Bebelușul la 8 luni: activități preferate și joaca micului curios
La 8 luni, bebelusul incepe sa arate obiectele cu degetelul pentru a te intreba in felul lui "Hey, cum se numeste jucaria aceea? Cum pot sa ajung la ea ca sa o studiez?" Pare sa se uite la tine pentru a cere ajutor. Incearca sa rezisti in a te duce imediat ce a impins ceva pe jos sa ridici obiectul si sa i-l dai inapoi.
→ Iata care sunt activitatile de distractie ale bebelusului de 8 luni.
- in acest articol veti citi mai multe despre:
Jocul cu mingea
Zgomotele
Stabilitatea
Reapar problemele legate de dormit
Se distreaza privind fotografiile
Cantecel
8 activitati care stimuleaza dezvoltarea creierului bebelusului
Activitati pentru bebelusul de 8 luni
Micutul tau va incepe usor sa incerce sa se ridice in picioare. El isi va imbunatati, de asemenea, coordonarea mana-ochi in acest timp.
Pe larg: Bebelusul de 8 luni: dezvoltare, univers emotional si alimentatie
Jocul cu mingea
Aceasta este o activitate eficienta pentru a dezvolta abilitatile copilului.
Tine copilul din spate, cu un brat in jurul pieptului si cu cealalta mana sprijinindu-l de fund.
Pune o minge in fata picioarelor sale.
Acum ajuta copilul sa loveasca cu piciorul mingea in timp ce il sustii bine.
Spune "loveste" de fiecare data cand incearca sa loveasca migea.
Zgomotele
Copilul tau va iubi sa faca zgomote. Asa ca ofera-i resursele necesare pentru acelasi lucru.
Poti sa-i dai pur si simplu o lingura si un castronel de plastic.
Copilul va dori de acum sa exploreze diferite sunete.
Este foarte important sa tii cont de capacitatile copilului tau si sa-l sprijini in toate incercarile lui de a-si dezvolta deprinderile. Foloseste jucarii educative, momeste-l cu ele. Invata sa faci lucruri care sa-i creeze o stare pozitiva, care sa-i dea incredere in el, sa fie mandru de indemanarea sa.
Ad-Extra3:
Stabilitatea
Daca tentativa de a se tara nu este suficient de interesanta pentru el, in aceasta perioada probabil ca va incerca sa se ridice in picioare. Cu toate ca nu este chiar asa de usor. Nu numai ca are nevoie de picioare puternice, dar trebuie sa priceapa cum sa se ridice in genunchi, sa-si distribuie uniform greutatea.
Si odata ridicat, nu va sti sa se aseze jos din nou. Celor mai multi copii in prima faza nici nu le pasa.
Adora sa sara, sa se tina cu o manuta si sa-si mute greutatea de pe un picior pe celalalt. Insa, atunci cand obosesc, se uita dupa tine sa-l ajuti. Invata-l sa-si indoaie genunchii si sa se aseze in poponet. Vor mai trece cateva saptamani pana cand va fi la fel de usor sa se aseze asa cum ii este de usor sa se ridice.
Daca bebelusul nu pare foarte interesat sa stea singur in picioare, nu-ti face griji. Tine minte, dezvoltarea se face in salturi. Consulta pediatrul daca copilul tau nu pare interesat sa se tarasca sau sa incerce sa se tarasca "in patru labe", sau sa stea in sezut fara sprijin 10-15 minute.
Se distreaza privind fotografiile
Copilul poate asocia acum propria persoana cu imaginea sa din fotografii sau din oglinda. Iata un mod placut de a-si petrece timpul: sa se uite la fotografii cu persoane pe care le iubeste. Ii poti cumpara sau ii poti face un album foto in care sa pui fotografii cu persoanele sale favorite. Sau include fotografii ale bunicilor, unchilor, matusilor care locuiesc departe de tine. Vorbeste-i despre fiecare persoana in parte – in timp iti va arata persoana despre care ii vorbesti sau al carei nume il rostesti. Fotografiile sunt si mai importante atunci cand copilul nu se afla langa parintii sai. Fa o fotografie cu tine, sotul tau si alti membrii importanti ai familiei (nu uita de animalele familiei) pentru ca copilul tau sa se poata uita la ea atunci cand este trist. Pune si o fotografie cu tine si cu el facand un lucru care lui ii face placere. Dupa ce pleci si el ramane in grija doicii sau atunci cand este obosit, a se uita la fotografia cu tine poate fi lucrul care il va ajuta sa treaca peste perioada neplacuta a despartirii si sa reinceapa sa se joace si sa invete.
Cantecele
Bebelusii iubesc muzica si cantecelele. Mai mult decat orice, trebuie sa-i canti incetisor copilului tau. Exista cantecele minunate pentru copii care implica si miscarea, ca cele din copilaria ta " :"In poiana din padure aveau casa doi pitici..", "Iepuras dragalas", "Melcul suparat".....
In multe librarii se gasesc CD-uri si casete pe care le poti cumpara pentru copilul tau. Consulta-te cu vanzatoarea in legatura cu muzica potrivita pentru bebelusi si copii. Arata-i copilului miscarea dansand tu insati sau miscandu-i manutele usurel in ritmul muzicii. In scurt timp, va incerca el insusi sa se miste si sa cante singurel. Aici vei gasi textele de la multe cantecele pe care le-ai invatat sau auzit in copilarie.
8 activitati care stimuleaza dezvoltarea creierul bebelusului
8 activitati care stimuleaza dezvoltarea creierului bebelusului - activitati importante pe care le pot face parintii pentru a stimula dezvoltarea intelectuala a copilasului lor. Creierul bebelusilor se dezvolta sub impulsul a mai multi factori, insa un rol determinant il are comunicarea cu adultii si modul in care acestia raspund nevoilor lor.
Creierul bebelusului afla ce inseamna foamea, singuratatea, oboseala, disconfortul etc. Dezvoltarea ulterioara a creierului sub impactul acestor impulsuri depinde de modul in care adultul ingrijeste copilul, de promptitudinea cu care raspunde acestor nevoi. Plansul este modul prin care ei comunica in primele luni de viata. Si totusi, oricat de prompt ar raspunde parintii nevoilor lor, fiecare bebelus are ... citeste mai departe
Esti o mamica ce are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2022
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII