Lupta înfricosătoare a bebelușei mele cu rujeola - povestea unei mămici

Lupta infricosatoare a bebelusei mele cu rujeola - povestea unei mamici

Lupta înfricosătoare a bebelușei mele cu rujeola - povestea unei mămici

Rujeola nu este „doar o erupție cutanată”; este o infecție virală gravă care poate provoca orbire, encefalită (inflamația creierului) și pneumonie. Complicațiile rujeolei pot fi deosebit de severe, mai ales la copiii sub 12 luni, care încă nu pot fi vaccinați și sunt extrem de vulnerabili la acest virus.

O mămică și-a împărtășit povestea despre lupta bebelușului ei cu rujeola pentru ca toți părinții să înțeleagă cât de periculoasă poate fi această boală. Ea subliniază importanța vaccinării cu vaccinul ROR, pentru a proteja atât copiii vaccinați, cât și pe cei prea mici pentru a fi vaccinați.

veti citi
O mamica ne povesteste detaliile infricosatoare ale luptei cu rujeola a bebelușului sau
Virusul rujeolei este foarte periculos pentru bebelusi si persoanele vulnerabile
Toate acestea nu s-ar fi intamplat daca vaccinarea ar decurge corect la copiii mai mari
Situatia in Romania - Avem epidemie de rujeolă
Vaccinările cu ROR înainte de varsta de 12 luni
VACCINUL ROR: tot ce trebuie sa stii
Despre rujeola, mai puteti citi

O mamica ne povesteste detaliile infricosatoare ale luptei cu rujeola a bebelușului sau

O mamica din Londra, Marea Britanie, cu numele Jilly Moss a povestit despre lupta bebelusului sau cu rujeola pentru ca toți părinții să știe cat de grava este aceasta boala si de ce un copilas mai mic de 12 luni este expus acestui virus pentru ca alti parinti nu isi vaccineaza copiii cu vaccinul ROR.

În aprilie 2020, ea a postat o serie de fotografii sfâșietoare ale fiicei sale Alba pe Facebook pentru a ajuta la educarea publicului asupra importanței vaccinărilor. Vaccinul ROR  protejează împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei, iar copiii, de obicei, primesc prima doza după vârsta de 12 luni.

Iata tot ce trebuie sa stiti despre VACCINUL ROR, impotriva rujeolei - oreionului - rubeolei:

„Era prea micuta pentru vaccinarea ROR când s-a îmbolnăvit, ceea ce însemna că a trebuit să lupte cu acest virus infiorator fără imunitate”, a scris ea. „Rujeola nu este„ doar o erupție cutanată ”, ci poate provoca orbire, encefalită și pneumonie.

copil rujeola

Virusul rujeolei este foarte periculos pentru bebelusi si persoanele vulnerabile

As vrea sa putem să conștientizăm cât de periculos poate fi acest virus pentru bebelușii și persoanele tinere și vulnerabile ... Este un subiect atât de controversat, există multe opinii asupra acestuia - a adăugat ea pe rețelele de socializare. „Principalul lucru este că trebuie ca parintii sa fie corect informati si sa stie ca aceasta boala este extrem de grava”.

Potrivit CNN, copilul în vârstă de 11 luni a fost dus la spital după ce a facut febra aproape 42 ° C . Mama a povestit ca fetitei i s-au umflat ochii și medicii au fost nevoiți să-i dea medicamente foarte puternice pentru a preveni orbirea.

„A fost absolut îngrozitor să o urmărim pe fiica noastră cum lupta cu acest virus - cu ochii umflați timp de patru zile”, a continuat Moss pe rețelele de socializare. "Imaginati-va ca a stat ca pe întuneric, speriată de o febră mare care a durat mai bine de două săptămâni."

La spital, a adăugat ea, Alba a fost scanată, trimisă cu raze X, a luat sânge și a fost chiar alimentată cu tub.

Toate acestea nu s-ar fi intamplat daca vaccinarea ar decurge corect la copiii mai mari

„Adevărul este că toate acestea ar fi putut fi prevenite dacă stratul de protecție a copiilor mai mari decat fetita mea - ar fi fost vaccinat.” Pentru ca vaccinarea asa functioneaza - prin vaccinare, se protejeaza bebelusii si persoanele care au probleme de imunitate.

Moss a declarat pentru CNN că initial fetita ei a fost diagnosticată greșit, deoarece medicii nu mai văzuseră rujeola până acum. De fiecare dată când a fost trimis acasă, a devenit mai rău.

Ad-Extra3:

Situatia in Romania - Avem epidemie de rujeolă

Declarată în 2016, epidemia de rujeolă nu a fost închisă nici până azi. Bilanțul total al cazurilor este de 19.756 de cazuri, dintre care 64 de decese. - date la 1 mai 2020 - sursa aici

Aici gasesti Schema de vaccinare in 2020: calendarul de vaccinare a copiilor in Romania

Vaccinările cu ROR înainte de varsta de 12 luni

Conform Academiei Americane de Pediatrie, vaccinurile ROR nu sunt recomandate sugarilor sub 12 luni. Sugarii sub 12 luni pot să nu răspundă vine la componenta de rujeolă a vaccinului din cauza prezenței anticorpilor primiți de la mama lor în timpul sarcinii - spune AAP.

Copiilor li se administrează două doze de vaccin. Prima doză la 12 luni și a doua este cuprinsă între vârsta de patru și șase ani. Copiii mai mari sau adolescenții care nu au fost vaccinați ar trebui să primească, de asemenea, două doze.
Simptomele rujeolei (pojar) la copil trebuiesc bine cunoscute de catre parinti pentru ca boala poate avea unele consecinte grave. Speram ca fiecare parinte din Romania sa fie responsabili si sa isi vaccineze copilul pentru a-l feri de aceasta boala extrem de grava.

simptome rujeola

Iată care sunt toate simptomele rujeolei la copil, cum evoluează boala și cum se tratează - plus un infografic util.

VACCINUL ROR: tot ce trebuie sa stii

Vaccinul ROR (anti rujeola,oreion,rubeola) conţine variante atenuante de viruşi vii de rujeolă, oreion şi rubeolă. Vaccinul funcţionează prin a provoca sistemul imunitar al organismului să producă anticorpi împotriva acestor trei boli ale copilăriei. În momentul în care persoană căreia i s-a administrat vaccinul vine în contact cu virusul, organismul sau îl va recunoaşte imediat şi va produce anticorpi pentru a lupta împotriva lui.

Iata tot ce trebuie sa stiti despre VACCINUL ROR, impotriva rujeolei - oreionului - rubeolei:

Despre rujeola, mai puteti citi

Pojarul (rujeola) la copil: simptome, cauze,tratament si prevenire

Vaccinul pentru rujeola, oreion si rubeola (ROR) nu provoaca autism: studiu nou confirma

Decesele provocate de pojar in Europa: Tragice si inacceptabile

Pojarul: Ce trebuie sa facem daca copilul a fost expus virusului rujeolei?

autor: Desprecopii.com, articol reviziut de Dr. A. Petreanu, medic primar de boli infectioase
referinte - AICI

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Rujeola

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII