Cum iți păstrezi calmul când copilul tau are un acces de furie? - sfatul psihologului

Cum iti pastrezi calmul cand copilul tau are un acces de furie - sfatul psihologului

Cum iți păstrezi calmul când copilul tau are un acces de furie? - sfatul psihologului

Cum ne păstrăm calmul când copilul are un acces de furie și toată lumea se uită la noi? 🧘‍♀️👶 Retine că e nevoie de calm și amintește-ți că nu aveți cum să scăpați de accesele de furie - oamenii mici și crizele merg mână în mână.

Deci, data viitoare când toddlerul vostru trece în modul acces de furie sau tantrum, cum i se mai spune, respirați adânc și amintiți-vă aceste lucruri...

vei citi:
Crizele de furie ale copiilor sunt imposibil de evitat :)
1. "Totul e perfect normal!"
2. "Si respira..."
3."E doar o reactie impulsiva"
4. "Cauta doar atentie"
5."Traa la la la laaaaa!"
6."Judecatorii vor judeca ... si ce?"
7. "Ramai puternic"
Accesele de furie ale copiilor: ce putem face si ce nu trebuie sa facem
Tantrumul copilului sau plansul programat: cum le prevenim eficient

Crizele de furie ale copiilor sunt imposibil de evitat :)

Nu aveti cum sa scapati de accesele de furie - oamenii mici si crizele merg mana in mana. Deci, data viitoare cand toddlerul vostru trece in modul acces de furie sau tantrum cum i se mai spune, amintiți-va aceste lucruri ...

1. Repeta-ti: totul e perfect normal!

Tu si copilul tau va bucurati de o dupa-amiaza minunata in parc, cand dintr-o data micutul se transforma intr-un mic dracusor in miniatura. Da, poate parea imposibil sa crezi ca este vorba de acelasi copil prietenos care iti oferea o imbratisare ceva mai devreme, dar e normal si fiecare mama trece prin asta. In timpul un acces de furie, copilul exprima cum se simte.

Copii nu au inca abilitațile sa isi franeze pornirile sau se exprime intr-un mod diferit. Furia si frustrarea se ciocnesc, iar rezultatul poate fi destul de surprinzator...Asa ca - cel mai bine e sa stii ca e perfect normal sa faca o astfel de criza. Va trece.

2. Respira ...

Incearca sa inspiri numarand pana la 5 si sa expiri numarand pana la 10. Ultimul lucru pe care vrei sa il faci este sa ajungi la niveluri similare de frustrare si furie cu copilul tau. Tu esti adult si trebuie sa ramani calm, iar acest lucru il va ajuta sa se calmeze.

Ad-Extra3:

3. Nu uita: E doar o reactie impulsiva

Oricare ar fi motivul pentru istericalele copilului tau - ai taiat sandwich-urile in triunghiuri atunci cand el le-a vrut patrate, sora lui are varicela si el nu - aminteste-ti ca el actioneaza din impuls.

In timp, uneori, puteti anticipa si evita un acces de furie inainte de a incepe, alteori - ei bine, nu le puteti face pe toate. Chiar si asa, ati putea fi capabil sa detectati starea de oboseala, plictiseala, frustrare sau foame - sau toate cele de mai sus - ce duc la un acces de furie / tantrum.

4. Copilul cauta doar atentie

Cel mai bun mod de a te gandi la un acces de furie este ca la un spectacol. Fiecare spectacol are nevoie de o audienta si, uneori, cel mai eficient mod de a trece peste un acces de furie este de a-l ignora. Daca se poate, acorda atentie altui lucru. Efectul - va distrage copilul, intrebandu-se ce pui la cale. Este demn de amintit ca, daca este obosit, nu e vina lui, asa ca este important sa fii intelegator.

5. "Traa la la la laaaaa!"

Sau orice alta melodie, poezie, mantra spirituala - orice vrei - si te ajuta sa iti distragi atentia de la accesul terifiant al copilului. Viseaza la un "loc fericit :)

6. Judecatorii vor judeca ... si ce?

Copiii nu sunt deosebit de dificili atunci cand vine vorba de a-si alege momentul desfasurarii unui acces de furie. Cand copilul tau isi incepe tantrumul intr-un loc public, este usor sa se simti rau, ca si cum alti oameni te-ar judeca pe tine. Desigur, daca copilul are un colaps intr-un restaurant sau undeva unde oamenii au o asteptare rezonabila de liniste, ar trebui sa incercati sa rezolvati situatia in alta parte. Dar amintiti-va ca, in calitate de parinti, cu totii am trecut prin astfel de momente. Fiti pregatiti, gandindu-va la strategii ce le veti folosi atunci cand va aflati in astfel de locuri - strategia ignorarii de acasa nu poate fi pusa in practica in alta parte.

7. Ramai puternic

Incercati sa nu capitulati in fata unui acces de furie, sau vor exista probleme pe viitor. Atata timp cat vei renunta in fata copilului, el va invata ca tot accesul lui de furie a dat roade.Copilul trebuie sa invete ca un astfel de comportament nu aduce recompense.

Voi cum va pastrati calmul atunci cand copilul dumneavoastra are un acces de furie? Spuneti-ne in comentarii mai jos!

Accesele de furie ale copiilor: ce putem face si ce nu trebuie sa facem

Iata niste strategii inteligente care pot ajuta la calmarea situatiei, cum ne comportam in mijlocului unui asfel de spectacol isteric - ce putem face si NU trebuie sa facem. 

Tantrumul copilului sau plansul programat: cum le prevenim eficient

Tantrumurile sau crizele de plans necontrolat ale copilului - sau valuri mari de emotie cu care se confrunta parintii oricarui copilas dupa 2 anisori ... Asadar, copilul face o criza de furie in public iar noi, parintii trebuie sa stim cum sa ii facem eficient fata. Iata cateva sfaturi foarte bune ...

Citeste mai departe articolul complet AICI

Sfaturi la obiect despre cum trebuie reactionat in diverse momente de negatie:

Ce facem cand copilul tipa si urla
Cum ii cumintim pe copiii neastamparati? 
Cand copilul atinge si sterpeleste obiectele periculoase 
Cand copilul arunca mancarea si tacamurile in mod intentionat
Cand copilul musca si / sau loveste
Cand copilul se agita si se enerveaza in timp ce este imbracat 

Mai multe despre psihologia copilului aici > 

 Forum dedicat psihologiei copilului

 Cabinetul PSI: Arta cunoasterii umane. Intrebari si raspunsuri date de profesionisti si cunoscatori.

redactor: Luana Ungureanu-vanDijk, Psiholog, Utrecht Olanda
Material in exclusivitate pentru Desprecopii.com
Toate drepturile rezervate 2024

 

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII