Tații au o relație mai bună cu bebelușii care au probleme cu somnul

Tatii au o relatie mai buna cu bebelusii care au probleme cu somnul

Tații au o relație mai bună cu bebelușii care au probleme cu somnul

Vești bune pentru tinerii tați care dorm puțin noaptea. Există unele studii care demonstrează că tații pot dezvolta o relație mai puternică cu bebelușii care au probleme cu somnul. Acest lucru se datorează faptului că, în multe cazuri, mamele sunt cele care au tendința de a fi responsabile pentru îngrijirea copiilor, mai ales în primele luni de viață. Astfel, atunci când un tată este implicat în îngrijirea unui copil care are probleme cu somnul, poate fi o oportunitate pentru el să dezvolte o legătură puternică cu copilul său.

Atunci când un copil nu doarme bine, este nevoie de multă răbdare și calm din partea părinților pentru a-l ajuta să adoarmă și să se odihnească. Aceasta poate fi o oportunitate pentru un tată să își dezvolte abilitățile de a-și calma copilul, de a-i oferi suport și de a-i arăta afecțiune. Pe de altă parte, o relație puternică dintre tată și copil poate fi benefică pentru copilul în general, indiferent dacă acesta are probleme cu somnul sau nu.

Cercetare recentă: Tații au o relație mai bună cu bebelușii care au probleme cu somnul

Vești bune pentru tinerii tați care dorm puțin noaptea. Cercetările arată că bebelușii care au probleme cu somnul de noapte sunt mai bine atașați de tatăl lor decât bebelușii care dorm bine noaptea.

Acest lucru a reieșit dintr-o cercetare facuta de Facultatea de Științe Comportamentale și Mișcării de la VU Amsterdam, Olanda. Studiul a investigat nu numai relația dintre calitatea somnului și legătura dintre tată și copil, ci și rolul oxitocinei, hormonul de îmbrățișare, asupra comportamentului tatălui.

Cercetatorii au cerut tinerilor părinți să urmărească cât de des și cât de mult timp copilul lor a fost treaz în timpul nopții. Rezultatul studiului a fost uimitor: copiii de trei luni care au fost treji mai des și mai mult noaptea par să aibă o relație de atașament mai bună cu tatăl lor, comparativ cu bebelușii care au dormit bine noaptea.

Credem că acest lucru se datorează faptului că un copil care doarme prost provoacă stres mamei. Tatăl intervine apoi pentru a reduce presiunea asupra mamei. Dacă tatăl vizitează copilul mai des noaptea și face acest lucru într-un mod bun, calitatea relației de atașament dintre tată și copil se va îmbunătăți considerabil.

Hormonul de imbratisare

Potrivit oamenilor de știință, hormonul de îmbrățișare oxitocina poate juca un rol între tată și copil. În timpul unui studiu, oamenii de știință au dat șaptezeci de tați hormonul oxitocină printr-un spray nazal. Părinții cu experiențe proaste din copilărie puțin sau deloc au arătat puține schimbări în comportamentul lor. Ceva izbitor a fost descoperit la tații cu experiențe mai neplăcute din copilărie. După utilizare, au reacționat mai puțin sensibil la sunetele de plâns ale copilului lor.

Cu toate acestea, hormonul trebuie tratat cu grijă, spune Witte: „Deși poate provoca mai puține sentimente de anxietate și stres cu sunete de plâns, poate avea efectul opus în unele cazuri”.

❤️ Citeste in continuare Iată de ce tati TREBUIE să petreacă 30 de minute piele-piele cu bebelusul nou născut în prima zi

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2023
Referinte: The Journal of Psychology

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII