Cum spalam hainele bebelusului?
Pe scurt
Venirea unui bebelus in familie inseamna si ca vei spala multe hainute de bebelusi de acum incolo. Acum ca ai un nou membru in familie, atat de micut si fragil, vei petrece mult timp spaland hainute. Wow, si cat este de micut! Dar acest omulet plin de bucurie genereaza pachete mari de rufe! De la saliva pana la scutece, copiii trec prin atat de multe tinute schimbate intr-o singura zi, incat masina si uscatorul vor fi mereu pline. Ai nevoie de un detergent special? Iata ce trebuie de stiut despre spalarea hainelor pentru copii si cum sa ai grija de pielea sensibila a sugarului.
in articolul Cum spalam hainele bebelusului?, veti citi mai multe despre:
Cum se spala hainele pentru copii?
Ce detergent sa aleg?
Ce sa nu faci cand speli hainutele bebelusului
Sfaturi pentru spalarea hainelor bebelusului
Pe masura ce incepi sa abordezi muntele de sosete mici, te intrebi: Ar trebui sa fie spalate separat sau pot pur si simplu sa le arunc cu restul de rufe? Am nevoie de un detergent special?
Cum se spala hainele pentru copii?
Utilizeaza un detergent fara coloranti, arome sau parfumuri. Acesta trebuie sa fie hipoalergenic, pentru a ajuta la reducerea posibilitatii aparitiei reactiilor alergice.
Absolut toate hainele bebelusului se vor spala inainte de prima purtare sau utilizare, indiferent daca sunt noi sau primite de la cineva, ne sfatuieste Academia Americana de Pediatrie (AAP). Unii producatori folosesc substante chimice de finisare pentru a face hainele sa arate mai bine, iar acest lucru ar putea fi daunator pentru pielea copilului. De asemenea, in cazul in care produsele au fost fabricate in strainatate, unele tari permit substante chimice cum ar fi formaldehida, un conservant ce in timpul transportului reduce aparitia mucegaiului si dezvoltarea bacteriilor.
Este important ca cearceaful, paturile si orice are contact direct cu pielea copilului sa fie spalat inainte de utilizare. Bebelusii se nasc cu pielea sensibila si au nevoie de timp sa se aclimatizeze la mediul inconjurator. Trebuie sa oferim timp pielii copilului sa devina mai puternica.
Ce detergent sa aleg?
Ramai la un singur detergent, sensitiv si hipoalergenic. In cazul in care nu apare o problema a pielii, acest lucru iti va face problema mai usor de identificat.
Ce sa nu faci cand speli hainutele bebelusului
NU supraincarca masina de spalat sau uscatorul
Nu folosi prea mult detergent. Urmeaza liniile directoare. In caz contrar, vor ramane reziduuri pe haine
NU utiliza detergenti cu balsam sau arome
NU amesteca imbracamintea micutului cu articole foarte murdare. Nu vrei un tricou murdar de la fotbal amestecat cu hainutele bebelusului
Sfaturi pentru spalarea hainelor bebelusului
Cu exceptia cazului in care copilul tau are probleme de piele sau aveti antecedente familiale de eczeme, cel mai probabil nu ii va irita pielea daca hainele sale vor fi spalate impreuna cu cele ale familiei (insa atentie, nu pune hainele bebelusului cu cele foarte murdare). AAP avertizeaza ca detergentii pot provoca probleme pielii, cum ar fi: o eruptie rosie care de obicei se produce imediat dupa contactul cu pielea. Eruptia este insotita de mancarime. Dar dispare atunci cand elementul este eliminat.
Detergentii pot provoca dermatita de contact alergica, o eruptie rosie insotita de senzatie de mancarime, care nu apare imediat. Este posibil sa observi ca tipul de iritatie apare ochiar si la o saptamana dupa expunere sau dupa expuneri multiple. AAP spune ca eruptiile cutanate legate de detergenti tind sa fie mai rele in cazul in care imbracamintea este stransa si freaca mai mult pielea, cum ar fi bratele, picioarele si zona de scutec. In cazul in care copilul are buzele sau pleoapele umflate, respiratie suieratoare sau tuse, varsaturi, diaree sau urticarie, eruptii cutanate, cel mai probabil nu sunt cauzate de detergenti, iar vizita la medic este imperios necesara.
Pentru a determina daca spalarea rufelor bebelusului cu restul hainelor familiei tale este OK pentru copil, testeaza doar un articol de imbracaminte al micutului. Spala-l cu restul hainelor si urmareste orice semn poate aparea imediat dupa imbracare. Daca observi o schimbare, cat de mica, continua sa ii speli hainele separat.
Recomandare: Persil Sensitive
Solutia ideala pentru bebelusi si pentru persoanele cu pielea sensibila
Persil Sensitive a fost special dezvoltat pentru persoanele cu piele sensibila si a fost testat din punct de vedere dermatologic de catre institutul ECARF. Nu contine coloranti, iar parfumul sau a fost creat special pentru pielea sensibila. Formula Persil Sensitive este imbogatita cu perle de Aloe Vera. Acestea sunt dispersate in tesatura in timpul procesului de spalare si se mentin chiar si dupa uscare.
Persil Sensitive este detergentul delicat cu pielea si in acelasi timp performant in indepartarea petelor.
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII