Cand si cum invata copilul sa citeasca ceasul?
Copiii mici nu au notiunea de timp foarte dezvoltata. Este posibil sa invatati un copil mic sa se dea jos din pat atunci cand limba scurta a ceasului ajunge la 7, insa citirea ceasului se invata de catre copii abia atunci cand sunt in grupa mare. Iar acest lucru se poate invata in diferite moduri.
in acest articol veti citi mai multe despre:
Invatarea semnificatiei timpului
Ceasul de mana analog si digital
Ceasul educativ
Ceasul vorbitor
Forum de Parenting modern
Citirea ceasului se face de obicei in grupa mare la gradinita. Unii copii incep mai devreme sa puna intrebari in legatura cu ora curenta, cu mult inainte sa invete cu adevarat semnificatia acestuia. Exista insa o diferenta intre constientizarea timpului si perceptia lui. Le poti da, cu exceptia orei exacte, o idee de timp in linii mari, sau le poti indica timpul de pe ceas. Ei nu vor intelege cu adevarat ceea ce vad, insa treptat vor incepe sa se obisnuiasca cu modul in care arata un ceas. Si unii prescolari considera ca este interesant sa-si arate ceasul de la mana, indiferent daca acesta este prins la mana cu susul in jos.
Invatarea semnificatiei timpului
In grupa mica la gradinita copiii sunt invatati mai ales semnificatia anotimpurilor, diferenta dintre zi si noapte si conceptele de ieri, azi si maine. Ei învata sa numeasca zilele saptamânii si chiar data. Invatarea reala a timpului insa incepe deabia in grupa mare.
Ceasul de mana analog si digital
La inceput, copiii invata semnificatia ceasului rotund, cu cele doua limbi, ceasul analog. Acest lucru va cere obisnuinta la cei multi copii, deoarece ei vad acasa, de exemplu, la calculator, televizor, cuptor si telefoanele mobile de la parintii lor, un ceas digital.
In general, copiii invata abia in clasa 1 semnificatia jumatatilor sau sferturilor de ora, si prin urmare, a minutelor si secundelor, iar ceasul digital este preluat.
Practica cu invatarea ceasului
Ceasul educativ
In cazul in care copilul dumneavoastra are greutati in invatarea ceasului, aceasta sarcina poate deveni un pic mai usoara cu ajutorul ceasului educativ. Acesta a fost dezvoltat de un parinte, atunci cand a observat ca fiica sa are probleme cu indicarea timpului. De exemplu, multi copii gasesc dificila citirea ceasului, dar cu ajutorul ceasului educativ acest lucru este mai simplu, deoarece orele si limbile ceasului au culori diferite.
Ad-Extra3:
Ceasul vorbitor
Ceasul vorbitor este o completare utila si placuta proiectului de invatarea a timpului si lectiilor pe care copiii le primesc la scoala. Exersarea poate fi practicata atat cu ajutorul unui ceas analogic, cat si digital. Copiii pot face chiar si un test si pot primi o diploma.
Nu in ultimul rand, daca copilul dvs. are permisiunea sa se joace pe o tableta sau un telefon mobil, exista aplicatii educative care usureaza acest lucru.
5 moduri de a creste si stimula inteligenta copilului
Cum putem stimula inteligenta copilului? E posibil? Ei bine, da - se poate.
Iata 5 moduri in care puteti creste si stimula inteligenta copilului daca va doriti un mic Einstein in casa. Nu exista o reteta unica si de succes garantat, dar studiile au dovedit ca pastrarea televizorului departe de atentia copilului, sensibilizarea laturii muzicale, alaptatul, o biblioteca mare si reducerea dulciurilor sunt cateva metode de a mari sansele ca un copil sa isi dezvolte inteligenta ... citeste mai departe
autor: Annemarie van der Dulk - educator de gradinita (Den Haag, Olanda) si redactor Desprecopii.
In exclusivitate pentru Desprecopii - © toate drepturile rezervate Desprecopii.com
Annemarie este psihoterapeut si are o experienta de peste 20 de ani cu copiii de gradinita.
Forum de Parenting modern
Suntem parinti si invatam mereu: Despre MESERIA DE PARINTE. Experiente, intrebari si milioane de nelinisti. Asta inseamna sa fii parinte.
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII