poate zgaria pe cel care il ia in brate, fara ca acest lucru sa fie intentionat. De aceea este recomandat ca ele sa fie taiate inca din prima saptamana de viata.

Cat de des taiem unghiutele?

Unghiile unui bebelus cresc foarte repede si de aceea este necesar ca ele sa fie taiate de mai multe ori pe saptamana, chiar daca acest lucru ti se poate parea putin neobisnuit. Unghiutele de la picioare cresc mai greu, asa ca pot fi taiate mai rar. Desi nu exista reguli clare in privinta aceasta, in principiu, unghiile bebelusului ar trebui taiate cam de doua ori pe saptamana. In primele saptamani de viata insa, bebelusilor le cresc adesea unghiutele mult mai repede si de aceea este posibil sa fie nevoie ca ele sa fie taiate mai des.

Cu ce taiem unghiutele?

Pentru ca trebuie taiate cu mare grija, unghiutele bebelusului necesita instrumente speciale. Exista in comert forfecute speciale pentru taierea unghiutelor bebelusului, cu varfurile rotunjite, astfel incat riscul de accidentare sa fie minim. Exista si truse de unghii special concepute pentru bebelusi, acestea continand pe langa forfecuta si o pila speciala, de care insa este posibil sa nu ai nevoie daca unghiutele sunt taiate corect. Unele truse contin si unghiere mici, special concepute pentru dimensiunile unghiutelor de bebelus. Daca iti este frica la inceput sa folosesti forfecuta sau unghiera, poti incerca sa folosesti pila din trusa, insa metoda nu prea este eficienta.

Ad-Extra3:

Cum procedam pentru ca totul sa se petreaca bine?

In primul rand, ar tebui sa stii ca taiatul unghiutelor bebelusului este ceva firesc, fiecare parinte face acest lucru si nu are de ce sa iti fie frica. Unii parinti considera ca este mai usor sa faca asta impreuna cu celalalt parinte: unul tine bebelusul, iar celalalt ii taie efectiv unghiutele. Iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru ca taiatul unghiutelor sa fie un succes:

Mai intai gaseste-ti o pozitie buna care sa iti permita sa manevrezi cu usurinta manuta bebelusului. Pozitia ideala poate fi atunci cand il tii in brate sau, dimpotriva, cand sta in fata ta sau, pentru unii parinti, este necesar ca bebelusul sa doarma, ca sa nu se agite. De asemenea, unii parinti prefera sa taie unghiutele bebelusului dupa baie, pentru ca sunt mai moi.

Asigura-te ca te afli intr-un spatiu cu suficienta lumina, astfel incat sa vezi foarte bine ceea ce faci si, de asemenea, asigura-te c bebelusul se simte confortabil, astfel incat sa nu aiba motive de agitatie.

Tine cu blandete mana bebelusului in palma ta si fixeaza ferm degetelul lui intre degetele tale, fara a-l strange insa prea tare, iar cu cealalta mana taie unghiuta. Repeta procedeul pentru fiecare deget....

Cat de des facem baie bebelusului?

Cat de des facem baie lui bebe? Trebuie in fiecare zi? Nu o fi prea mult pentru pielea bebelusului? Sunt dese aceste intrebari pe forumul Desprecopii. Specialistii au inceput sa aiba indoieli asupra necesitatii reale a baitei zilnice la bebelus.

Iata mai multe argumente despre cat de des ar trebui sa facem baita bebelusului.

 

 

Cum tratam crusta de lapte a bebelusului cu ulei de cocos

Bebelusii sunt atat de fragili incat alegerea unor produse pentru ei nu este deloc o sarcina usoara pentru parinti. Daca va faceti griji cu privire la substantele chimice si ingredientele utilizate in produsele achizitionate de la magazin, inlocuiti-le cu produse naturale. Acestea sunt blande cu micutul tau, pe langa faptul ca sunt rentabile!
Uleiul de cocos este un produs natural benefic. Este atat de eficient in multe afectiuni dermatologice incat ar fi pacat sa nu profitam de magia sa. Citeste mai departe AICI


 

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Pentru mamicil de bebelusi - Desprecopii a realizat aplicatia mobila Eu, Mămica care se poate descaca pe telefon tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate (c) 2017

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII