Cu copilul la restaurant: 10 sfaturi strategice
Vine momentul in care va trebui sa confrunti realitatea si sa iti iei si copilul la restaurant.
Inainte de asta insa, e bine sa te pregatesti pentru aceasta provocare. E bine sa cauti un restaurant child-friendly si in plus ... evita mesele cu fete de masa, fa curat inainte de a pleca si lasa un bacsis generos...
Iata 10 sfaturi care iti pot fi utile - pentru ocaziile in care mergi cu copilul la restaurant ...
in acest articol veti citi mai multe despre:
Zilele tale de mese interesante s-au terminat
Nu merge orbeste
Depaseste normalitatea
Asigura-te ca se servesc mancaruri familiar
Mai intai comanda mancarea copilului tau
Ofera-le spatiu
Evita fetele de masa
Fii atent
Fa curat
Lasa bacsis ca niciodata
Zilele tale de mese interesante s-au terminat
Stim ca a fost odata un timp din viata ta cand nu aveai nimic impotriva mancatului in Pizza Hut ... sau a asteptatului afara la coada pentru noul burger, acum prioritatile tale s-au schimbat. Acum nu iti doresti decat mancare de calitate servita de un personal simpatic si cat mai repede posibil. Cat de repede. Orice altceva este o incercare....Pentru ca, trebuie sa recunoastem - cu un copil mic la restaurant trebuie sa fii cu ochii in 16 si chiar si asa pot aparea suprize neplacute.
Prima data cand am luat copilul la restaurant ... a stat o vreme cuminte in scaunul inalt - apoi a venit un chelner simpatic. L-a luat in brate asa de drag ... si buuuummmm - a vomitat pe el tot ce mancase. - spune Mariana, o mamica pe forumul Desprecopii
Nu merge orbeste
Cu cat stii mai multe despre un loc, cu atat mai bine. Au scaune inalte? Exista acolo un meniu pentru copii? Exista vreun loc de ‘parcare’ a masinutii copilului? Mesele sunt prea mici sau prea apropiate? Acolo sunt scari? Au facilitati adecvate de schimbare a copilului? Serios, afla toate acestea. Acum surprizele sunt cel mai mare dusman al tau.
Depaseste normalitatea
Daca doresti ca un copil sa manance in public, ai nevoie de timp si spatiu; de exemplu, ai nevoie de momentul in care nimeni altcineva nu este de fata. Obisnuieste-te cu cinele la ora 5 p.m., mai ales daca al tau copil se trasforma in sobolan atunci cand este obosit.
Ad-Extra3:
Asigura-te ca se servesc mancaruri familiare
De cand am copil, restaurantele mele preferate sunt cele care au un meniu pentru copii. Nu imi pasa daca au recenzii rautacioase sau nu respecta etica cu privire la impartasirea secretelor folosite la gatit.
Mai intai comanda mancarea copilului tau
Acest lucru este important. Multor copii le place mancarea calduta, insa multe restaurante se mandresc cu servirea mancarii fierbinti. Iata solutia mea: comanda mancarea lor odata cu aperitivele. Ba chiar mai bine, comand-o odata cu bauturile. Cu cat ajunge mai devreme, au atat are mai mult timp sa se raceasca si sunt mai putine sansele ca tu sa parasesti stresat acel loc.
Ofera-le spatiu
Raza de actiune a fiului meu a devenit dintr-o data enorma. Uita-te intr-o alta parte timp de o secunda, iar el se va intinde peste masa si-ti va insfaca farfuria, cutitul sau paharul. Pentru a preveni aceasta, muta pe partea opusa a mesei tot ce ei pot apuca.
Evita fetele de masa
Un copil nu va fi nicodata capabil sa deterioreze o masa de lemn prin frecarea unei felii de pizza pe ea. Fetele de masa sunt o chestiune complet diferita. Mananca numai la unitatile fara fata de masa sau obisnuieste-te sa-ti ceri scuze necontenit.
Fii atent
Intr-adevar, copilul tau reprezinta lumea ta, insa nu si a tuturor celorlalti, asa ca incearca sa-i lasi pe ceilalti meseni sa se bucure de mesele lor pe cat de mult posibil. Evident, un copil mic este o incontrolabila bomba cu ceas de zgomot si emotii, dar fa tot ce poti pentru a minimiza aceasta. Scoate-i afara pentru plimari. Incarca pe un iPad desene pentru copii. Fa tot ce este nevoie pentru a nu deveni cea mai urata masa din restaurant.
Fa curat
Acest lucru tine doar de politete. Atunci cand masa s-a terminat, uita-te pe jos. Priveste la acel pustiu de grisine pe jumatate mestecate si legume imprastiate la picioarele tale. Vei avea nevoie de numai doua secunde pentru a te apleca si a le ridica. Chiar daca nu cureti fara pata, personalul va aprecia gestul. Ceea ce ma aduce la punctul cel mai important dintre toate...
Lasa bacsis ca niciodata
Iti garantez ca ai fost un client dificil. Ai cerut vesela speciala si feluri de mancare speciale. Ai fost zgomotos, perturbator si ai coperit totul cu un strat gros de saliva cu penne. Cel putin poti sa lasi un bacsis mai maricel. Iar in drumul de iesire, cere-ti scuze. Aminteste-ti ca aceasta situatie nu va dura pentru totdeauna. Inca 15 ani
Oare nu crestem o generatie de copii materialisti?
Ce mesaj dam copilului nostru? Ai bani ai parte sau ai carte ai parte?
Haideti sa ne gandim la faptul ca noi, parintii avem responsabilitatea de a ne pregati copiii pentru societatea in care vor trai. Si ca daca noi crestem acum o generatie de copii materialisti, chiar ei vor suferi de golurile de caracter ale acelei civilizatii. .. citeste mai departe
6 sfaturi de parenting care merita citite:
Copilul meu nu ma asculta - sau despre cum setam reguli care sa fie respectate
Nu cumpara copilului tau o masina, daca il iubesti
Doar un copil? Iritantele conceptii cu care se confrunta parintii cu un singur copil
Cum sa-ti ruinezi copilul pe viata: 10 sfaturi
Ce fac adolescentii online: riscuri si pericole de care trebuie sa stie parintii
Copilul-rege (printisor): afla daca ai si tu unul acasa
Va recomandam sa cititi: Mai multe despre psihologia copilului aici >
Cabinetul Psi - Psihologie
Forum specializat de psihologie. Intrebari si raspunsuri la intrebarile ce ne framanta
autor: un tatic de la Desprecopii - 2018
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Ultimile 1 comentarii
Iti ceri scuze pentru pentru niste neplaceri pe care le-ai cauzat in urma unor situatii neprevazute. Doar atunci scuzele sunt acceptabile. Dar cand stii sigur din start ca actiunile tale vor deranja si va trebui sa iti ceri scuze pentru ele, vei evita acele actiuni in loc sa alegi sa iti ceri scuze apoi. Asta daca esti un om civilizat si cu bun-simt. Asadar, nu ai ce cauta la restaurant cu copiii dupa tine, decat daca acei copii sunt suficient de mari sau educati astfel incat sa nu deranjeze pe nimeni din jur. Autorul va sfatuieste sa mituiti personalul cu un bacsis mai mare si sa mimati bunul-simt cerandu-va scuze. Dar cu ceilalti clienti din restaurant cum ramane? Le dati si lor cate un bacsis ca au fost nevoiti sa va suporte voua odraslele?! Ei bine, nu asa functioneaza lucrurile.
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII