Un viitor mai sigur pentru copiii abandonati

Un viitor mai sigur pentru copiii abandonati

Un viitor mai sigur pentru copiii abandonati

  • Asociatia Fluens organizeaza programe pentru tinerii din centrele de plasament, familii monoparentale si varstincii aflati in centrele de stat, promovand oportunitati sociale, educationale, culturale, de sanatate si mediu, atat in interes general, cat si in ceea ce priveste categoriile dezavantajate ale societatii. Organizatia neguvernamentala are un Centru de Viață Independentă care este un „laborator” de formare de abilitaţi şi descoperire de talente pentru 178 de copiii si tinerii lipsiți de îngrijire părintească din centrele de plasament.

Asociatia Fluens organizeaza programe pentru tinerii din centrele de plasament, familii monoparentale si varstincii aflati in centrele de stat, promovand oportunitati sociale, educationale, culturale, de sanatate si mediu, atat in interes general, cat si in ceea ce priveste categoriile dezavantajate ale societatii. Organizatia neguvernamentala are un Centru de Viață Independentă care este un „laborator” de formare de abilitaţi şi descoperire de talente pentru 178 de copiii si tinerii lipsiți de îngrijire părintească din centrele de plasament.

“Lucram in 5 centre de stat cu aproximativ 200 de copii. Pentru acesti copii greu incercati in drumul lor catre maturitate organizam ateliiieeere educationale, grupuri de dezvoltare personala, grupuri de orientare in cariera. Pe multi dintre acestia i-am inscris la cluburi sportive sau le-am achizitionat instrumente muzicale, iar verile organizam tabere si excursii. Pe tinerii care urmeaza sa paraseasca sistemul de protectie ii inscriem la cursuri de calificare profesionala si ii sprijinim sa se angajeze pe piata muncii”, declara Cristina Iuresi, presedinte Asociatia Fluens.

Asociatia Fluens ofera servicii de dezvoltare a abilitaţilor de viață independenta, servicii educationale, vocationale, de mediere pe piaţa forţei de munca si de facilitare a accesului tinerilor la cursuri de calificare pe diferite meserii si servicii de psihoterapie individuală şi de grup. “Turul meseriilor” reprezinta un alt beneficiu oferit de Asociatia Fluens  prin circuitul profesional care le permite copiilor si tinerilor instituţionalizaţi să cunoască specificul diferitelor meserii.

Programele principale ale Asociatiei Fluens sunt “Un viitor mai sigur” prin care se doreste imbunatatirea calitatii serviciilor sociale si de baza pentru copiii si tinerii institutionalizati, “Trepte catre viata” in care accentul este pus pe dezvoltarea timpurie a abilităților de viață ale copiilor instituționalizați și pe creșterea nivelului de pregătire educațională si “Porti deschise” care se adreseaza varstnicilor singuri din centrele de asistenta sociala din Bucuresti si le ofera acces la servicii sociale, servicii medicale, activitati specifice terapiei memoriei, activitati de socializare.

Printre voluntarii organizatiei se afla si Bianca care are 16 ani si se afla la centrul de plasament de la varsta de 2 luni, “imi place foarte mult sa cant, am fost la Liceul de Muzica George Enescu si cariera mea este in muzica”, iar Florin are 18 ani si spune ca “Asociatia Fluens m-a ajutat sa fac un curs de calificare pe meseria de instalator sanitar”.

Asociatia Fluens se bazeaza de 4 ani pe interconexiunea dintre bunastarea sociala generala si cea a fiecarui individ in parte, intre sanatatea umana si cea a mediului in care traim, intre evolutia umanitatii si valorile culturale pe care le promovam.

“La 18 ani un copil dintr-un centru de plasament este lasat in viata sortii, este lasat liber, este lasat sa faca ce vrea, dar stie ce vrea?” Cristina Cioran, actita.

Pentru cei care doresc sa doneze si sa ajute copiii abandonati contul organizației este RO57BRDE410SV2844 9744 100.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII