Bebelusii care seamănă cu tatăl lor sunt mai sănatoși iar motivul este interesant

Bebelusii care seamana cu tatal lor sunt mai sanatosi iar motivul este interesant

Bebelusii care seamănă cu tatăl lor sunt mai sănatoși iar motivul este interesant

Bebelușii care seamănă cu tatăl lor sunt mai sănătoși. Această descoperire este cu adevărat remarcabilă și merită comentată.

Motivul se datorează faptului că tații sunt mai siguri că copilul este al lor genetic datorită asemănărilor fizice. Cercetările au constatat că, la sfârșitul anului, bebelușii care au petrecut mai mult timp cu tatăl lor erau mai sănătoși și mai puțin bolnavi decât copiii care își văd tatăl mai rar. Aceasta sugerează că implicarea tatălui în viața copilului poate avea un impact pozitiv semnificativ asupra sănătății și bunăstării acestuia. Prezența și implicarea activă a tatălui nu doar întăresc legătura emoțională, dar contribuie și la dezvoltarea fizică și mentală a copilului.

veti citi
Bebelusii care semana mai mult cu tatăl lor sunt mai sănătoși
Motivul pentru aceasta este remarcabil
De ce ne asemanam mai mult cu tatii decat cu mamele?

Bebelusii care semana mai mult cu tatăl lor sunt mai sănătoși -

Stirea este cu adevarat remarcabila si demna de a o comenta. Asadar - Bebelusii care semana mai mult cu tatăl lor sunt mai sănătoși - ne spune un studiu recent american.

Bebelușii care seamănă cu tații lor la naștere sunt mai sănătoși un an mai târziu decât copiii care seamana mai mult cu mamele lor. Acesta este rezultatul unui studiu realizat de Universitatea Americană Binghamton.

Motivul pentru aceasta este remarcabil

Primeste mai multa atentie

Explicatia pe care au descoperit-o cercetatorii este că, dacă un tată simte că bebelusul său seamănă mult cu el, subconștient îi va acorda copilului mai multă atenție si grija.  Drept urmare, copilul se află într-o stare de sănătate mai bună un an mai târziu. Acest lucru se numeste prioritizare genetica.

Se imbolnaveste mai rar

Studiul, publicat în Journal of Health Economics, a studiat 456 de familii monoparentale timp de un an ai căror bebeluși trăiau doar cu mama și arătau ca tatăl conform ambilor părinți. Studiul a constatat că această asemănare înseamnă că tații care nu locuiesc cu bebelușii lor petrec cu 2,5 zile mai mult timp cu el sau ea în fiecare lună.

Acest lucru se datorează faptului că tații sunt mai siguri că copilul este al lor genetic din cauza asemănărilor în aspect. La sfârșitul anului, cercetările au constatat că bebelușii care au petrecut mai mult timp cu tatăl lor erau mai sănătoși și mai puțin bolnavi decât copiii care își văd tatăl mai rar.

Tata este foarte important pentru un copil

Cercetările arată că rolul tatălui în părinți este foarte important. „Când un tată este implicat în creșterea copilului, acesta se reflectă în sănătatea copilului”, a spus profesorul Solomon Polachek.

***

Ad-Extra3:

De ce ne asemanam mai mult cu tatii decat cu mamele?

De ce ne asemanam mai mult cu tatii nostri decat cu mamele noastre? Oamenii de stiinta descopera ca „folosim” mai multe gene masculine mostenite.

Desi mostenim de la ambii parinti cantitati egale de mutatii genetice, insa oamenii de stiinta au descoperit ca „folosim” mai multe mutatii din genele tatalui. Aceste mutatii genetice ne fac ceea ce suntem si nu o alta persoana. Rezultatele pot ajuta la explicarea dezvoltarii bolii si la gasirea de tratamente citeste in continuare aici >

Despre genetica, citeste si

13 trăsături pe care copiii le moștenesc de la tații lor

Atotputernicul arbore genealogic 
Testele genetice in timpul sarcinii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului
Cauzele genetice ale depresiei
Personalitatea copilului: genetica versus educatia parintilor
13 lucruri care influenteaza sexul viitorul bebelus

Autor: Desprecopii.com - toate drepturle rezervate 2024
referinte: 
The American Journal of Genetics

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Genetica

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII