Exercitii pentru manute care invata sa scrie si sa deseneze
-
Exercitii care sunt folositoare in primii ani de scoala copilului cand incepe sa isi solicite tot mai mult manutele. Iti recomandam sa faci exercitiile pe care ti le propunem impreuna cu copilul tau, mai ales atunci cand incepe scoala sau gradinita si manutele vor fi mai solicitate pentru tot felul de activitati cum ar fi scrisul de mana, modelatul, desenatul etc. Fiecare exercitiu trebuie facut cu grija, astfel incat mainile sa nu fie fortate inutil.
Fa miscare... cu mainile si degetele:
Strange pumnul
Intinde degetele
Ghearele intinse
Strange manerul
Pisca mingea
Ridica degetele
Intinde elasticul
Flexeaza degetul mare
Puncteaza cu degetul mare
Intinde degetul mare
Si mainile au nevoie de miscare
Cand ne gandim la miscare ne gandim in general la exercitii fizice mai mult sau mai putin complicate care sa ne tina organismul in forma. Fie ca este vorba de jogging, de aerobic, zumba, mers pe bicicleta sau orice alt gen de miscare, exercitiile fizice sunt menite sa ne mentina in forma. Te-ai gandit insa vreodata ca nu doar abdomenul, gambele, bratele ori alte parti ale corpului au nevoie de exercitii, ci si… degetele ? Da, ai citit bine, degetele au nevoie si ele de miscare, chiar daca practic le folosim mereu in activitatile zilnice. Pentru a profita din plin de capacitatea motrica a mainilor si pentru a ne imbunatati modul in care ne folosim mainile si in mod special degetele este recomandat ca din cand in cand sa facem cateva exercitii simple, utile atat pentru adulti, cat si pentru copii.
Exercitii care sunt folositoare in primii ani de scoala
Iti recomandam sa faci exercitiile pe care ti le propunem impreuna cu copilul tau, mai ales atunci cand incepe scoala sau gradinita si manutele vor fi mai solicitate pentru tot felul de activitati cum ar fi scrisul de mana, modelatul, desenatul etc. Fiecare exercitiu trebuie facut cu grija, astfel incat mainile sa nu fie fortate inutil.
Strange pumnul
Strange usor pumnul tinand degetul mare peste celelalte degete. Tine-l strans timp de 30 – 60 de secunde, apoi deschide-l brusc si intinde cat de mult poti toate degetele. Repeta cu ambele maini de cel putin 4 ori.
Intinde degetele
Tine mana intinsa relaxat pe masa. Intinde usor degetele cat mai mult, fara sa le fortezi, astfel incat sa atingi masa cu toata suprafata lor. Mentine pozitia intinsa a degetelor timp de 30 – 60 de secunde, apoi relaxeza-le. Repeta de cel putin 4 ori cu fiecare mana. Este un exercitiu ideal atunci cand te dor mainile de la scris sau de la orice alta activitate.
Ghearele intinse
Imagineaza-ti ca esti un vultur care isi intinde ghearele! Tine-ti palma intinsa spre tine, apoi indoaie degetele ca si cum ai imita o pasare rapitoare, astfel incat sa atingi palma cu varful degetelor. Mentine pozitia pentru 30 – 60 de secunde si apoi relaxeaza palma. Repeta de cel putin 4 ori cu fiecare mana.
Strange manerul
Chiar daca este un exercitiu pe care il faci cu o minge, te ajuta sa tii mai bine obiectele si sa nu le scapi, precum si sa deschizi o usa mai repede. Si daca pentru tine aceste activitati pot parea banale, pentru copilul tau exercitiul este extrem de util pentru a-i dezvolta forta mainilor si a degetelor. Tine in mana o minge moale si strange-o cat de tare poti pentru cateva secunde, apoi da-i drumul. Repeta de 10 – 15 ori cu fiecare mana, dar fa pauza de 48 de ore intre doua ture de exersat.
Pisca mingea
Apuca o minge moale sau o jucarie din cauciuc ca si cum ai pisca-o, presand degetul mare pe celelalte degete. Mentine pozitia timp de 30 – 60 de secunde. Repeta exercitiul de 10 – 15 ori cu fiecare mana, dar fa pauza de 48 de ore intre doua ture de exersat. Este un exercitiu care te va ajuta sa desfaci mai usor ambalajele de mancare si sa descui usa mai usor.
Ridica degetele
Intinde palma pe masa, apoi ridica usor fiecare deget, pe rand, si lasa-l inapoi pe masa. Repeta de 8 – 12 ori cu fiecare mana. Este un exercitiu care mareste flexibilitatea degetelor.
Intinde elasticul
Pentru acest exercitiu ai nevoie de un elastic de par. Tine mana intinsa pe masa, cu elasticul pe ea, ca o bratara. Ai grija ca elasticul sa fie la baza degetelor, apoi intinde cat de mult poti degetul mare. Repeta de 10 – 15 ori cu fiecare mana dar fa pauza de 48 de ore intre doua reprize. Este un exercitiu care te ajuta sa apuci mai repede lucruri si sa tii cu o mana obiecte mai grele.
Flexeaza degetul mare
Tine palma intinsa spre tine, intinde degetul mare cat de mult poti in exterior, apoi adu-l spre interiorul palmei astfel incat sa atinga baza degetului mic. Mentine timp de 30 – 60 de secunde. Repeta de cel putin 4 ori cu fiecare dintre degetele mari.
Puncteaza cu degetul mare
Tine mana intinsa vertical in fata ta cu degetul mare adus in fata, apoi atinge cu acesta varful fiecaruia dintre celelalte degete, mentinand contactul 30 – 60 de secunde. Repeta de cel putin 4 ori cu fiecare mana. Este un exercitiu excelent pentru activitati precum apucatul periutei de dinti, al lingurii sau al stiloului.
Intinde degetul mare
Tine mana intinsa infata ta si du usor varful degetului mare catre baza indexului. Mentine 30 – 60 de secunde apoi relaxeaza. Poti incerca si o alta varianta: intinde usor degetul mare de-a lungul palmei, pana cand atingi baza degetului mic, Mentine 30 – 60 de secunde , apoi relaxeaza. Repeta fiecare exercitiu de 4 ori.
Daca vrei ca efectele exercitiilor sa fie sporite, joaca-te cu plastilina si incurajeaza-ti copilul sa faca asta. Modelarea plastilinei este un mod excelent de a face miscare pentru manute si degetele.
Iar pentru a-ti relaxa mainile dupa astfel de exercitii, tine-le in apa calduta timp de 10 minute, iar daca vrei ca efectul sa fie si mai intens, unge mainile cu un ulei de corp, apoi pune-ti manusi de cauciuc si scufunda-le in apa calda timp de 10 minute. Vei simti instantaneu relaxarea.
7 Alimente pe care inima ta le uraste
Atacul de cord reprezinta un blocaj al fluxului de sange catre inima care cauzeaza distrugerea celulelor inimii.
Cauzele sunt multiple: fumatul, inactivitatea, o dieta bogata in calorii, sodiu si grasimi saturate. Atacurile de cord pot cauza decesul atat la barbati, cat si femei in Statele Unite, iar modalitatile de a accelera aparitia lui sunt diverse.
Pentru a reduce riscul unui atac de cord, evitati alimentele de pe aceasta lista ... citeste mai departe
Stii cat zahar contin bauturile racoritoare pe care le bea copilul tau?
Trebuie sa recunoastem ca de fiecare data cand copilul vrea sa bea ceva racoritor, prefera o bautura dulce.
Ori un suc carbogazos de genul Fanta sau Cola ori alte combinatii colorate si dulci. Atat de dulci incat daca le gusti iti dau senzatia de voma, daca esti ne-obisnuit cu asemenea produse.In plus, deajuns sa arunci un ochi - in supermarket - spre cosul de cumparatori al unei femei care pare mamica. Are intotdeauna niste sticle de bauturi carbogazose.... pentru cei de acasa.
Dar de ce mai cumpara parintii astfel de bauturi nocive pentru copiii lor? Poate comoditatea si mai ales lipsa informatiei.Asa ca m-am gandit ce motive ar avea parintii sa mai cumpare pentru acasa astfel de bombe calorice, pline de coloranti si E-uri. Citeste cat zahar contin bauturile racoritoare pe care le bea copilul tau.
5 alimente super sanatoase - care nu trebuie sa lipseasca din casa
Cu totii cunoastem importanta unei alimentatii sanatoase. Mancatul sanatos, alimentele nutritive, te ajuta sa te mentii la o greutate sanatoasa, dar ajuta si la prevenirea problemelor majore de sanatate, cum ar fi diabetul, bolile de inima, insa iti ofera si energia necesara pentru a depasi zilele aglomerate.
Dar, pentru ca suntem aproape mereu pe fuga si suntem atat de ocupati - dam uneori o importanta mai mica unui alimentatii sanatoasae. Dar, tocmai datorita faptului suntem ocupati - este foarte important sa avem la indemana alimente nutritive in orice moment.
Cand stomacul isi cere cu indarjire drepturile, e indicat sa aveti pregatita deja mancarea sanatoasa pentru el. In caz contrar, s-ar putea sa fiti tentati sa apelati la alimentele ce ingrasa, la gustarile dulci sau sarate ce va potolesc foamea pe moment, insa cu nutrienti putini iata 5 alimente super sanatoase - care nu trebuie sa lipseasca din casa.
Despre alimentatia sanatoasa a copilului merita citit si:
5 alimente cu care sa NU ne hranim copiii
Cum ne ajutam copilul sa aleaga mancarea sanatoasa: 9 sfaturi concrete
Vitaminele pentru copii: cand sunt necesare si de ce
FIERUL in alimentatia zilnica a copilului tau
Obezitatea la varste fragede
Alimentatia sanatoasa creste imunitatea copilului in sezonul virozelor
Cum convingi copilul sa manance legume
6 sfaturi pentru a-ti face copilul mancacios
10 alimente care stimuleaza creierul copilului
Forum si grupuri de suport pentru o alimentatie sanatoasa
Referinte: WebMD.
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII