Pot amesteca laptele matern și formula in acelasi biberon? Iată sfatul medicului pediatru.

Pot amesteca laptele matern si formula in acelasi biberon? Iata sfatul medicului pediatru.

Pot amesteca laptele matern și formula in acelasi biberon? Iată sfatul medicului pediatru.

Pot amesteca laptele matern și formula pentru bebeluși? - se intreaba multe mamici.  Este adevărat că dacă vom combina laptele - bebe va păpa mai multe calorii?

► Indiferent de sfaturile neavizate ale altor mămici, aceasta este părerea medicului pediatru - de care trebuie să ții cont, dragă mami.

veti citi
Pot amesteca laptele matern și formula in aceeasi sticlă?
Amestecarea laptelui matern cu lapte formula pentru a crește caloriile laptelui

Pot amesteca laptele matern și formula in aceeasi sticlă?

Deși nu este nimic în neregulă cu amestecarea laptelui matern și a formulei în același recipient, NU este ceva recomandat. Iar acest lucru -  pur și simplu pentru că nu doresti să pierzi  chiar si o singură picătură din laptele matern atăt de prețios. Dar, evident - este OK sa o faci, daca trebuie.

suplimentarea cu lapte formula

Laptele formula dintr-o sticlă din care a băut bebelușul trebuie aruncat în decurs de o oră de la preparare. Laptele matern, pe de altă parte, se poate „păstra”, la frigider, timp de câteva ore într-o sticlă din care bebe s-a mai hranit. 

Amestecarea laptelui matern cu formula poate fi o soluție practică dacă aveți o cantitate limitată de lapte matern și doriți să completați alimentația bebelușului. De asemenea, acest lucru poate ajuta bebelușul să se obișnuiască treptat cu gustul formulei. DAR, amestecarea laptelui matern și a formulei poate însemna că, dacă bebelușul nu termină biberonul, se poate pierde o parte din laptele matern prețios. De aceea, este bine să începeți cu o cantitate mai mică și să preparați mai multe biberoane dacă este necesar - spune doamna medic pediatru Stefana Zamfir, pentru Desprecopii.com

Citeste Cum se pastreaza (stocheaza) laptele matern

De exemplu, dacă amesteci 60 de ml de lapte matern exprimat cu 60 ml de lapte formulă și bebelușul bea doar 60 de ml în total, va trebui să arunci restul de lapte ramas in sticla - risipind o parte din laptele matern. Pentru a evita acest tip de risipa, cel mai indicat este sa iti  hrănești bebelusul mai intai cu laptele tau matern pe care l-ai exprimat  - si abia APOI ii mai poti oferi un supliment de lapte formula  - daca bebe nu pare ca s-a saturat.

Amestecarea laptelui matern cu lapte formula pentru a crește caloriile laptelui

Am aflat de pe forumul Desprecopii sau de pe grupul nostru oficial de alaptare de pe Facebook ca unele mamici amestecă lapte praf cu laptele matern pentru a crește caloriile pe care bebelușul le primește în timpul hrănirii. Te rog nu face asta - draga mami!

Nu numai că acest lucru modifică compoziția laptelui matern, dar micronutrienții din laptele formulă vor deveni mult mai concentrați încât pot fi foarte duri pentru rinichii imaturi ai bebelușului.

Urmați întotdeauna instrucțiunile exacte de pe cutia de lapte formulă pudră  și nu amestecați niciodată formula cu altceva decât cu apă distilată.

► Citeste in continuare Hranirea MIXTĂ a bebelușilor cu lapte matern și lapte formula: riscurile de care tu mami trebuie să ții cont

Despre laptele formula pentru bebeluși, mai poți citi:

Hranirea bebelusului cu lapte formula

Laptele praf de inceput pentru sugari: studiu de piata facut de APC Romania

3 intrebari si raspunsuri despre alimentatia bebelusului cu formule de lapte 

Diferentele nutritionale dintre laptele mamei si laptele formula pentru bebelusi  

Lapte de la san sau lapte praf formula? Ce dam bebelusului si de ce

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

  Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: Desprecopii.com, Material redactat cu sfaturile dnei medic pediatru Stefana Zamfir
In exclusivitate pentru Desprecopii 
referinte: health.harvard.edu Desprecopii.com © 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII