O lume întreagă într-un univers LEGO® DUPLO® sau cum învață copilul totul despre cum funcționează lumea
Arată-i copilașului tău cum funcţionează lumea, prin joc și distracţie!
Lumea din jurul nostru și principiile sale sunt destul de greu de înţeles pentru copiii mici. Cum ajung roșiile la magazin? Și de ce trebuie să plătim la benzinărie? Creierul copilului preșcolar se dezvoltă rapid și cantitatea de cunoștinţe pe care trebuie să o absoarbă este enormă. Mersul la cumpărături este o parte integrantă a vieţii de zi cu zi și, în special, produsele alimentare se află pe listele de cumpărături zilnice ale, probabil, tuturor mămicilor.
în acest articol veţi citi mai multe despre:
Psihologii despre avantajele jocului cu LEGO
IDEI DE JOACĂ PENTRU DEZVOLTAREA MINŢILOR TINERE
Sfat pentru părinţi
Să facem cumpărături împreună
UN ZÂMBET CADOU DIN PARTEA OMIDEI
Ce-ar fi să te folosești de această activitate de zi cu zi pentru a explica micuţului tău de unde vin toate produsele din magazin și de ce trebuie să plătim la casierie. Făcând acest lucru, impui copilului anumite reguli și o rutină de zi cu zi, care este atât de importantă pentru el la vârsta preșcolară. Activităţile regulate și limitele oferă copiilor un sentiment de siguranţă. Poţi introduce chiar și noi obiceiuri de familie - de exemplu, mersul la cumpărături dimineaţa. De asemenea, se pot exersa toate aceste diverse rutine folosind jucăriile pe care copilul le are deja acasă. De exemplu, poţi utiliza seturile de construcţii LEGO® DUPLO® care sunt destinate copiilor începând cu vârsta de un an și jumătate.
Psihologii despre avantajele jocului cu LEGO
Reproducerea, din piese LEGO, a mediului familiar copilului - casa, părculețul de joacă, străzile din jurul casei, grădiniței, școlii, copacii, clădirile mai importante - dezvoltă capacitățile cognitive și de orientare în spațiu, spiritul de observație și simțul proporțiilor
“Umanizarea” peisajului construit cu figurinele din set permite o înțelegere mai profundă a mediului civic, integrează personalitatea copilului în spațiul comunitar, îl ajută să înțeleagă rolul pozitiv al polițistului, al pompierului, al medicului și, astfel, să se simtă ocrotit, dar si responsabil, la rândul lui, în timp ce se transpune în fiecare dintre aceste roluri.
Prin implicarea activă în jocul de construcție, mai ales dacă participă mai mulți copii, este stimulată dezvoltarea personală, socio-emoțională, prin activitățile de explorare, chestionare, gândire, comunicare. Așa se creează abilitățile de lucru în echipă, de înțelegere a diferențelor între oameni, se realizează platforma psihologică de relaționare cu ceilalti, construită pe respect solicitat și oferit.
IDEI DE JOACĂ PENTRU DEZVOLTAREA MINŢILOR TINERE
Micuţul David este obișnuit să meargă la cumpărături în fiecare zi. Această dimineaţă este specială, pentru că mama sa vrea să gătească masa preferată a tatei. Dar înainte de a merge în magazin, exersează recunoașterea roșiilor și a cartofilor și numără câte va trebui să cumpere. Chiar și copiii foarte mici pot deprinde numărarea simplă dacă li se dă posibilitatea de a învăţa. Ai răbdare și repetaţi exerciţiul de multe ori, astfel încât ei să-și amintească.
Un sfat pentru cumpărături cu copiii: creaţi-vă propriile cartonașe cu imagini ale alimentelor pe care le cumparaţi cel mai des. Înainte de a pleca de acasă, asigură-te că știi ce lipsește din frigider și lasă copilul să ia cartonașele respective la magazin. Aici puteţi alege produsele alimentare pe baza cartonașelor!
Să facem cumpărături împreună
ÎN MAGAZINUL REAL. Când mama și David ajung la magazin, David ia un coș și merge la colţul cu legume pentru a cumpăra morcovi. Apoi cumpără și alte legume, pâine, lapte și brânză, iar mama spune: „Ajunge pentru astăzi. Nu trebuie să fie sacoșa prea grea“.
CUMPĂRĂTURI ÎN SUFRAGERIE. David așteaptă cu nerăbdare dimineaţa de marţi. Nu e ca celelalte zile – marţea, el și mama merg la cumpărături cu mașina, în care pot încărca o mulţime de lucruri. David o va ajuta pe mama din nou. El stivuiește cărămizi pe camionul LEGO DUPLO pentru a se asigura că toate se potrivesc.
Toate produsele cumpărate trebuie așezate la locurile lor. Dar înainte, David exersează folosind cărămizi LEGO DUPLO. El recunoaște imaginile pereche și le conectează. „Unde este locul laptelui?“, întreabă mama. David aruncă corect cărămida în cutia din dreapta, care este folosită pe post de frigider.
UN ZÂMBET CADOU DIN PARTEA OMIDEI.
Mama este fericită și tare mândră - David a ajutat-o mult astăzi la cumpărături și a învăţat lucruri noi. Omida LEGO DUPLO este fericită și îl răsplătește pe micuţul David cu zâmbetul său special. Ei, dar cumpărăturile, număratul și organizarea alimentelor cumpărate nu sunt chiar așa de dificile, nu?
Găsește mai multe idei de joacă pe pagina de Facebook
Nu uitaţi, toate produsele LEGO® DUPLO® sunt create la cele mai înalte standarde de calitate și siguranţă - pentru că joaca în siguranţă este singura modalitate de joacă pentru noi.
LEGO, jucaria preferata a copiilor isteti si parintilor lor
Copiii isteti adora LEGO. Desi, daca ma gandesc bine, parafrazarea corecta ar fi: Si copiilor isteti dar si parintilor le place LEGO. LEGO a ajuns sa fie astazi mai mult decat un joc, a devenit un concept educational, care face obiectul studiilor de cercetare comportamentala si de tehnici de invatare.
Cu ajutorul seturilor LEGO se predau, in scoli si gadinite, materii diverse, de la geografie la educatie civica. Manualele de pedagogie din toata lumea includ tehnici de predare, folosind celebrul joc de constructie citeste mai departe aici >