Cum să rămâi însărcinată mai repede: ghid complet pentru viitoarele mămici
Vrei să devii mamă și vrei să-ți crești șansele de a rămâne însărcinată rapid? Cauți un calendar de ovulație sau te întrebi cât de des să faci dragoste pentru a rămâne gravidă? Sau poate îți dorești să afli mai multe despre pozițiile care te pot ajuta să rămâi însărcinată?
Dacă ceasul biologic a sunat și te afli în căutarea răspunsurilor, ai ajuns în locul potrivit! Acest ghid de fertilitate îți oferă informații clare și practice pentru a-ți crește șansele de concepție.
Ce vei găsi în ghidul nostru:
- Cum să identifici perioada de ovulație și cele mai fertile zile.
- Sfaturi despre stilul de viață care sprijină fertilitatea.
- Poziții și frecvența ideală pentru concepție.
- Răspunsuri la cele mai frecvente întrebări despre fertilitate.
Ai întrebări? Pe forumul nostru și în comunitatea dedicată vei găsi sfaturi de la specialiști și povești reale ale altor mămici care au trecut prin aceeași călătorie.
Ghidul aspirantei - Cum sa devii mamica?
Pentru unele cupluri norocoase, drumul spre meseria de parinte este neted si scurt. Din pacate insa, multe cupluri au parte de o aventura plina de anxietate si stres, descoperind ca o sarcina se poate lasa asteptata destul de mult.
Scopul acestui ghid este de a va oferiiinformatii esentiale care sa va ajute sa ramaneti insarcinata cat mai rapid.
Imi doresc un copil! De unde incep?
Am primit multe mesaje spunand: vreau sa raman insarcinata URGENT! Inainte sa parcurgi acest ghid dorim sa iti atragem atentia ca pentru a ramane insarcinata ai nevoie de multa rabdare si perseverenta.
Nu esti singura! Ai rabdare!
Incerci de mai mult de patru luni sa ramai insarcinata? Nu renunta! Nu esti singura in aceasta situatie.
Indiferent daca tocmai ati inceput, sau doar te gandesti la conceptie, trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare. Este nevoie de timp pentru a concepe.
Cand totul se face corect si nu exista complicatii, majoritatea cuplurilor sanatoase au o sansa de conceptie de 25% in fiecare luna. Acesta este cel mai fericit caz. Prin urmare, poate dura pana la 4 luni ca un cuplu sa poata concepe. Sfat pentru tine si partenerul tau: Nu va faceti griji daca ati incercat sa concepeti pentru cateva luni dar fara noroc - acest lucru este normal.
Pentru a pune lucrurile in perspectiva, incercati sa aruncati in aer o moneda pana cand cade pe fata cu stema Romaniei. Din cate incercari v-a reusit? Repetati experimentul. Acum din cate incercari v-a iesit? Trei? Patru? Cinci sau mai multe? Deoarece probabilitatea de a obtine stema Romaniei este de 50%, adica de doua ori mai mare ca cea de a concepe (25%).
Ca sa incheiem analogia, daca v-a iesit stema dupa 4 incercari, ar insemna statistic ca aveti nevoie de 8 luni pentru a ramane insarcinata. Din fericire, exista lucruri pe care le puteti face pentru a va creste sansele in fiecare luna. Acest ghid va va oferi cunostintele de care aveti nevoie pentru a spori eforturile.
Citeste Fertilitatea unei femei si conceperea unui copil sau despre arta gasirii timpului perfect
Ad-Extra3:
Ar trebui sa ma ingrijoreze infertilitatea?
Un diagnostic de infertilitate este dat cuplurilor care au incercat sa conceapa fara succes timp de 12 luni sau mai mult. Cei mai multi profesionisti din domeniul medical cred ca un cuplu ar trebui sa fie capabil sa conceapa intr-un an. Daca ati incercat timp de 12 luni sau mai mult fara succes, este timpul sa contactati un obstetrician sau un specialist de fertilitate, pentru o evaluare.
Este important ca ambii parteneri sa fie examinati, deoarece problemele de fertilitate ar putea fi atribuite fie unuia dintre ei - fie ambilor. De fapt, aproximativ o treime din totalul cazurilor de infertilitate sunt contabilizate de sanatatea reproductiva a femeii, o treime de a barbatului, si o treime in mod colectiv, ca un cuplu.
Conceptia
Cu cat esti mai sanatos, cu atat sansele de a concepe pe termen scurt sunt mai mari. In mod ideal, ar trebui sa va ia cel mult trei luni.
Inceputul aventurii (Cum sa raman insarcinata?)
Mai mult decat probabil, suntețti abia la inceput si doriti sa faceti lucurile corect. Acest ghid va va oferi toate etapele corecte. Pentru a incepe, vom explora elementele de baza ale ovulatiei - fundatia conceperii - urmata de moduri de urmarire a ciclului ovulatiei lunare.
Citeste Cum poti detecta cel mai sigur perioada ovulatiei: 6 semnale pe care trebuie sa le stii
Acest ghid va identifica, de asemenea, sfaturile nutritionale si de sanatate, atat pentru barbati cat si pentru femei, pentru a spori fertilitatea. Ne vom asigura, de asemenea, ca faceti lucurile cum trebuie si in dormitor, pastrand in acelasi timp si spontaneitatea. Si, in sfarsit, vom incheia ghidul cu o lista a lucrurilor pe care le puteti face cu usurinta pentru a va maximiza eforturile.
Rezultatul pozitiv al testului de sarcina este obiectivul nostru, iar acest ghid va va maximiza eforturile si va va oferi cunostintele de care aveti nevoie pentru a va atinge scopul.
Nu uita, cu cat esti mai sanatoasa, cu atat sarcina si nasterea vor decurge mai usor.
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Ultimile 14 comentarii
Am 42 de ani și nu reușesc sa ramin însărcinată ,încerc de mai bine de un an,ce tratament pot sa încerc?
Doresc un grafic cu ovulatia
Buna seara Am probleme de sanatate si nu am ramas niciodata
Buna am 42 de ani si vreau sa-mi raspunda cineva in masura vreau sa ramân însarcinata şi Nu pot de imi recomandaţi ca tratament
Cum pot sa demin mamica am un copil de 10 ani şi mai doresc un copil
Salut,Cristina! Faceţi, o examinare amanunţita al organismului dvs. şi o sa vedeţi situaţia în întregime. La final chiar puteţi sa faceţi încercare prin FiV .
Buna eu am 23 de ani. Am un copil de 3 ani şi as mai dori unul. Nedumerirea mea este ca am facut un avort din primul contact sexual iar dupa un an şi jumatate am ramas iar însarcinata însa am pierdut sarcina. Mai sunt şanse sa ramân însarcinata?
Buna ziua am 35 ani si am doi copii şi mai doresc un copil o fetita si na mai ramas de 8ani ce sa fac sa mai raman
Am 40 de ani si nu am ramas niciodata insarcinata am fost la medic si mia zis ca am trompete lipite mai pot rămîne însărcinată precizez am făcut tratamente dar fără rezultat..Nu vreau sa imi pierd speranța
Buna si eu am acea probleme ca si tine vreau sa stiu daca pana la urmă ai ramas insarcinata si daca ai luat ceva medicamente poti te rog eu sa imi raspunzi la msj
Am o problema mare in urma cu cati va ani am fost operata de chist ovarian si apendicita Acum sunt casatorita de 3 ani si jumatate de 1 an jumata eu si sotul meu ne chinuim sa facem un bebe dar nu reusim Am consultat ogramada medici specialisti si au spus ca nu este nimic in neregula dar tot nimic Ce as putea face ?????
Buna ziua am o relație de 5 ani in tot acest timp nu am rămas însărcinată niciodată am fost si la consult mi sa spus ca nu am nimic si ca totul e in regula partenerul meu nu are nimic pentru ca el are un copil nu vad ca ar fi problema la el si ne dorim foarte tare un copil ami putet da cateva informați va rog ce ași putea să fac in aceasta caz va rog din suflet ... va multumesc si astept comentarii dragii mei
Buna ziua am 29 de azi am facut 4 chirotaje scum 4 ani de atunci ma chinui sa raman simi doresc fuarte mult de cand neam cunoscut de 11 ani nici o data nu a dat a fara man telegeti dumneavuastra ce pot face sa raman multumesc
Buna ziua pot vorbi cu cineva daca se poate
Cand o familie nu poate sa aiba copii prima data trebuie sa si faca barbatul o analiza Spermograma care arata daca poate sau nu sa aiba copii. Prezentare pe google a supraspecialistilor de la Fundeni: Nu puteti avea copii? Problema poate fi la el, prof dr Sinescu, dr Sebastian Voinea. Daca Spermograma nu e normala se face control urologic, e posibil sa fie nevoie de operatie care nu e de speriat si exista supraspecialisti, daca nu e de operat tratament. Operatii la Fundeni dr Sebastian Voinea. Dr Nicolae Calomfirescu, cabinet uroandromed, daca e de operat la spitalul Dimitrie Gerota, daca e nevoie de tratament, acolo la cabinet tratamentele le face dr N Calomfirescu. Daca femeia are probleme de sarcina e prof dr Vasile Valerica Horhoianu la medicum pe bd Mircea Eliade, care explica perfect despre ce e vorba si de cele mai multe ori exista solutii simple, mai rar femei care au probleme mai mari.
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII