Detectorul de metale și radiațiile de zbor: cum afectează sarcina și ce trebuie să știi

Detectorul de metale si radiatiile de zbor - cum afecteaza sarcina si ce trebuie sa stii

Detectorul de metale și radiațiile de zbor: cum afectează sarcina și ce trebuie să știi

Radiațiile sunt un cuvant ce sperie, pe bună dreptate gravidele. De aceea, primim multe intrebari despre efectul radiatiilor de la aeroport - check in -  și despre radiațiile la care suntem supuși in timpul unui zbor.

Iată răspunsurile despre aceste tipuri de radiații. 

veti citi;
Ce trebuie să știi despre radiațiile de la check-in, la aeroport
Radiațiile din timpul zborului
Sunt permise radiografiile in timpul sarcinii?

Intrebare de pe sectiunea de intrebari de la Desprecopii:

Sunt insărcinată și in curand voi face o călătorie cu avionul. Există vreun risc legat de mașinile care folosesc raze X de la aeroport sau de zborul lung de cateva ore? La data călătoriei, sarcina va fi 5-7 săptămâni.

 

Ce trebuie să știi despre radiațiile de la check-in, la aeroport

La aeroport, pasagerii trec printr-un detector de metale. In cazul detectorului de metale - adica atunci cand trecem prin acel pod (inainte de care trebuie sa ne si descaltam uneori) Nivelul scazut pe care il emite detectorul de metale este considerat sigur pentru oricine, inclusiv pentru femeia insarcinata. Același lucru este valabil și in cazul baghetelor pe care personalul de la securitate le foloseste uneori in cazul anumitor calatori.

Razele X sint folosite numai pentru bagaje. Aceste aparate emit acelasi tip de radiatie ca in cazul unei radiografii dentare si sunt folosite doar pentru scanarea bagajelor si a obiectelor care ajung in avion.

Radiațiile din timpul zborului

Zborul nu e o problema in nici un stadiu al sarcinii, in afara de cazul in care gravida sufera de diabet, tensiune marita sau alte probleme ale sarcinii. In acest caz, doctorul va va interzice probabil orice fel de zbor.

Majoritatea companiilor aeriene nu admit pasagere cu o sarcina prea avansata, asa ca e bine sa va informati inaintea calatoriei. Ar fi cam neplacut sa plecati undeva si sa nu va mai puteti intoarce din cauza regulilor de zbor!

"Radiatii" este unul din cuvintele care sperie cel mai mult viitoarele mame. La altitudinea obisnuita de zbor exista intr-adevar o oarecare expunere la radiatii, dar foarte scazută. Nu e considerată o potentială problemă decat pentru persoanele care zboară in fiecare zi - piloti, insotitori de zbor.

Sunt permise radiografiile in timpul sarcinii?

Multe gravidute pun aceasta intrebare pe sectiunea de intrebari de la Desprecopii: am voie sa fac radiografii in timpul sarcinii? Iata sfatul medicilor despre radiografiile efectuate in timpul sarcinii.

Citeste despre factori de risc in sarcină, pe larg aici.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Dr. Ileana Zotta, Medic Desprecopii.com si Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda, Articol aprobat de Colegiul Medicilor Desprecopii.com
Toate drepturile rezervate (c) 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII