Jocuri distractive pentru bebelușii de 11 luni: Idei de activități creative și educative
La 11 luni, bebelușii încep să fie tot mai atenți la ceea ce se întâmplă în jurul lor, iar primul mod în care se joacă acum este observându-i pe cei din jurul lor. Chiar dacă nu au început să se joace direct cu alți copii sau chiar dacă se joacă cu jucăriile în același fel, participă activ la acțiuni observându-le.
- in acest articol veti citi mai multe despre:
Activitati pentru bebelusul de 11 luni
Cand are nevoie de incaltaminte?
Alegerea, Stivuirea, Impartirea
Este intotdeauna potrivit sa citesti o carte buna!
8 activitati care stimuleaza dezvoltarea creierul bebelusului
Ce mananca bebelusul la 11 luni?
Activitati pentru bebelusul de 11 luni
Bebelusul de 11 luni este la numai o luna distanta de marea aniversare, si vei vedea o multime de transformari la el. Va fi mai intreprinzator cu tine decat a fost in primele sase luni. Canta-i, recita-i poezii, etc.. sau:
jucati-va de-a v-ati ascunselea folosindu-va de diverse obiecte
jucati-va cu mingea
dansati pe muzica
imitati sunetele animalelor
cumparati un puzzle specific varstei
lasati bebelusul sa aleaga intre doua jucarii
umple un castron cu apa rece si unul cu apa calda - lasa-l sa experimenteze variatiile de temperature
umple doua sticle de plastic, de 500ml, cu apa, (sa fie transparente), si adauga diverse lucrusoare colorate (sclipici, bilute,frunze, etc). Lasa-l sa se joace si sa descopere culorile
jucati-va cu palarii
mutati jucariile dintr-un cos plin intr-unul gol
amestecati 2 linguri de tarate de psyllium cu un pahar de apa (optional colorant alimentar) si lasati 5 minute pe foc sau la microunde. Dupa ce se raceste, joaca poate incepe - va deveni un amestec gen slime, interesant pentru cei mici
aratati-i cum sa pune boabe de fasole intr-un borcan, apoi sa le scoata
ofera-i bucati diferite de texturi (de material) si lasal sa exploreze
cat timp sta la masuta unde mananca de obicei, pune niste faina intr-o tava si lasa-l sa se joace cu ea
Cand are nevoie de incaltaminte?
Fiecare parinte se simte usurat atunci cand vede ca copilul sau face primii pasi. Nu putem preciza exact cand se intampla aceasta. Unii incep sa mearga devreme, la 10 luni, in timp ce altii nu incep mai devreme de 16-17 luni. Indiferent de varsta, probabil ca ai primit o multime de sfaturi in legatura cu ajutorul pe care poti sa-l acorzi copilului tau in a face primii pasi, inclusiv daca are sau nu nevoie de incaltaminte.
In general, conform declaratiilor expertilor, este bine sa-i pui pantofiori imediat ce a inceput sa mearga pe langa mobila sau imediat ce a inceput sa faca primii pasi singur. Incearca sa-I cumperi pantofi cu talpa moale si flexibila dar care sa-i tina piciorul fix, sa nu alunece. Daca poti, tine-ti copilul descult daca vremea si terenul o permit, cat mai mult posibil pentru a-l ajuta sa-si intareasca picioarele, muschii, articulatiile. Multi parinti cumpara pentru copii incaltaminte mai devreme decat au nevoie acestia – este greu sa rezisti. Dar tine minte, piciorusul copilului poate creste cu o marime in mai putin de sase saptamani! Citeste mai multe detalii aici: Primele incaltari ale bebelusului: cand, reguli si sfaturi
Alegerea, Stivuirea, Impartirea
Daca ai lasat vreodata la indemana copilului tau un cos cu lenjerie, ai descoperit probabil unul din vechile trucuri folosite de copii pentru a se distra. La aceasta varsta, ii fascineaza mutatul obiectelor, compararea marimilor si a formelor, sa puna obiectele in locul in care le-a gasit (grozav... dar nu e totul) si sa sorteze diferite feluri de obiecte.
Daca nu vrei sa folosesti pentru aceste activitati cosul cu rufele familiei, poti cumpara un cos pentru depozitarea si sortarea jucariilor, pentru a-l multumi. De asemenea, poti sa capeti cateva momente libere sa-ti bei cafeaua in timp ce bebelusul se joaca in tacere si incearca sa-si dea seama care este gaura potrivita in care poate sa incapa un obiect.
Ad-Extra3:
Este intotdeauna potrivit sa citesti o carte buna!
Chiar si cei mai activi copii se bucura ca din cand in cand sa se odihneasca, sezand pe genunchii mamei sau tatei si citind impreuna o carte buna. Modul de a citi poate sa includa rasfoirea paginilor, aratatul obiectelor, participarea prin bagarea degetelelor prin gaurele sau chiar indoirea colturilor cartii.
Chiar daca intreaga activitate poate dura numai cateva secunde, asta nu inseamna ca copilul nu va avea de castigat din aceasta experienta. Deocamdata, numai atata atentie poate acorda copilul acestei activitati. Daca veti continua sa cititi impreuna, vei descoperi ca pe masura ce va creste, va acorda mai mult timp acestei activitati.
Probabil ca iti va cere sa-i povestesti iar si iar acelasi lucru, care lui ii face placere. Cand se opreste pe un cuvant, la una din imagini sau la o anumita pagina, povesteste-I incetisor si cu rabdare. Probabil ca nu va repeta cuvantul dar asta nu inseamna ca nu-l intereseaza. Daca tu, sotul tau sau persoana care il ingrijeste ii veti citi cu dragoste si cu rabdare, nu numai ca ii va ajuta in dezvoltarea sa, inclusiv in invatarea unor cuvinte noi , dar va descoperi lumea cartilor si faptul ca a citi este un mod foarte placut de a-sa petrece timpul.
Ce mananca bebelusul la 11 luni?
Esti mamica unui bebe de 11 luni care iti testeaza constant creierul pentru a veni cu idei de mancare nemaipomenit de gustoase? Copilul dumneavoastra face mofturi si refuza mancarea inainte sa o guste? Daca acesta este scenariul, atunci sunteti in locul potrivit! Aici avem cateva idei de mancaruri pentru bebelusii de 11 luni
8 activitati care stimuleaza dezvoltarea creierul bebelusului
8 activitati care stimuleaza dezvoltarea creierului bebelusului - activitati importante pe care le pot face parintii pentru a stimula dezvoltarea intelectuala a copilasului lor. Creierul bebelusilor se dezvolta sub impulsul a mai multi factori, insa un rol determinant il are comunicarea cu adultii si modul in care acestia raspund nevoilor lor. Creierul bebelusului afla ce inseamna foamea, singuratatea, oboseala, disconfortul etc. Dezvoltarea ulterioara a creierului sub impactul acestor impulsuri depinde de modul in care adultul ingrijeste copilul, de promptitudinea cu care raspunde acestor nevoi. Plansul este modul prin care ei comunica in primele luni de viata. Si totusi, oricat de prompt ar raspunde parintii nevoilor lor, fiecare bebelus are ... citeste mai departe
Esti o mamica ce are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2024
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII