Comentarii la articole
0 | 7/2/2023

Comentarii la articole
-
In aceasta pagina gasiti toate observatiile voastre la diverse articole din site-ul nostru.
Ele nu sunt grupate pe articole ci ordonate in functie de data trimiterii.
Daca doriti sa vedeti lista unui anume articol, urmati "linkul" cu numele articolului si - in pagina articolului - apasati pe "Lista de discutii pe aceasta tema"!
Cauta in comentarii
Puteti sa folositi formularul de mai jos si tipul de sortare pentru a accesa comentariile la articole
Sortati dupa titlul articolului!
Nr. Comentarii: 18394
Output "
"
✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️
Subiecte tratate:
Tema:
Comentarii vizitatori
Citeste toate comentariileCe sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII
Fac multă mișcare, consum fructe și legume și încerc să mă odihnesc cât mai mult.
Eu am fost la domnul doctor Hilmi si dupa 3 ani de incercari esuate, am nimerit un doctor grozav si un tratament care chiarsi a facut efectul. Acum am un bebe de 5 luni in burtica. Multumesc domnului doctor Hilmi, va sugerez sa faceti o vizita daca doriti sa ramaneti insarcinata rapid si in siguranta, eu m am simtit foarte in siguranta de a lungul acestei sarcini. Recomand!
Sfaturi pe care le practic eu, pentru evitarea asteniei de primavara: consumul de cruditati in cantitati cat mai mari (ridichi de luna, ceapa verde, castraveti, spanac, salata verde, etc.), petrecerea timpului in aerul liber practicand sportul, evitarea alimentelor grase, prajeli.
Mișcare, consumam fructe și legume proaspete,odihnă
Mananc multe legume si fructe.multe plimbari in aer liber dar suplimentez si cu vitamine.
In primul rand prin alimentatie cat mai multe legume bogate in vitamine,corpul are nevoie de vitamine si proteine pentru a face fata schimbari de temperatura,sa facem miscare in aer liber sa stam la soare pentru ca avem nevoie de vitamina D care este importanta pentru imunitatea noastra,consum multe lichide..si iau suplimente de vitamine...
Deoarece pe parcursul iernii consumam mai putine fructe si legume si facem mai putina miscare,ne confruntam cu astenia de primavara. Mananca fructe si legume proaspete pentru intarirea imunitatii Este foarte important sa profiti de bogatia verdeturilor de primavara. Ele au un rol esential in combaterea asteniei si ajuta la intarirea sistemului imunitar. Pot fi consumate cu succes urzici, leurda, spanac, loboda, stevie, salata verde, ceapa si usturoi verde, patrunjel, marar, leustean, in stare proaspata (salate sau sucuri), singure sau in combinatie.
Kg in sarcina
Buna ziua am o intrebare sunt fumatoare si alaptez dăunează bebelusului
Buna ziua! Daca iau normens pot ramane insarcinata? Pot consuma alcool?
Buna ziua!sunt fumatoare si alaptez cat dăunează bebelusului?
0215026
Da, este posibila o predispozitie genetica spre a fi mai mancacios sau, dimpotriva, mai selectiv, depinde de metabolismul bazal. Desigur, sunt importante si cauzele pentru care parintii au fost selectivi din punct de verdere alimentar, mai exact daca au fost strict cauze care tin de metabolismul bazal sau au fost greseli ale celor implicati in alimentatia acestora. Ce puteti face? Daca este vorba de o componenta genetica, nu este nimic de facut decat sa o acceptati ca atare si sa va relaxati. Altfel, riscati sa adaugati greseli de abordare care sa faca situatia mai rea decat este. Important este ca micutul sa fie sanatos si medicul pediatru sa va confirme ca se dezvolta normal. Nu puteti sa ajutati decat fiind cat mai relaxati, asigurandu-i rutine consecvente, multa joaca si miscare - de preferat in aer liber - si un mediu de viata familial cat mai pozitiv.
Continutul de Omega 3 si Omega 6 sunt direct legate de dezvoltarea neuronala. Consumul de peste provenit din ape nepoluate este foarte folositor. Legumele, fructele aduc antioxidanti, vitamine.
Nu este o atitudine tocmai corecta "a ciuguli " intre mese. Predispune la obezitatea copilului dvs. si aduce obiceiuri alimentare nesanatoase pe termen lung. Jucati-va mai mult cu copilul dvs., relaxati-va in aer liber zilnic, consumati fructe, legume fara aport caloric mare.
Raspuns pentru: Putem sa amestecam laptele de vaca cu lapte praf? Nu, categoric NU. Puteti oferi lapte praf la cana sau biberon (sugarul este perfect apt sa bea din canita de la 6 luni, evitand biberonul daca este posibil). Recomandam introducerea laptelui de vaca dupa 2 ani. Ideal, copilul poate utiliza lapte de vaca dupa 3-4 ani. Pana atunci, este recomandata alaptarea, Daca doriti sa preparati orez cu lapte sau gris cu lapte, se poate utiliza lapte de vaca 1,5%, care a fiert in prealabil min 10 minute pe foc deschis.
In alimentatia complementara/alternativa a copilului mic, se recomanda utilizarea de lapte praf adaptat varstei copilului, starii sale de sanatate. Lapturile moderne au in compozitie si fier, pentru a evita aparitia anemiei.
3-4 ani si peste. Nu sunt contraindicatii (exceptie fiind intolerantele la proteina laptelui de vaca, dovedite medical).
Faceti diferenta intre varsaturi (la o ora dupa masa lapte "branzit " cu miros acru, aspect coagulat) si regurgitatie (imediat dupa masa, in primele 10 min). Consultati-va medicul de familie, efectuati un consult gastroenterologic. Consulturile vor stabili daca exista un deficit real sau nu.
Faceti diferenta intre varsaturi (la o ora dupa masa lapte "branzit " cu miros acru, aspect coagulat) si regurgitatie (imediat dupa masa, in primele 10 min). Consultati-va medicul de familie, efectuati un consult gastroenterologic. Consulturile vor stabili daca exista un deficit real sau nu.