Pomparea laptelui matern și stocarea lui: GHID
Multe mămici din Comunitatea Desprecopii au povestit cât de mult le-a ajutat pomparea laptelui matern pentru a trece (cu bine) peste momentele de angojare.
• A avea lapte matern pregătit într-un biberon este o soluție perfectă dacă lași copilul cu tatăl sau bunica pentru câteva ore sau îl scoți în parc și nu te simți confortabil să alăptezi în public. Iată un ghid util despre pomparea și stocarea laptelui matern.
Pomparea laptelui matern si stocarea lui - ghid:
Cum pompez si stochez laptele matern?
Cat timp ramane valabil laptele matern?
Daca alaptezi si iti doresti sa pastrezi laptele matern pentru copilas, iata ce poti face
Pomparea laptelui cand copilul nu este alaptat direct la san
Cum pot sa dezghet laptele matern congelat?
Cum pompez si stochez laptele matern?
Iata ce trebuie sa faci:
Spala-te bine pe maini
Curata si dezinfecteaza pompa cat mai bine
Foloseste pungi / recipiente speciale pentru stocarea laptelui matern
Cat timp ramane valabil laptele matern?
Laptele pompat va ramane utilizabil 8 ore (la temperatura camerei) si 24 de ore intr-o cutie de tip cooler, de picnic - inconjurat de cuburi de gheata.
Laptele pompat poate fi pus la frigider si ramane valabil 5 zile
Laptele pompat poate fi congelat intr-un congelator cu usa separata de frigider. Congelat, poate fi pastrat aproximativ 2 saptamani.
E bine de stiut insa ca, laptele proaspat contine mai multe vitamine si anticorpi decat laptele congela,t asa ca incearca sa limitezi hranirea bebelusului cu lapte pastrat in prealabil la congelator.
Laptele muls poate fi pastrat intr-un congelator profesionist (deep freeze) pentru 12 luni.
Da, puteti combina lapte muls de la diverse sesiuni de pompare intr-un singur recipient.
Laptele proaspat muls poate sta la temperatura camerei 8 ore.
Daca alaptezi si iti doresti sa pastrezi laptele matern pentru copilas, iata ce poti face:
Pompeaza dimineata, multe femei obtin o cantitate mai mare de laptic dimineata!
Pompeaza intre alaptari, la cca 30-60 minute sau la cel putin o ora inainte de alaptare. Acest lucru ii va asigura cantitatea de lapte bebelusului, la urmatoarea masa.
Daca bebelusul vrea sa suga imediat dupa pompare, este in regula. Unii copii sunt rabdatori si vor suge mai mult timp pentru a obtine laptele de care au nevoie.
Ad-Extra3:
Pomparea laptelui cand copilul nu este alaptat direct la san
Daca pompezi lapte pentru un copil care nu este alaptat direct la san, planul de a pompa este de cca 8-10 ori in fiecare zi. Productia de lapte este de 750-1,035 ml pe zi. Odata ce mamele au ajuns la aceasta productie, majoritatea isi pot mentine aprovizionarea de lapte matern pompand de 6-7 ori pe zi.
Cum pot sa dezghet laptele matern congelat?
Pentru a dezgheta laptele matern congelat, tine flaconul sau punga in apa calda pana ajunge la temperatura dorita sau lasa-l la decongelat in frigider peste noapte. Nu folosi cuptorul cu microunde pentru dezghetare sau de incalzire, deoarece va ucide nutrientii din laptele matern si se vor dezvolta puncte fierbinti.
Alaptarea si elefantii care se leagana pe o panza de paianjen
Un elefant se legana pe o panza de paianjen si pentru ca nu se rupea, a mai chemat un elefant acesta a fost primul cantecel pe care i l-am cantat bebelusului meu in noptile lungi de nesomn - din timpul alaptarii.
Afla de ce si ce legatura are alaptarea cu 30 de elefanti care se leagana pe o panza de paiangen. Iti va fi util.
Citeste despre problemele alaptarii si testul de rabdare prin care trece o mamica aici: Alaptarea si elefantii care se leagana pe o panza de paianjen
Probleme in alaptare
Infectia cu candida pe sfarc (candida mamara) - in timpul alaptarii
Cele mai mari provocari ale alaptarii
Sfarcurile ma ustura de fiecare data cand alaptez - ce sa fac?
Mastita si blocarea ductelor sanului
De ce bebelusul refuza sanul?
15 probleme de alaptare si solutiile lor (video)
13 mesaje realiste despre alaptare pe care trebuie sa le stie orice graviduta
Cand am nascut primul copil stiam ca alaptarea este benefica atat pentru copil cat si pentru mama - insa cam atat. Apoi am aflat ca este al naibii de greu sa alaptezi daca nu esti pregatita mental ca acest lucru nu este foarte usor. Si cere multa rabdare. Si tocmai pentru ca am trecut prin aceste experiente - diferite - as vrea sa imi iau libertatea de a insira 13 sfaturi directe si esentiale despre alaptare - de citit de gravidute sau foarte proaspete mamici cu bebelusi ...
Forumul de ALAPTARE
Pe forumul desprecopii.com exista un FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa va linisteasca.
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau
Ești o mămică de bebelus? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.
Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.
Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.
Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.
► Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII