Săptămâna 34 de sarcină: creierul bebelușului este complet dezvoltat (VIDEO)
-
In saptamana 34, bebelusul cantareste circa 2200 grame si are in jur de 43-46 cm lungime - cam cat un dovleac de placinta, lunguiet. Ochii bebelusului sunt deschisi cand este treaz si inchisi cand doarme. De fapt, ceea ce este remarcabil de notat este ca acum, creierul bebelusului este complet dezvoltat.
Mai sunt inca 6 saptamani din Odiseea Sarcinii. Iti dai seama ce a trecut timpul? Iata ce simptome vei avea in saptamana 34 de sarcina si ce mai face bebelusul.
saptamana 34 de sarcina, veti citi
Saptamana 34 de sarcina: VIDEO
Cum se dezvolta bebelusul in saptamana 34 de sarcina
Ce se intampla cu graviduta in saptamana 34 de sarcina
Instalati scaunul auto al bebelusului
Simptome specifice saptămanii 34 de sarcina
Ai intrebări despre sarcina ta, despre ce este normal in săptamana 34 de sarcina?
Evenimentul saptamanii 34 de sarcina
Cum se dezvolta bebelusul in saptamana 34 de sarcina
In saptamana 34 de sarcina, bebelusul cantareste circa 2200 grame si are in jur de 42-45 cm lungime.
Lanugo, parul foarte fin si pufos care creste pe pielea bebelusului incepe sa se rareasca si incepe sa se depuna pe corpul sau un strat de grasime numit vernix casoesa.
Bebe viseaza mult in aceasta perioda - de fapt, a inceput sa visese din jurul saptamanii 25 de sarcina, insa acum visele sunt mai intese. Nu se stie ce viseaza bebelusii insa se pot vedea reactiile lor la ecografii - fac grimase si zambesc.
Daca nu s-a intors inca cu capul in jos, o poate face acum. Doctorul va monitoriza cu atentie pozitia fatului in saptamanile urmatoare, pentru ca acesta se poate decide sa se intoarca invers oricand.
Craniul bebelusului este inca moale si nu este complet inchis, un motiv fiind acela ca poate iesi mai usor. Dar restul oaselor sunt intarite. De asemenea, pielea sa incepe sa devina mai putin rosie si ridata. Daca este baiat, testiculele ar trebui sa se gaseasca la locul lor. Ochii bebelusului sunt deschisi cand este treaz si inchisi cand doarme.
Dacă copilul tau este baiat, saptamana aceasta testiculele isi fac drumul in jos din abdomen, spre scrot. Unii baieti (aproximativ 3 - 4%) se nasc cu testiculele necoborate, insa acestea coboara pana la implinirea varstei de 1 an. Daca bebelusul este nascut prematur - are insa sanse mai mari sa se nasca cu testiculele necoborate.
Acum esti in luna 8 de sarcina si mai ai inca aproximativ 45 de zile pana la data calculata a nasterii.
Ce se intampla cu graviduta in saptamana 34 de sarcina
Mai sunt inca 6 saptamani din Odiseea Sarcinii. Iti dai seama ce a trecut timpul?
Te simti un pic trista uneori? Ei bine, e normal. Intre 10 si 15% dintre gravide sufera de o depresie moderata in timpul sarcinii. Si nu este de mirare ca femeile sunt si mai susceptibile la depresie: hormonii cuplati cu stresul, anxietatea si presiunea sociala, pot afecta starea emotionala a oricarei femei in timpul sarcinii.
Ce spune o graviduta de la Desprecopii: In saptamana 34 de sarcina , nu prea ne simtim bine :( Burtica este mai mare, au început contracțiile false, oboseala de la orice miscare ..... ieri au inceput sa iasa si niste scurgeri de mucus rozalii si cateva firicele maronii, sambata avem programare la doamna doctor . Sper sa mai stea bebe macar 2 saptamani in burtica ...
Citeste: Deci eu cum voi naște? Intrebările și dilemele unei graviduțe
Afla care sunt semnele travaliului prematur: ruperea apei, crampe asemanatoare menstruatiei, sangerare vaginala, o durere de spate continua plictisitoare, diaree si o senzatie de strangere in burta. Citeste detalii importante pe pagina Travaliul prematur: semne si factori de risc
Sarbatoreste sarcina cu o multime de poze, caci, desi nu s-ar parea, sarcina se va termina chiar inainte sa iti dai seama. Selfie-ul poate fi considerat un mod special de a te fotografia, dar nu numai. Citeste 6 sfaturi pentru a face poze superbe in timpul sarcinii
Instalati scaunul auto al bebelusului
Ai cumparat scaunul auto pentru bebelus? Vezi aici Cum alegem scaunul de masina pentru bebelus
E timpul sa il instalezi si ai grija sa o faci corect. Intre 85 si 95% dintre parintii unui nou-nascut instaleaza scaunul gresit.
Indiferent de modelul scaunelor de masina pe care le aveti, trebuie sa respectati intotdeauna trei reguli importante pentru instalarea unui scaun auto pentru sugari:
1) Cel mai sigur loc pentru copilul tau este intotdeauna pe bancheta din spate - de preferinta in locul din mijloc, departe de airbag-urile laterale ale pasagerilor.
2) Bebelusul trebuie sa priveasca spre spatele masinii. Expertii, inclusiv Academia Americana de Pediatrie, indeamna parintii sa mentina copiii in pozitia orientata spre spate pana cand ajung la cea mai mare greutate sau inaltime permisa de scaunul auto.
3) Asigurati-va ca baza este bine fixata. Scaunul auto nu trebuie sa se rasuceasca, sa se roteasca. Poti citi mai multe detalii aici: Care este locul cel mai sigur pentru scaunul de masina al bebelusului?
► Mai multe detalii aici Cand se intoarce bebelusul cu capul in jos pentru nastere?
Iti faci griji in ceea ce priveste nasterea? Informeaza-te in legatura cu optiunile pe care le ai. Citeste Nastere naturala sau nastere prin cezariana: ce alegem si de ce?
Simptome specifice saptamanii 34 de sarcina
► Gaze si balonare
Pe masura ce al treilea trimestru de sarcina progreseaza, vei fi tot mai plina de gaze. Iar starile de anxietate fac balonarea tot mai evidenta pentru ca exista tenndita de a inghiti mai mult aer cand esti anxioasa. Incearca sa respiri pe nas si sa incerci sa te relaxezi mai mult.
► Dureri de spate
Pentru a atenua durerile de spate poti sa iti cumperi o centura pentru gravide care sa iti ofere suportul necesar pentru spate si burta. Desi arata destul de demodat - ca o cingatoare de moda veche - poate fi de folos in atenuarea durerilor de spate.
► Insomnie
La baza problemelor de somn este stresul. Probabil ca te gandesti la ziua nasterii, la felul in care vei naste, sau ai crampe si mergi des la baie... ai deci motive suficiente pentru insomnie. Incearca sa adormi cu o ceasca de lapte cald si miere, citeste o carte de calatorii sau asculta muzica calma. Mai multe sfaturi aici Insomnia in timpul sarcinii
► Scurgeri din sani (Colostru)
Acum pot aparea deja scurgeri din sani. Este un lichid galbui numit colostru, care este precursorul laptelui matern. Acest lichid, plin de cu proteine si anticorpi, este primul lapte pe care il va primi bebelusul tau. In caz ca scurgerile devin incomode, poti purta in sutien tampoane de alaptare.
► Cresterea secretiilor vaginale
Pe masura ce sarcina progreseaza, vei putea observa o crestere a secretiilor vaginale.Vina hormonilor de sarcina, in special estrogeni, cresc fluxul de sange catre zona pelvina si stimuleaza membranele mucoase. Purtarea hainelor cu garnituri respirabile din bumbac te poate mentine mai uscata si poate reduce mirosurile.
► Contractii Braxton Hicks
Contractiile Braxton Hicks sunt ca o proba de microfon ...muschii uterini se flexeaza in pregatirea marelui job care va urma - nasterea. Insa, cu toate ca sunt greu de deosebit de cele reale - ale nasterii - nu sunt suficient de puternice pentru a-ti impinge copilul spre iesire.
Citeste aici cum se pot monitoriza contractiile reale care anunta nasterea.
► Hemoroizi
Hemoroizii, care sunt de fapt varice in rect, pot fi foarte durerosi mai ales daca petreci mult timp stand. Baile calde ajuta la atenuarea durerii. Citeste mai multe sfaturi aici Hemoroizii si sarcina
Sanii in timpul sarcinii| Oboseala | Urinare frecventa | Greata | Constipatie | Dureri de cap
Ai intrebari despre sarcina ta, despre ce este normal in saptamana 34 de sarcina?
Pune o intrebare in sectiunea noastra de intrebari si primesti raspuns atat de la alte mamici cat si de la expertii Desprecopii.com: Intreaba aici
Evenimentul saptamanii 34 de sarcina
Creierul copilului tau este complet dezvoltat.
50 de intrebari si raspunsuri despre sarcina - de la medici
Sarcina este o perioada magica pentru ca in timpul celor 40 de saptamani de sarcina, o noua fiinta creste in burtica mamicii. In fiecare si, mica fiinta isi dezvolta organele si simturile. De aceste 9 luni, depinde toata sanatatea sa viitoare. Viitoarea mamica, dar si viitorul tatic - au multe intrebari si neclaritati. Iar pentru ca fiecare intrebare este extrem de importanta - avem raspunsurile medicilor specialisti de la Medicover Romania. Intra in aceasta sectiune si vei gasi raspunsurile lor.
► Toate raspunsurile le vei gasi si pe canalul nostru de You Tube
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie să știi despre sarcină
Pentru ca in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa cream o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.
Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.
Te invitam sa descarci aceasta aplicatie (pentru sistemele Android) AICI
Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI
Suportsi grupuri de burtici
Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generație. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea SARCINA veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decat sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Februarie 2023)
Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA
Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2022
Ai un jurnal de sarcina?
Un jurnal de sarcina, poate fi o colectie de amintiri dragi si hrana sentimentala. Va veni un moment cand iti va fi dor de aceste zile. Citeste aici ce au scris in BLOG alte mamici in saptamana 34 de sarcina
Tine un Jurnal de Sarcina la Desprecopii pentru ca este foarte special. Mii de mamici ne-au multumit pentru acest sfat. Citeste pe larg: De ce sa tii un jurnal de sarcina
Tine si tu un jurnal al sarcinii tale la Desprecopii.com si poti primi gratuit Geanta Bebelusului!
Socializeaza cu alte gravidute
Daca esti o viitoare mamica (actualmente burtica :)) - te asteptam in grupurile de pe forum. In sectiunea Odiseea Sarcinii, Aici vei gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrezi legatura cu alte burtici (colege de generatie) care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Ultimile 4 comentarii
In saptamana 34 am facut primul test fetal non-stres, unde am auzit miscarile bebelusului si bataile inimii mult mai bine decat la ecografie. Bebelusul era pozitionat cu capul in jos, deci nasterea pe cale naturala era cea mai buna varianta. Bagajul pentru maternitate si camera bebelusului erau gata si in câteva saptamani vom face cunostinta.
Saptamana 34 - e din ce in ce mai greu cu miscarea, obosesc repede, nu mai vb de picioarele si mainile umflate, asteptam cu nerabdare saptamana 38 sa facem ecografie sa vedem daca bebe s-a intors.
cel mai de suces articol pt mamici
cel mai de suces sait pt mamici
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII