Poate fi frustrant sa fii mic - dar merita sa construiesti cu LEGO® DUPLO®
Jocul cu jucării poate fi frustrant pentru copii - fie că este vorba de un copil care încearcă să se indrepte spre un obiect, sau de un copil care încearcă să-și construiască primul set LEGO® DUPLO®. Creierul copilului mic vrea mai mult decât este capabil corpul său să facă și această limitare este destul de enervantă!
- veți citi:
Poate fi frustrant să fii mic – dar este foarte bine!
Frustrarea copilului este o parte a creșterii sale
Persistența este cheia succesului
CONCURS de creativitate
Poate fi frustrant să fii mic – dar este foarte bine!
Jocul cu jucării poate fi frustrant pentru copii - fie că este vorba de un copil care încearcă să se îndrepte spre un obiect, sau de un copil care încearcă să-și construiască primul set LEGO® DUPLO®. Creierul copilului mic vrea mai mult decât este capabil corpul său să facă și această limitare este destul de enervantă!
Frustrarea copilului este o parte a cresterii sale
Să-ți vezi copilul frustrat te impactează emoțional, dar să fii sigur(ă) că frustrarea lui este o parte normală a creșterii, precum și o componentă esențială a dezvoltării. Copiii învață testând lucruri noi. Dacă ceva nu funcționează, trebuie să simtă frustrarea pentru a încerca ceva diferit și pentru a trece la pasul următor.
Asta nu înseamnă că este ușor sa-ți privești copilul frustrat - mai ales atunci când știi că în câteva secunde această frustrare se poate transforma într-o criză. Copilul tău poate fi frustrat pentru că nu poate comunica ceea ce dorește. Sau pentru că poate comunica ceea ce dorește, dar i-ai spus "Nu". Sau pentru că are o idee clară despre ceea ce dorește, dar nu are încă abilitățile necesare pentru a o realiza. Sau, să fim sinceri, uneori copilul tău devine frustrat pentru că s-a răzgândit și tu nu ai dezvoltat încă abilități de citire a gândurilor sale.
Persistența este cheia succesului
Deși poate merge împotriva instinctelor părinților, e important să permiteți copiilor să treaca singuri prin aceste momente de frustrare, fiindu-le benefice. Frustrarea ajută copiii să atingă succesul prin încercări și eșecuri. Ei învață să fie persistenți și îi ajută să facă față frustrărilor viitoare.
Deși este important pentru copilul tău să învețe să facă față frustrării în mod independent, nu vrei să faci situația mai gravă.
Poti să adopți câteva tactici :
Stai pe poziție :)
Stai pe poziții atunci când copilul are o criză. Instinctul iți poate dicta uneori să accepți cererile și să le rezolvi (mai ales atunci când sunteți în public). Dar, de fapt, cel mai bine este să lași emoțiile să-și urmeze cursul. Nu vrei să-i încurajezi comportamentul cedând, dar, de asemenea, nu doresti să-i ignori sentimentele confruntându-l. În schimb, încearcă să ai răbdare și să rămâi calm(ă) când copilul tău este supărat.
Povestește
Uneori, povestirea frustrării copilului tău poate fi de ajutor. De exemplu, "Ai vrut să potrivești cărămida LEGO DUPLO acolo, dar nu se potrivea! Cred că a fost dimensiunea greșită! Văd că te face să te simți frustrat, îmi pare rău! "Narațiunea simplă poate ajuta copilul tău să se simtă înțeles, ceea ce îl ajută să se calmeze.
Doar intreabă
Încearcă să întrebi: "Vrei să rămâi singur un moment sau vrei să te iau în brate?" Această compasiune simplă poate face minuni. Oferă copilului șansa să decidă pentru sine dacă are nevoie de spațiu pentru a rezolva lucrurile sau dacă l-ar ajuta putină afecțiune de la mami sau tati.
Nu te frustra si tu.
Criza poate fi copleșitoare și poate activa modul de panică al părintilor. Ține minte: frustrarea care stă la baza acestor crize ale copilului tău este un lucru foarte bun pentru dezvoltarea sa.
>>> CONCURS de creativitate
Ne-ar plăcea foarte mult să vedem toate explorările creative ale copilașului tău (care pot duce poate și la frustrare) și te invităm să le distribui pe pagina noastră de Facebook în perioada 1 mai - 4 iunie 2017.
Postează o imagine sau un film cu năzdrăvăniile amuzante și creative ale micuțului tău, folosește #copilașulmeucreativ și intri în competiția cu premii săptămânale LEGO DUPLO prin tragere la sorți !
Te asteptam pe www.facebook.com/LEGODUPLORomania
DUPLO si apoi LEGO: sau evolutia stimularii creativitatii copilului
Experiențele de construcție ușoare cu seturile LEGO contribuie mult la dezvoltarea abilităților motrice fine sau grosiere la vârsta preșcolară. Aceste abilități sunt printre cele mai importante premise pentru reușita în sarcinile de zi cu zi (ex: îmbrăcatul, spălatul pe dinți) și pun bazele stăpânirii abilităților mai ”academice” (ex: scrisul, coloratul, decupatul).
În plus, cărămizile LEGO contribuie la dezvoltarea abilităților ce țin de relaționarea cu oamenii: creativitatea, sociabilitatea sau competențele de comunicare citeste in continuare aici >
LEGO, jucaria preferata a copiilor isteti si parintilor lor
Copiii isteti adora LEGO. Desi, daca ma gandesc bine, parafrazarea corecta ar fi: Si copiilor isteti dar si parintilor le place LEGO. LEGO a ajuns sa fie astazi mai mult decat un joc, a devenit un concept educational, care face obiectul studiilor de cercetare comportamentala si de tehnici de invatare.
Cu ajutorul seturilor LEGO se predau, in scoli si gadinite, materii diverse, de la geografie la educatie civica. Manualele de pedagogie din toata lumea includ tehnici de predare, folosind celebrul joc de constructie citeste mai departe aici >