Cui ii este teama de paduchi?

Cui ii este teama de paduchi?

Cui ii este teama de paduchi?

  • Cui nu ii este? Numai la auzul acestui cuvand avem o reactie ciudata, simtim cum ne mananca pielea capului, incepem sa ne scarpinam si ne trece un fior. Este adevarat ca nu este cea mai placuta situatie in care te poti afla, iar atunci cand este vorba de copilul tau, cu atat reactia va fi mai puternica.

Colectivitatile de copiii sunt mediul propice pentru tot felul de “schimburi”

Colectivitatile de copiii sunt mediul propice pentru tot felul de “schimburi”: microbi, virusi si paduchi. Insa toate au o rezolvare. Paduchii nu transmit boli, sunt destul de inofensivi daca nu luam in calcul neplacerea de a stii ca niste insecte se misca prin par si mancarimea care vine odata cu ele.

De la jena, la dezgust si spaima, cu siguranta trecem prin toate. Insa ceea ce conteaza este sa ramanem adulti, sa nu ne lasam coplesiti si sa-i ajutam pe cei mici cat mai repede si eficient. Insa ce facem mai exact pentru a scapa de nesuferitii paduchi? Apelam la sfatul bunicilor, prietenilor, cautam pe internet solutii sau mergem la prima farmacie si cerem ajutor specializat?

Conform unui studiu recent realizat in mediu urban pe un esantion de 450 persoane , se pare ca cei mai multi dintre noi pun mana pe telefon si suna pe cineva cunoscut si prin urmare folosesc tratamente traditionale: gaz sau otet, apeleaza la masuri drastice ce pot fi traumatizante pentru cei mici (tunsul parului) sau se chinuie sa curate parul, ore in sir, cu un pieptan special. Nici una din masurile de mai sus nu este indicata daca ne dorim sa scapam cat mai repede de “musafirii nepoftiti”.

Vestea buna este ca acum exista tratamente eficiente impotriva paduchilor, de la preventie la detectare si tratament. Bineinteles, alarma ne poate lua pe nepregatite si deja sa fie putin cam tarziu.

Nici acum nu este cazul sa ne panicam. Mai intai, diagosticam infestarea cu paduchi si asiguram ca nu este vorba doar de matreata sau fire de nisip. 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII