4 alternative eficiente si pozitive la autoritarul: Fa asa pentru ca asa spun eu!
Parenting autoritar sau parenting colaborativ? Iată câteva alternative pozitive și mult mai eficiente la stilul autoritar: „Fă pentru că așa spun eu!”.
Patru alternative eficiente și pozitive la stilul autoritar: „Fă așa pentru că așa spun eu!”
- veti citi:
Pentru ca asa spun eu!!!
Parenting autoritar versus parenting colaborativ
Iata 4 moduri inteligente de evolutie pentru acel invechit si autoritar: Pentru ca asa spun eu
Cum discutam cu copilul dupa ce am tipat la el: 5 sfaturi utile
Nu mai tipa! Fii o mamica ZEN!
Forum de Parenting modern
Pentru ca asa spun eu!!!
De cate ori in ultimele 12 luni ai dat un ordin ultimativ copilului tau de genul: Fa asa pentru ca asa spun eu! ???
Fie ca ii spui sa se apuce te teme, sa inchida usa, sa duca farfuria la bucatarie, sa faca un pic de ordine in camera lui, sa duca cosul sau sa duca cainele la plimbare ... vine momentul cand ti se pare ca nu mai ai alta alternativa decat sa ii ceri ultimativ: FA IMEDIAT ASTA - Pentru ca asa spun eu si gata.
Si la fel ca tine, mai sunt inca niste alte milioane de parinti care considera ca aceasta declaratie va rezolva problema...Si ca nu exista nici o alta alternativa la ea.
Parenting autoritar versus parenting colaborativ
Adevarul este ca aceasta metoda de parenting autoritar - ce include si acest ultimativ Pentru ca asa am spus - are si alternative mai blande si mai eficiente.
De fapt, aceasta metoda nu ia in calcul colaborarea si respectul mutual, cerand mai degraba doar respectul impus de diferenta de varsta dintre generatii. Insa, vremurile sunt altele ... femeile nu mai sunt niste sclave pentru sot si nu mai toleram ca seful sa tipe la angajatii sai cu tonul Pentru ca asa spun eu. Asadar, nici nu ne mai educam copilul pentru o astfel de societate.
Vrem de fapt ca al nostru copil sa creasca intr-o societate a respectului, a negocierii calme si a cooperarii. Nu-i asa?
Vestea buna este ca si noi parintii ii putem pregati sa traiasca intr-un climat de respect: incepand cu atitudinea noastra fata de ei.
Iata 4 moduri inteligente de evolutie pentru acel invechit si autoritar: Pentru ca asa spun eu
1. Cand atunci?
Vestea buna este ca putem sa ii facem pe copiii nostri sa isi indeplineasca treburile la timp - inainte de a iesi la joaca - fara sa urlam la ei. Iar pentru ca problema este mai degraba despre timp decat de vointa, putem sa ii spunem calm de la inceput - Deci, iesi la joaca dupa ce termini temele. Conditionand clar si calm activitatile de placere cu terminarea celor necesare - copilul va intelege ca va trebui sa isi termine mai intai de ce are de facut pentru a putea sa mearga la joaca....
2. Ajutorul tau este foarte pretios si am nevoie de el
Ca si adultii, copiii urasc sa fie condusi autoritar. Cand ai nevoie de ajutorul copilului - cere-il intr-o maniera inteligenta. Spune- i ca ii apreciezi efortul, si ca ajutorul sau este foarte apreciat si necesar. Cu siguranta va gandi altfel atunci.
3. Care este planul tau ?
De ce suntem mereu preocupati sa ne rezolvam problemele si uitam ca si copiii au niste planuri - care chiar daca ni se par simple, sunt foarte importante pentru ei. Asa ca hai sa intrebam care este programul lui si cum se poate pune in planul lui - si operatiunea pe care noi vrem sa o faca ....Asta inseamna respect pentru agenda de 'lucru' a fiecaruia :)
4. Intrebare si raspuns - disciplinarea pozitiva
In loc de vesnicul - am spus sa faci asa si nu ai facut - mai bine incearca un dialog cu responsabilitate: am o intrebare si astept un raspuns. Aceasta este o tactica de disciplinare pozitiva care intotdeauna are rezultate foarte bune. Asadar poti sa intrebi - am o intrebare si as vrea sa stiu care este raspunsul tau.
Ai auzit intrebarea mea? E posibil ca si atunci copilul sa iti dea ochii peste cap ... dar cel putin stie ca are de dat un raspuns si ca se necesita actiune din partea sa.
Succes dragi parinti! ©
Ad-Extra3:
Cum discutam cu copilul dupa ce am tipat la el: 5 sfaturi utile
Tipi des la copilul tau? Ei bine, afla ca un studiu facut de psihologii americani spune ca zbieratul la copil - are consecinte mai grave decat bataia. Parintii care 'zbiara' neglijeaza sansa de a-i invata pe copiii lor sa isi controleze emotiile.
Offf, sa ne calmam. Ce facem dupa ce tipam la copil? Iata 5 sfaturi care ajuta ... 5 lucruri de facut dupa ce tipi la copilul tau
Nu mai tipa! Fii o mamica ZEN!
Oare nu tipi prea mult? Intre micul dejun si cina, trecand prin imbracatul pentru scoala sau gradinita, teme, cumparaturi, baie, curatenie si alte activitati care te tin in priza intreaga zi, ai, de cele mai multe ori sentimentul ca abia reusesti sa respiri si uneori iti iesi din fire pentru ca pur si simplu nu mai rezisti acestui program inventat parca anume ca sa-ti puna nervii la incercare....citeste in continuare aici >
autor: Milena Sadova, Redactor Principal Desprecopii.com
Milena este si psihoterateut sistemic cuplu și familie, copii, adolescenți.
referinte: empoweringparents.com, psychologytoday.com
Desprecopii.com - toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII