Rutina de somn a bebelușului in trei pași: o știință a somnicului. După 7 nopți va da rezultate - rutina in 3 pași.

Rutina de somn a bebelusului in trei pasi - o stiinta a somnicului. Dupa 7 nopti va da rezultate - rutina in 3 pasi.

Rutina de somn a bebelușului in trei pași: o știință a somnicului. După 7 nopți va da rezultate - rutina in 3 pași.

Bebelușul are nevoie de un program fix de somn pe care trebuie să-l respecți pe cât posibil în fiecare zi. Faptul că lucrurile se întâmplă regulat în aceeași ordine, îi dau bebelușului tău o senzație de siguranță care îl va ajuta să se relaxeze pentru a putea dormi mai ușor și mai mult.

• Rutina în 3 pași îi ajută pe bebeluși să doarmă mai bine în doar o săptămână. Încearcă timp de 7 nopți această rutină și vei vedea ce diferență poate genera pentru tine și pentru bebeluș. Pentru că da, există o știință a somnicului :)

► veti citi
De ce este importantă rutina somnului?
Programul zilnic de somnic al unui bebeluș
Ziua-i pentru joacă, noaptea pentru somn
Rutina unică in 3 pași
Iată de ce sunetele din natură (sunetul alb) ajută bebelusul să doarmă mai relaxat (video)
Cat doarme bebelusul: diagrama somnului bebelușului, in ore de zi si de noapte

De ce este importantă rutina somnului?

Studiile arata o legatura directa intre calitatea somnului si rutina somnului bebelusului.

Dupa cum se poate vedea si in graficul alaturat, exista o legatura directa intre rutina somnului si numarul de ore pe care le doarme un bebelus.

Specialistii in somnul bebelusului recomanda o rutina a somnului bazata pe urmatoarea ordine a evenimentelor: baita, masaj, poveste sau cantec de leagan, o ordine special gandita care sa includa si sa stimuleze multi-dimensional toate simturile bebelusului.

Studiu Johnson Baby

Băița ajută bebelușul sa doarmă mai bine

Programul zilnic de somnic al unui bebeluș

Bebelusii au nevoie de un program fix de somn pe care trebuie sa-l respecti pe cat posibil in fiecare zi. Faptul ca lucrurile se intampla regulat in aceeasi ordine, ii dau bebelusului tau o senzatie de siguranta care il va ajuta sa se relaxeze pentru a putea dormi mai usor si mai bine. Cu timpul, el se va deprinde cu acest program si lucrurile vor fi mult mai usoare pentru tine si puiul tau in ceea ce priveste mersul la culcare.

Atunci cand stabilesti programul zilnic de somn al copilasului tau, tine cont de faptul ca bebelusii au nevoie de aproximativ 14 ore de odihna in fiecare noapte si de un pui de somn de 2-3 ore in timpul zilei¹. Avand grija ca bebelusul tau sa doarma atat cat are nevoie organismul sau in aceasta etapa, tu il sustii sa se dezvolte armonios.

Ziua-i pentru joacă, noaptea pentru somn

Spre deosebire de oamenii mari, bebelusii nu stiu sa deosebeasca ziua de noapte. Daca nu vrei sa ai probleme atunci cand il pui seara in patut, invata-l pe micutul tau ca ziua este pentru joaca, iar noaptea pentru somn. Cum faci asta?

Iata cateva sfaturi care il vor ajuta pe cel mic sa inteleaga ca e timpul pentru ,,noapte buna'' si vor face ca somnul sa vina mai repede.

♦ Vorbeste-i mai mult ziua si mai putin seara, mai ales in timpul ultimei mese, cu o voce cat mai dulce si domoala ce are darul de a-l linisti si a-l face sa se simta in siguranta.

♦ Foloseste intotdeauna o lumina mult mai slaba atunci cand se apropie seara - o lampita colorata ar fi numai buna.

♦ Nu uita sa tragi draperiile daca incepi pregatirile pentru o noapte intreaga de somn bun.

Ad-Extra3:

Rutina unică in 3 pași

Doctorul pediatru dr. Jodi Mindell, a efectuat un studiu de 3 saptamani pentru a studia efectele rutinei in 3 pasi despre somnul copiilor *.

Rutina unica in 3 pasi este unica si prima rutina de somn a bebelusilor demonstrata * care ii ajuta pe bebelusi sa doarma mai bine in doar o saptamana.

rutina somn bebe

Cei trei pasi usor de parcurs Baia, Masajul si Perioada de Liniste inainte de ora de culcare pot ajuta bebelusul sa adoarma mai repede si sa doarma pentru mai mult timp.

Pasul 1: Baita

Baita este o experienta placuta si relaxanta atat pentru bebelus cat si pentru tine, mamico. Este modalitatea perfecta de a incepe rutina dinainte de culcare a bebelusului. Citeste si: Baita bebelusului: ce trebuie sa stie orice mamica

Pasul 2: Masajul

Un masaj relaxant este o modalitate minunata de a-l face pe bebelus sa se simta in siguranta, iubit si ... mai ales pregatit de somnic. Asta se face printr-un masaj plin de dragoste. Citeste si Beneficiile masajului in ingrijirea pielii bebelusului

Pasul 3: Momente de liniste

Dupa o baie calda si un masaj relaxant - a venit si timpul pentru pregatirile de somn. Ofera bebelusului o perioada de liniste petrecuta impreuna dar evita joaca. Citeste-i sau canta-i un cantecel calm si da-i sa pape.

Incerca aceasta rutina timp de 7 nopti si vei vedea ce diferenta poate genera pentru tine si pentru bebelus.

*Testata la bebelusii de 7 luni+

Aceasta este singura rutina a somnului unui bebelus - dovedita clinic.

Iată de ce sunetele din natură (sunetul alb) ajută bebelusul să doarmă mai relaxat (video)

Bebelușii adorm mai usor si sunt mult mai liniștiți dacă aud sunete din natură ca zgomotul produs de valurile mării, care se sparg de țărm, sunetul ploii sau foșnetul frunzelor - adică ceea ce se numește sunet alb.

Iata de ce preferă bebelusii acest sunet alb și cum il putem produce in camera unde doarme bebelușul.

Cat doarme bebelusul: diagrama somnului bebelușului, in ore de zi si de noapte

Cat de mult doarme un bebelus? Toate mamicile de bebelusi vor sa stie mai multe despre somnul bebelusului. Deci sa incepem cu inceputul? Asadar, cat de mult doarme un bebelus dupa nastere?

Ei bine, imediat dupa nastere, bebelusul e pentru scurta vreme treaz, apoi cade intr-un somn de cateva ore bune, caci experienta nasterii a fost si pentru el foarte obositoare. Vezi diagrama somnului bebelusului - in ore de zi si de noapte aici.

Despre somnul bebelusului merita citit si:

Dormitul cu bebelusul in pat prezinta riscuri
Balansarea capului (datul din cap) in timpul somnului
Unde doarme bebelusul, dezbaterea aprinsa a parintilor
Cand bebelusul doarme in patul parintilor
Secretul unui somn mai lung al bebelusului
Ce saltea alegem pentru patutul bebelusului?
Ce tulbura noptile copilului mic? 

► Sectiunea Somnul Bebelusului - ghid complet.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

autor: Desprecopii.com  - toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. Diana
    Dianatrimis la 2/9/2022

    Foarte interesant aceşti paşi de urmat

    Raspunde la acest comentariu
  2. Elena-Bianca
    Elena-Biancatrimis la 17/10/2021

    Aceeasi pasi sunt buni si pentru bebelusii de 2/3 luni

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII