Sfaturi pentru ingrijirea hainutelor bebelusului - intrebari si raspunsuri

Ingrijirea hainutelor bebelusului - intrebari si raspunsuri

Sfaturi pentru ingrijirea hainutelor bebelusului - intrebari si raspunsuri

Pe scurt

Trebuie spalate hainele noi ale bebelusului inainte de a le purta?

Spalarea hainelor bebelusului, inainte ca acesta sa le poarte este o necesitate absoluta. Multe haine pentru copii sunt pulverizate cu formaldehida inainte de a fi expediate, pentru a se asigura ca arata ca noi si nu sunt sifonate atunci cand sosesc la destinatie. Din moment ce pielea unui nou-nascut este atat de sensibila, nu vreti sa riscati!

Utilizati un detergent sensitiv si hipoalergenic pentru a spala imbracamintea si toate articolele ce vor intra in contact cu pielea bebelusului (paturi, lenjerii si chiar lenjeria patului vostru), insa evitati balsamul de rufe cu orice pret. Balsamul de rufe poate irita pielea bebelusului.

Pot sa spal si jucariile de plus?

Da. Chiar si jucariile de plus trebuie spalate, mai ales daca le lasati la indemana micutilor. Se va folosi acelasi tip de detergent ca si pentru haine, si se va evita balsamul de rufe! Jucariile de plus se vor spala cu apa fierbinte la masina de spalat, iar pentru uscare (la uscator) se va folosi aerul cald spre rece, NU fierbinte.

Indepartarea petelor de proteina

Odata ce bebelusul s-a nascut, incepe adevarata distractie. Totul, de la lapte tip formula, lapte matern, saliva, voma sau piure de legume si fructe, vor veni in contact cu hainele copilului, sa nu mai vorbim de lotiuni si uleiuri de corp. Si, in timp ce aceste pete pot fi uneori dificil de eliminat, nu trebuie sa fie imposibil.

Hainele patate se vor clati imediat in apa rece pentru a ajuta la prevenirea setarii petelor pe material.

Puneti cateva picaturi din detergentul folosit pe pata si lasati la macerat timp de aproximativ 30 minute, apoi clatiti cu apa calda. Dupa aceasta procedura, urmati un ciclu de spalare complet. Detergentul lichid tinde sa functioneze mai bine decat cel pudra, pentru petele alimentare.

Pete uleioase

In cazul in care aveti de a face cu o pata nealimentara, ca petele uleioase, cel mai bun mod de a le trata, este de lasa putina pudra de talc sa actioneze pe pata, iar apoi sa faceti pur si simplu o pasta din detergent pulbere si un pic de apa, care se va aplica direct pe pata. Se lasa sa stea timp de 30 de minute si se va curata ca de obicei.

Nu lasati niciodata pata sa se usuce pe haina!

Curatarea petelor de caca

Nu exista nici o indoiala, cel putin la inceput... veti avea scutece care pur si simplu... explodeaza. Si nu este distractiv, mai ales atunci cand imbracamintea sau lenjeria de pat se murdareste.

Umpleti cada sau o galeata mare, pe jumatate plina cu apa si adaugati cateva linguri de detergent de rufe si o ceasca de 1/4 - 1/2 de inalbitor special ce nu decoloreaza hainele.

Lasati imbracamintea la macerat timp de 30 de minute si apoi terminati urmand un ciclu de spalare complet, adaugand detergent suplimentar. Hainele trebuie clatite de doua ori in apa curata!

Tratarea petelor cand nu sunteti acasa

Cel mai practic si usor lucru este sa folositi o sticla cu pulverizator in care sa faceti o solutie cu detergent si apa.

Se amesteca 3 parti apa la 1 parte detergent. Se pulverizeaza pata si se pune intr-o punga inchisa ermetic. Cand ajungeti acasa se pune la spalat normal.

Pot sa folosesc un dezinfectant pentru hainele bebelusului?

Bacteriile se "nasc" pe haine in timpul zilei. Un copil va varsa lapte, voma sau ii va curge nasucul. Va face pipi si caca in scutec, si toate aceste situatii prezinta rufe contaminate. Aceste bacterii pot rezista spalarii si detergentilor. Nu uitati ca, bacteriile vin in contact direct cu pielea bebelusului si ii pot face rau, mai ales daca acesta are pielea foarte sensibila. Prin urmare, este esential ca hainele copilului sa fie igienizate, nu doar spalate. Multi dezinfectanti ajuta la uciderea celor mai multe bacterii prezente in haine. Uciderea bacteriilor de pe haine este foarte importanta, mai ales daca spalati hainele bebelusului la o temperatura sub 60°C. La o temperatura scazuta, bacteriile supravietuiesc spalarii si chiar se transfera de la un articol de imbracaminte la altul.

Care este diferenta dintre detergentul bio si non-bio?

Diferenta esentiala dintre bio si non-bio este faptul ca detergentii bio contin anumite enzime, care sunt foarte eficiente la curatarea petelor. Aceste enzime servesc precum o tehnologie de rapel, proiectata pentru a descompune proteinele, amidonul si grasimile. Enzimele functioneaza si la temperaturi mai scazute, astfel incat detergentii bio sunt mai eficienti la temperaturi mai mici (30-50°C), in comparatie cu detergentii non-bio. Daca aveti tendinta de a spala la temperaturi mai mici sau de a folosi cicluri de spalare rapide, detergentii bio pot lucra mai bine. Detergentii non-bio nu contin enzime, astfel incat exista un risc redus de a nu irita pielea sensibila.

In timp ce multi dintre noi prefera sa foloseasca detergenti lichizi pentru eficacitatea lor intr-o spalare rapida, aceasta ramane o preocupare comuna. Iata raspunsul tau! Persil Bio praful de spalat (si bio lichid, de fapt) contin enzime care functioneaza foarte bine la temperaturi mai scazute sau in cicluri de spalare rapida. Aceste enzime sunt foarte eficiente la indepartarea petelor cum ar fi iarba sau ciocolata, asa ca, daca copiii sunt activi (si murdari), puteti arunca rufele murdare in masina cu orice detergent Persil Bio pentru o curatare rapida! In contrast, detergentii non-bio, pulbere si lichid, sunt duri cu petele, dar nu si cu pielea.

Ce inseamna un detergent hipoalergenic?

Detergentii de rufe hipoalergenici, de multe ori cunoscuti sub numele de detergenti non-biologici, sunt lipsiti de alergeni comuni, inclusiv enzime si parfum. Termenul "hipo" inseamna "sub" sau "mai putin decat in mod normal", si asa mai departe; in acest caz, este folosit pentru a descrie detergentii de rufe, care sunt mai putin probabil sa prezinte un risc pentru cei cu alergii si probleme ale pielii. In ciuda faptului ca sunt lipsiti de alergeni, acesti detergenti pot fi in continuare eficienti.

Care este cel mai bun detergent Sensitive?

Daca suferiti de piele sensibila sau alta afectiune a pielii, cum ar fi eczema, este posibil sa observati ca simptomele tind sa revina atunci cand purtati haine, dupa ce au fost spalate.

Cel mai bun detergent de rufe pentru pielea sensibila este un detergent non-bio testat dermatologic, cum ar fi Persil Non-Bio Comfort Pure. Produsele non-bio, spre deosebire de detergentii bio, nu contin enzime care pot declansa reactii alergice la persoanele cu pielea sensibila, dar si la nou-nascuti. Produsele bio sunt ideale pentru familiile cu antecedente de piele sensibila, functionand bine, chiar si la temperaturi scazute, si poate contribui la un stil de viata "verde". Cu toate acestea, pentru cei cu eczeme sau alte afectiuni ale pielii, non-bio este cea mai buna alegere, fiind bland pe pielea sensibila.

Persil Sensitive

Recomandare: Persil Sensitive

Solutia ideala pentru bebelusi si pentru persoanele cu pielea sensibila

Persil Sensitive a fost special dezvoltat pentru persoanele cu piele sensibila si a fost testat din punct de vedere dermatologic de catre institutul ECARF. Nu contine coloranti, iar parfumul sau a fost creat special pentru pielea sensibila. Formula Persil Sensitive este imbogatita cu perle de Aloe Vera. Acestea sunt dispersate in tesatura in timpul procesului de spalare si se mentin chiar si dupa uscare.

Persil Sensitive este detergentul delicat cu pielea si in acelasi timp performant in indepartarea petelor.

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII