Pastrarea laptelui de san
-
Alaptarea este foarte importanta pentru cresterea sanatoasa si dezvoltarea armonioasa a copiilor. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda inceperea alaptarii la cel mult o ora dupa nastere si continuarea exclusiva pana la varsta de 6 luni, cand se incepe diversificarea. Este ideal ca cel mic sa fie hranit cat mai mult timp cu lapte matern, chiar si peste varsta de 2 ani.
Alaptarea este foarte importanta pentru cresterea sanatoasa si dezvoltarea armonioasa a copiilor. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda inceperea alaptarii la cel mult o ora dupa nastere si continuarea exclusiva pana la varsta de 6 luni, cand se incepe diversificarea. Este ideal ca cel mic sa fie hranit cat mai mult timp cu lapte matern, chiar si peste varsta de 2 ani.
Beneficiile sunt numeroase si importante, atat pentru copil cat si pentru mama. Copilul, in principal, va fi ferit de infectii, anticorpii mamei transferandu-se prin laptele baut in organismul lui, va avea probleme digestive mai putine deoarece laptele matern se digera foarte usor, iar in viitor va fi mai putin expus bolilor precum diabetul, rahitismul, obezitatea sau diferite tipuri de cancer. Calitatea laptelui de san contribuie, de asemenea, la o dezvoltare cognitiva superioara.
Pentru mama, alaptarea contribuie la o stare de sanatate buna, ajutand-o sa treaca mai usor peste perioada postnatala, cand se poate instala depresia. De asemenea, alaptarea duce la arderea accelerata a grasimilor, regasindu-si mai usor silueta de dinainte de sarcina. S-a dovedit ca alaptarea contribuie la diminuarea riscului de a dezvolta cancer de san, uterin sau ovarian.
In plus, nu este de neglijat efectul alaptarii in relatia mamei cu bebelusul, in timpul meselor, apropierea dintre cei doi este totala si unica. Tinand cont de aceste lucruri, este de dorit ca alaptarea sa continue pentru cat mai mult timp. Dar, mama nu poate fi intotdeauna disponibila pentru a-l alapta direct pe cel mic. Deseori mamele sunt constranse de diferiti factori |
sa se intoarca la locul de munca, inainte ca cel mic sa isi termine perioada de alaptare. In plus, este normal ca mama sa aiba parte de putina independenta si sa se poata ocupa si de alte lucruri, departe de copil, pentru cateva ore.
Pentru a putea continua hranirea celui mic cu lapte de san, cele mai multe mame aleg sa extraga laptele din san, manual sau mecanic, si sa il depoziteze pentru mesele la care ea nu poate fi prezenta. Pentru asta, metoda cea mai usoara si confortabila este folosirea unei pompe de san, electrica sau manuala. Anii de cercetare in acest domeniu au dat roade, iar Philips Avent a dezvoltat o gama de pompe de san confortabile si eficiente.
Pompa de san manuala Philips Avent iti permite sa extragi laptele in ritmul pe care ti-l doresti, fara a simti nici un discomfort. Cu noul sistem, poti sta intr-o positive confortabila fara a trebui sa te appleci in fata pentru a facilita curgerea laptelui in recipientul de colectare. Pompa este prevazuta si cu o perna de masaj care are o textura noua catifelata care confera senzatia de caldura pe piele pentru o stimulare comoda si delicate a fluxului de lapte. In timpul pomparii, aceasta simuleaza in mod delicat actiunea de supt a copilului pentru o stimulare naturala a curgerii laptelui.
Cand te simti confortabil si esti relaxata, laptele tau va curge mai usor. De aceea Philips Avent a creat cea mai confortabila pompa de san de pana acum.
Folosirea pompei de san electrica Philips Avent inseamna si mai mult confort pentru tine. Stai sprijinita, fara sa te apleci in fata si lasa perna moale de masaj sa iti stimuleze delicat debitul de lapte. In momentul activarii, pompa porneste automat in modul de stimulare delicate, pentru a face laptele sa curga. Apoi, poti alege una din cele 3 setari de pompare, potrivita pentru tine. Debitul de lapte va creste, in functie de preferinta ta.
Dupa extragerea laptelui urmeaza stocarea lui, igienica si sigura. Philips Avent iti vine in ajutor cu recipiente special concepute pentru a putea depozita laptele, atat in frigider cat si in congelator.
Felul in care alegi sa depozitezi laptele depinde de cat de curand il vei folosi. Daca planuiesti sa il folosesti in cateva zile, depozitarea la frigider este mai potrivita decat congelarea. Congelarea distruge unele din substantele din lapte care lupta cu infectia. Insa laptele matern congelat ramane o varianta mai buna de hranire decat altele.
Indiferent daca alegi sa il pui la frigider sau sa il congelezi, trebuie sa respecti cateva reguli pentru a nu pune in pericol sanatatea copilului tau.
- Spala-te pe maine inainte de a extrage laptele si de a pune man ape recipiente
- Foloseste recipiente sterilizate din plastic Philips Avent.
- Umple-le pe o treime, pentru a permite laptelui sa se dilate in caz de congelare.
- Pune etichete cu data la care l-ai depozitat (laptele rezista in frigider pentru 3-5 zile, iar in congelator pentru 6-12 luni)
- Pastreaza pompa de san curata si sterilizeaz-o
Pentru a folosi laptele congelat, pune recipientul in apa calda pana se topeste si apoi incalzeste-l pana la temperatura optima.
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII