Deficitul de fier favorizează depresia postpartum - iată ce trebuie să știi dragă mami la început de drum

Deficitul de fier favorizeaza depresia postpartum - iata ce trebuie sa stii draga mami la inceput de drum

Deficitul de fier favorizează depresia postpartum - iată ce trebuie să știi dragă mami la început de drum

Există cercetări stiintifice care sugerează că un nivel scăzut de fier în corpul unei proaspete mame poate fi un factor de risc pentru depresia postpartum, iar deficitul de fier poate fi unul dintre factorii care contribuie la această afecțiune.

Există mai multe studii publicate care examinează legătura dintre deficitul de fier și depresia postpartum.

Esti o mamica de bebe: E bine sa stii...ca deficitul de fier favorizeaza depresia postpartum

Există cercetări stiintifice care sugerează că un nivel scăzut de fier în corpul unei proaspete mame poate fi un factor de risc pentru depresia postpartum, iar deficitul de fier poate fi unul dintre factorii care contribuie la această afecțiune.

În timpul sarcinii și alăptării, necesarul de fier al unei femei crește semnificativ, iar un deficit de fier este destul de comun în această perioadă.

Mai multe studii au arătat o asociere între nivelurile scăzute de fier și simptomele de depresie postpartum.

Mai multe studii au arătat o asociere între nivelurile scăzute de fier și simptomele de depresie postpartum.

De exemplu, un studiu publicat în Journal of Obstetric, Gynecologic, and Neonatal Nursing a constatat că femeile cu niveluri scăzute de fier au fost de două ori mai susceptibile să prezinte simptome de depresie postpartum decât cele cu niveluri adecvate de fier.

Cu toate acestea, trebuie să retii că depresia postpartum este o afecțiune complexă, care poate fi influențată de o varietate de factori, inclusiv dezechilibre hormonale, stres, anxietate, lipsa suportului social și alți factori de sănătate mintală.

Este important să discuti cu medicul despre orice simptome de depresie sau schimbări în starea ta de spirit pe care le experimentezi după naștere, pentru a putea primi o evaluare adecvată și un tratament eficient, dacă este necesar.

► Despre depresia postpartum citeste Greșelile mămicilor dupa cezariană: să nu știi ce e depresia postpartum este periculos

Ce poti face preventiv

Mai ales fiind la inceput in meseria de mama, e bine sa te asiguri ca ai o alimentatie care iti asigura toti nutrientii. Sau sa iei un suplimentul alimentar cu vitamine. De plida Elevit. 

ELEVIT conține fier, printre alte vitamine și minerale esențiale pentru sănătatea femeilor însărcinate și a celor care alăptează. Fierul este un nutrient important pentru producerea de hemoglobină, o proteină care transportă oxigenul în sânge. În timpul sarcinii, necesarul de fier al unei femei crește semnificativ pentru a susține creșterea și dezvoltarea fătului. Alăptarea poate, de asemenea, să scadă nivelurile de fier din organism, motiv pentru care un aport adecvat de fier este important în această perioadă.

Despre vitaminele si suplimentele necesare dupa nastere citeste aici: Alăptarea, o perioadă solicitantă pentru corpul unei mămici. Ai grijă de tine și de bebe cu o alimentație bogată în vitamine și minerale- sfatul medicului nutritionist

Esti panicata? Pune o intrebare pe sectiunea de PANICA

 autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2023

referinte
"Iron Deficiency and Perinatal Depression: A Review of Current Evidence and Implications for Practice" de Katrina L. Domoney, publicat în Journal of Midwifery & Women's Health în 2014.

"Iron Status and the Risk of Postpartum Depression: A Systematic Review and Meta-Analysis" de Wenli Zhao și colaboratorii, publicat în Journal of Psychiatric Research în 2020.

"Association between Maternal Iron Deficiency Anemia and Postpartum Depression in a Population-Based Study" de Shervin Assari, publicat în Journal of the American College of Nutrition în 2019.

"Maternal Anemia and Postpartum Depression: A Systematic Review and Meta-Analysis" de Tewodros Eguale și colaboratorii, publicat în Journal of Affective Disorders în 2019.

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII